Tromboneles in Zuid-Holland

Op zoek naar tromboneles in Zuid-Holland? Je kunt hiervoor nu terecht bij School of Music! De trombone is een instrument uit de 15e eeuw. Het is een zeer veelzijdig blaasinstrument. De trombone komt voor in allerlei soorten muziek zoals klassieke muziek, jazz, latin, funk en nog veel meer. Het instrument wordt gekarakteriseerd door het op-en-neer beweegbare gedeelte. Dit noemen we de coulisse. Door deze in verschillende posities te plaatsen (in totaal 7), kan de speler alle noten uit de chromatische toonladder spelen.

 

 

 

Dankzij de coulisse is de trombone bekend om het spelen van glissando. Dit betekent dat de speler de coulisse moet kunnen bewegen van de 1e naar de 7e positie, zonder enige articulatie te gebruiken. Daardoor komt de trombone heel dicht bij de menselijke stem en kan het klinken alsof er heel mooi en warm gezongen wordt. Er zijn verschillende soorten trombones. De sopraantrombone is erg zeldzaam.

De alttrombone wordt vaak gebruikt in een klassieke context. De tenor- en bastrombone zijn beiden erg populair en worden gebruikt in een breed palet van stijlen. Tromboneles is geschikt voor leeftijden vanaf 9 jaar. Een eigen instrument is niet vereist voor de proefles. Je kunt hier je proefles boeken. Ervaring op de trombone is niet vereist!

Leslocaties


Docenten

Trombonist Yiannis Marinos (also written as Ioannis) started studying music at the age of 8 in the local brass band of Zakynthos (Ionian Greek island...