Voorwaarden & tarieven

Onze prijzen. Vanaf februari 2020 kiest iedere docent zijn of haar eigen tarief. De prijzen per docent zijn te zien op het profiel van de docent. Verder kan je dit terugzien bij het boeken van een proefles en bij het inschrijven.

Proefles. Je kunt bij ons direct online je proefles boeken. Een proefles duurt 30 minuten en is er vanaf €10. De proefles is zonder tegenbericht altijd een privéles. Na de proefles kan je beslissen of je kiest voor een inschrijving.

Inschrijven. Je kunt bij de meeste docenten kiezen voor een abonnement of prepaid lestegoed. Bij je eerste inschrijving betaal je eenmalig €12,50 inschrijfgeld. Instromen is gedurende het hele jaar mogelijk.

Abonnement. Bij een abonnement kies je voor een wekelijkse of tweewekelijkse les met 1 maand opzegtermijn. Bij de inschrijving betaal je de eerste 4 weken vooruit. Deze 4 weken gelden als proefperiode. Als je in deze periode wilt opzeggen kan je dit aan ons doorgeven. Wij beëindigen de lessen dan na afloop van de eerste 4 weken.

Prepaid. Bij prepaid lestegoed maak je voor iedere les een aparte afspraak. Dit is vooral handig als je niet op vaste tijden kunt. Deze lessen zijn tot 24 uur van tevoren kosteloos te annuleren.

Jeugdfonds. Zijn muzieklessen te duur? Voor kinderen t/m 18 jaar is het mogelijk om een toelage van het Jeugdfonds te krijgen. Lees verder over het Jeugdfonds.

Het lesrooster voor abonnementen wordt vanaf september 2020 door de docent zelf vastgesteld. Het lesrooster is terug te zien in de kalender op de persoonlijke loginpagina. De schoolvakanties worden niet standaard vrijgepland door School of Music. Wil je zelf een vakantie doorgeven? Dit kan tot 1 maand van tevoren. School of Music volgt zonder tegenbericht van de docent alleen een beperkt aantal feestdagen (zie Feestdagen en Vakanties).

Lessen annuleren en opzeggen

Les annulering door cursist

Bij een abonnement worden alle ingeroosterde lessen in rekening gebracht, tenzij deze uiterlijk een maand van tevoren zijn afgemeld. Voor opzeggingen geldt ook een maand opzegtermijn. Voor ingeplande lessen bij prepaid geldt een minimale annuleertermijn van 24 uur. Lessen die binnen 24 uur voorafgaand aan de les werden afgemeld door de cursist worden in rekening gebracht. Prepaid tegoed is 2 jaar geldig, lesgeld restitutie is bij prepaid niet mogelijk tenzij de docent verhinderd is.

Les annulering door docent

Lessen die worden geannuleerd door de docent worden altijd gecompenseerd met een inhaalles of vergoeding van het lesgeld. De cursist is niet verplicht om de les in te halen. Lessen die niet binnen een periode van 3 maanden zijn ingehaald worden vergoed.

Feestdagen & Vakanties

Hieronder zie je een overzicht van feestdagen waarop er vanuit School of Music geen lessen worden ingeroosterd. Overleg over andere vakantiedata met je docent of bekijk je lesrooster op je accountpagina.

FeestdagenStartdatumEinddatum
1e en 2e Kerstdag 2020donderdag 25-12-2020vrijdag 26-12-2020
Nieuwjaarsdag 2021vrijdag 01-01-202101-01-2021
1e Paasdag 2021zondag 04-04-20204-04-2021
1e Pinksterdag 2021zondag 23-05-202123-05-2021 
Koningsdag 2021dinsdag 27-04-202127-04-2021 

Algemene voorwaarden

Betalingen. Het lesgeld wordt maandelijks vooruitbetaald via automatische incasso of handmatige betaling via een betaallink. School of Music maakt voor de handmatige betalingen (bijvoorbeeld iDeal betalingen) gebruik van betaalprovider Mollie. Dit zorgt ervoor dat we direct de betaalstatus kunnen aanpassen na een transactie. Lees meer over betalen via MollieLet op: handmatige betalingen kunnen uitsluitend worden gedaan via de betaallink op de factuur.

Prijswijzigingen. Docenten kunnen bij School of Music zelf hun tarief bepalen. Prijswijzigingen in het lesgeld worden minimaal een maand van tevoren aangekondigd. Ieder jaar op 1 augustus wordt tevens het lesgeld opnieuw vastgesteld op basis van de leeftijd van de cursist op dat moment.

Privacy Statement. Om te voldoen aan de nieuwe wetgeving inzake de privacy hebben we een Privacy Statement opgesteld. Hierin kan je teruglezen hoe wij omgaan met persoonsgegevens en wat we doen om de veiligheid van deze gegevens te waarborgen.

Verhindering cursist of docent bij abonnement. Wanneer de cursist geen gebruik maakt van de afgesproken les, is niettemin het lesgeld verschuldigd. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald tenzij deze een maand van tevoren schriftelijk zijn afgemeld. Als de cursist langer dan twee weken ziek is, vervalt daarna het verschuldigde lesgeld tot aan het moment dat de lessen weer doorgaan. Dit dient wel vooraf gemeld te zijn aan de docent. Bij verzuim van de docent wordt de les ingehaald of door een andere docent waargenomen. Als dit niet lukt wordt de gemiste les verrekend. 

Verhindering cursist of docent bij prepaid. Een gemaakte lesafspraak kan in het geval van prepaid lestegoed tot 24 uur voor de les geannuleerd worden bij de docent, daarna wordt deze in rekening gebracht. Als de docent verhinderd is wordt de lestijd niet in rekening gebracht.

Opzegtermijn: zonder opzegging wordt de inschrijving telkens automatisch verlengd met 1 maand.

Opzeggen kan met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand, dit doe je via je persoonlijke pagina

Contract wijzigen: voor een wijziging van de lesvorm geldt een wijzigingstermijn van 2 weken. Je kunt dit zelf doorvoeren via je persoonlijke pagina.

Proefles: een proefles kan direct online geboekt worden en kost minimaal €10.

Proefmaand: na de inschrijving geldt er gedurende de eerste 4 weken geen opzegtermijn. Bij opzeggingen gedurende deze periode stoppen de lessen na de eerste 4 weken. Eventueel vooruitbetaald lesgeld wordt dan teruggestort.

Bedrijfsgegevens

School of Music
Willem Buytewechstraat 45
3024 BK Rotterdam
Neem contact met ons op

KvK: 67716407
Bank: NL50 TRIO 0786 753 722
Facturen voor lesgeld kunnen uitsluitend betaald worden via automatische incasso of de betaallink in de factuur. De facturen en de betaalstatus is in te zien op portal.schoolofmusic.nl.