JeugdfondsMuziekles voor ieder kind

JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur biedt financiële ondersteuning wanneer dat nodig is om kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar toegang te geven tot muziekles.

Het Jeugdfonds is opgezet om meer kinderen de mogelijkheid te geven om muziekles te volgen. Heb je zelf weinig geld over voor muziekles maar zou je hier graag gebruik van maken, dan kan je een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds geeft een vergoeding van maximaal €500 per kind per cursusjaar. De vergoeding wordt rechtstreeks aan de muziekschool of culturele instelling uitgekeerd.

EEN AANVRAAG DOEN

Ouders en kinderen die aanspraak willen maken op een bijdrage van het Jeugdfonds Sport en Cultuur, kunnen dat niet zelf bij het fonds regelen. Aanvragen worden gedaan door een intermediair (bijvoorbeeld een leerkracht of andere onafhankelijke professional). De aanvraag wordt door de intermediair ingediend na overleg met de ouders.

Als de aanvraag eenmaal is gedaan, moet deze goedgekeurd worden. De vergoeding is definitief wanneer School of Music een bevestiging van het Jeugdfonds heeft ontvangen. De lessen kunnen gestart worden vanaf het moment van de bevestiging door het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Lees verder op de site van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

EEN INSTRUMENT HUREN

Het Jeugdfonds Rotterdam biedt tevens de mogelijkheid om een instrument te huren. Sinds 2019 kan je via School of Music een instrument huren als je gebruikt maakt van het Jeugdfonds. Wil je een instrument huren via het Jeugdfonds? Geef dit dan aan bij je aanvraag. Het instrument kan opgehaald worden na ontvangst van de goedkeuring van het Jeugdfonds.

VERZOEK NAAR TUSSENPERSOON STUREN

Met de ‘Ouderkaart’ van het Jeugdfonds kan je als ouder/ verzorger een verzoek indienen bij een intermediair. Gebruik hiervoor deze link.