Sophie Jurrjens

Pianoles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Videoles
Sophie Jurrjens SJ
Sophie
Videoles
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Mijn naam is Sophie en ik leef voor muziek. Misschien komt het omdat toen ik met 900 gram in de couveuse lag, Mozart door de boxen galmde. Mijn moeder en mijn zus zijn allebei klassieke pianisten en zolang ik me herinner, ben ik altijd omringd geweest door muziek. Als kind heb ik al viool-, zang- en pianoles gehad. Tijdens het spelen van Bach of Mozart waren mijn favoriete momenten als ik per ongeluk de verkeerde noot speelde. Het feit dat ik een heel muziekstuk kon veranderen door slechts één andere noot te spelen, was magisch voor mij. Dat gevoel ervaar ik nu nog steeds bij het componeren van mijn muziek. 

Ik ben pianist, componist en muziekproducer. Na het afronden van mijn bachelor aan het Conservatorium van Utrecht, studeerde ik af aan de interfaculteit ArtScience aan het Koninklijk Conservatorium/Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Al meer dan 10 jaar heb ik ervaring met het geven van piano, compositie, muziekproductie, field recording en DJ lessen en workshops aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik vind het essentieel dat muziek maken altijd als iets leuks en positiefs wordt gezien: dat je je in een totaal andere wereld kan onderdompelen als je met muziek bezig bent, dat is voor mij de basis voor muziek maken.

Ik heb de slechte gewoonte dat als ik een leuk nummer hoor, ik het zo vaak luister dat de magie er op een gegeven moment af is. Daarom probeer ik de liedjes die ik leuk vind te zien als kleine traktaties die ik kan luisteren tijdens speciale gelegenheden.

Hier zijn een paar van mijn favorieten, vanwege de waardevolle herinnering die erachter zit, het gevoel wat het me geeft, of gewoon omdat ik het mooi vind.

Zimushka Zima - Alexander Basilov (quatre-mains gespeeld door mijn moeder Irina Parfenova en zus Helena Basilova)

How We Got By - James Blake, Mount Kimbie

Schietlood - De Jeugd van Tegenwoordig

Move Your Feet - Junior & Senior

Free - San Proper, David Olivier

PARANOIA - Jonna Fraser, Yung Felix

Pianoles

Als pianospelen nog helemaal nieuw voor je is, maken we kennis met de piano door:

- De juiste positie achter de piano

- Noten leren lezen

- Akkoorden, toonladders en intervallen

- Je eerste nummers van blad leren spelen

Als je al meer ervaring hebt, gaan we aan de slag met:

- Nummers naspelen op gehoor

- Jazz toevoegingen in akkoorden

- Nummers spelen met zowel akkoorden als bladmuziek

Lesboeken zijn niet nodig, samen zoeken we de muziek uit die jij graag zou willen spelen. Dit kan filmmuziek zijn, klassiek, jazz of populaire nummers. Na elke les stuur ik het huiswerk, tips en wat we geleerd hebben via app/mail naar je toe.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?