Andreas Kunstein

Pianoles, Muziektheorie, Compositieles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 29,75

Locaties

Thuisstudio Claes de Vrieselaan, Rotterdam
IMG_2208.jpg IMG_2208.jpg
IMG_2206.jpg IMG_2206.jpg

Reviews (24)

Vriendelijk Inspirerend Klassieke lesmethode Deskundig Ervaren
Enthousiaste man met een brede muziekkennis. Daar kan ik vast veel van leren.

Mart Na 1 week les

Vriendelijk Enthousiast Didactisch Gezellig Deskundig
Andreas is een zeer bekwame docent met besmettelijk enthousiasme. Hij kan zo kritisch of lovend zijn als jij wilt en tilt je pianospel in een mum van tijd naar een hoger niveau. Ook wanneer je nog geen ervaring hebt.

Bob Na 1 week les

Vriendelijk Enthousiast Geduldig
Andreas has been a very patient teacher with my daughter. He has inspired her to liking piano and wanting to learn it.

Sofia Na 13 weken les

Vriendelijk Deskundig Ervaren Geduldig
Andreas is een hele kundige pianodocent met veel kennis en aandacht voor de juiste techniek als basis voor een mooi pianospel. Hij prikkelt je om zelf na te denken over wat en waarom je doet, waardoor je heel bewust leert spelen. Vriendelijk en geduldig, een aanrader voor wie niet zozeer snel, maar wel goed wil leren pianospelen.

Irene Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Doelgericht Coachend Ervaren Geduldig

Ysanne Na 1 week les

Deskundig Inspirerend Geduldig
De lessen van Andreas worden afgestemd op de leerling, zijn aanwijzingen zijn heel precies en de oefeningen worden met veel geduld uitgelegd. Hierdoor zijn de lessen zeer prettig en leerzaam. Tijdens de lessen leer je ook scherp en aandachtig te luisteren naar je eigen spel en kijken naar je bewegingen en houding, waardoor je jezelf leert corrigeren en ook thuis steeds beter kunt oefenen. Andreas’ passie voor muziek en details zijn aanstekelijk en inspirerend.

Melvin

Vriendelijk Inspirerend

Dominique

Communicatief Vriendelijk Deskundig Doelgericht Inspirerend
Dankzij de structuur en doelgerichtheid van iedere les leer ik wekelijks waardevolle informatie over het bespelen van de piano. Er ging een prachtige en uitdagende wereld voor me open op het gebied van muziek leren spelen toen mijn zoektocht naar een leraar was volbracht. De eerste les verliep met goed opbouwende kritiek en verfijnde oefeningen om mijn techniek en gehoor te verbeteren. Nu 7 maanden later ben ik erachter dat ik pas de top van de ijsberg aan informatie aan het leren ben. Wat een onbeschrijfelijk avontuur!

Jesse Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Ervaren
Hele prettige proefles voor mijn dochter. Kreeg erg goede indruk. Zeer kundige, serieuze en flexibele docent volgens mij, en aardig!

Elise Na 1 week les

Deskundig Inspirerend Coachend
Na mijn ontmoeting met Andreas kreeg ik het gevoel dat ik met hem mijn muzikale compositie ambities kan verscherpen en verwezenlijken. Ik weet nog niet tot waar die van mij rijkt, maar wel dat ik met Andreas samen ver ga komen! Andreas is scherpzinnig, komt snel tot de kern: wat moet je leren om verder te komen, wat kunnen we even laten liggen en later oppakken. Nu we begonnen zijn met een project zijn zijn kritieken constructief, opbouwend, praktisch. Hij heeft een heel goed gevoel voor wat uitgelegd moet worden en wat je ontdekkend kunt leren. Dat muziek compositie en studie naar bestaande muziek een eindeloze diepte kent voelde ik al voor ik les nam bij Andreas, maar zijn lessen en enthousiasme vergroten plezier, het spelenderwijs creëeren, ontdekken wakkert bij mij een grote vreugde aan.

Bas

Vriendelijk Deskundig Inspirerend
Na bijna 20 jaar sinds mijn laatste pianoles heb ik een half jaar geleden besloten het pianospel weer op te pakken en kwam toen bij Andreas terecht. Ik vond het idee leuk om weer nieuwe liedjes te spelen, mijn techniek te verbeteren en tegelijkertijd compositielessen te nemen. Andreas geeft heel veel aandacht aan de juiste speeltechniek en kan door zijn ervaring je precies uitleggen wat je anders kan doen en door welke oefeningen je pianospel nog mooier en vloeiender wordt. Dit zijn bijvoorbeeld dingen die mijn oude leraren me nooit hebben uitgelegd en waardoor ik ervan overtuigd ben dat Andreas een uitstekende pianoleraar is. Daarnaast ontdek ik door hem een breed repertoire aan (voor mij nieuwe) muziekstijlen en componisten, die ik in een "standaard" pianoles zeker niet zou hadden ontdekt. In de korte tijd die ik nu al lessen bij hem volg, heeft zich mijn pianospel met flinke stappen verbeterd, en ik zit nu al aan mijn eerste blues-compositie waar ik erg trots op ben. Naast het uitleggen van de muziektheorie, verschillende muziekstijlen en het gebruik van muzieknotatie software, begeleidt Andreas me zeer goed en met veel geduld bij het realiseren en uitwerken van mijn ideen. Hij laat mijn creativiteit altijd de vrije loop en daardoor de ruimte om mijn eigen compositiestijl te ontwikkelen. Ik kan zeker nog heel veel van hem leren en ga altijd met plezier naar de les.

Anke Na 1 week les

Vriendelijk Doelgericht Inspirerend
Na mijn ontmoeting met Andreas kreeg ik het gevoel dat ik met hem mijn muzikale compositie ambities kan verscherpen en verwezenlijken. Ik weet nog niet tot waar die van mij rijkt, maar wel dat ik met Andreas samen ver ga komen! Andreas is scherpzinnig, komt snel tot de kern: wat moet je leren om verder te komen, wat kunnen we even laten liggen en later oppakken. Nu we begonnen zijn met een project zijn zijn kritieken constructief, opbouwend, praktisch. Hij heeft een heel goed gevoel voor wat uitgelegd moet worden en wat je ontdekkend kunt leren. Dat muziek compositie en studie naar bestaande muziek een eindeloze diepte kent voelde ik al voor ik les nam bij Andreas, maar zijn lessen en enthousiasme vergroten plezier, het spelenderwijs creëeren, ontdekken wakkert bij mij een grote vreugde aan.

Bas Na 1 week les

Klassieke lesmethode Doelgericht Ervaren
In mijn ogen een goede Docent, ben van plan pianolessen bij hem te volgen.

patrick Na 1 week les

Deskundig Inspirerend Geduldig Gezellig
Ik ben bij Andreas met lessen begonnen met het idee om Schubert 'goed' te leren spelen. Andreas' eerste observatie was dat het al aardig klonk, gegeven de gebrekkige techniek. Dat laatste was precies waar ik aan wilde werken. Het verbeteren van de techniek gaat met eenvoudige oefeningen en composities, waarbij veel aandacht is voor het luisteren. Kleine passages spelen en letten op de details. Samenspel van de vingers en handen, manier van aanslaan van een noot, nootlengte, ritme, accenten, etc. etc. Pas met goed luisteren, komt goed spelen. In de tussentijd is er ook ruimte voor uitleg over muziekgeschiedenis, -theorie en anecdotes. Voor mij waren de lessen inspirerend (en gezellig), terwijl in de tussentijd de techniek met sprongen vooruit is gegaan. Helaas komt nu na ruim een jaar door verhuizing alweer een einde aan de lessen. Ik hoop in Noord-Nederland weer zo'n goede pianodocent te vinden!

Bouke Na 14 weken les

Vriendelijk Deskundig Didactisch Doelgericht Ervaren

Suzanne Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Ervaren
Andreas is een fantastische leraar. Hij is deskundig en enthousiast. Ik leer ontzettend veel van hem. Hij is daarnaast heel vriendelijk.

Anoniem Na 57 weken les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Doelgericht
Mijn zoon van 8 jaar volgt pianoles bij Andreas. Andreas stimuleert hem door muziek te kiezen die bij hem past. Hij heeft veel aandacht voor juiste techniek (al vanaf het eerste begin), zodat dit op den duur automatisch gaat. Hij geeft ook aandacht aan improviseren en componeren, als je dat leuk vindt. Wat ook leuk is: les op een prachtige vleugel.

Esther Na 28 weken les

Deskundig Inspirerend Gezellig
Gezellige lessen. Andreas denkt goed mee met wat de leerling zelf leuk vindt om te leren.

Anoniem Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Stipt Goed met kinderen Klassieke lesmethode Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig

Nelson Na 35 weken les

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Inspirerend Coachend
Andreas is een goede pianodocent hij is heel lief en geduldig ik raad hem aan voor iemand die piano wil leren spelen.

Diana Na 22 weken les

Deskundig Coachend Geduldig
Andreas is een hele vriendelijke man. Hij geeft goed les en houdt rekening met de wensen van de 'leerling'.

Nienke Na 26 weken les

Vriendelijk Deskundig Didactisch Inspirerend Ervaren
Andreas kan zeer goed bepalen wat ik nodig heb aan oefening en daar passende composities of technische oefeningen bij aanbieden om elke keer net dat stapje verder te komen. De keuze van muziek is altijd in overleg. Andreas kan ook wat betreft de muziekgeschiedenis mooie toelichtingen geven/achtergrond schetsen bij de composities en componisten. Ik leer veel en met veel plezier.

Laura Na 62 weken les

Carla Na 14 weken les

Deskundig Inspirerend Didactisch
Na een jaar piano lea krijg ik inmiddels ook compositieles bij Andreas. Andreas is een hele fijne doch kritische docent. Als je denkt dat je er bent, gaat Andreas meerdere niveaus dieper. Heel inspirerend!

Nathaniel

Andreas Kunstein AK
Andreas
(24)
Deskundig Vriendelijk Inspirerend
Rotterdam
vanaf
€ 29,75
per 30 min.
Privéles

Klassiek piano en compositie

Andreas Kunstein geeft piano- en compositieles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Andreas studeerde compositie en klassiek piano aan de Folkwang Universität der Künste in Essen (Duitsland) en bij Codarts in Rotterdam.

In de lessen staan de behoeftes en doelstellingen van de leerlingen centraal. Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk, bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met piano spelen. Andreas geeft de lessen in zijn studio in het ‘Wijkpaleis’ (Claes de Vrieselaan, Rotterdam) aan zijn Steinway vleugel.

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Toen begon ik ook mijn eerste pianostukken te componeren. Hierna ontving ik een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na mijn schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwang Universität der Künste in Essen en later bij Codarts in Rotterdam. Daarnaast heb ik een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbare scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren met veel plezier pianoles en compositieles. Graag combineer ik mijn pianolessen met een deel compositie.”

Pianoles Andreas Kunstein.jpeg Pianoles Andreas Kunstein.jpeg

Pianoles

De basis voor creativiteit en plezier aan de piano is een mooi en vloeiend spel. Om dit te bereiken geef ik vanaf het begin speciale aandacht aan de speeltechniek. Pianomethodes en composities kies ik in overleg met de leerlingen en/of de ouders. Ik vind het belangrijk dat je kennis opdoet over de verschillende stijlen van de pianomuziek en de algemene muziekleer. Ik kom zelf vanuit de klassieke muziek, maar leerlingen leren bij mij ook de basis van de populaire muziekstijlen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Muziektheorie

Je kan bij mij ook terecht voor het bijspijkeren van je kennis van muziektheorie. Dit komt ook terug in de compositie- en pianolessen.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Compositieles

In de compositielessen help ik de leerlingen muzikale ideeën tot volledige composities uit te werken. De meeste leerlingen beginnen met composities voor piano, maar ook het schrijven voor alle soorten van vocale en instrumentale bezettingen -tot aan groot orkest- is mogelijk. Tijdens de lessen is er uiteraard aandacht voor muziektheorie, analyse, instrumentatie, muziek- en notatiesoftware. Voor de composities van gevorderde leerlingen creëren wij projecten met professionele musici. Nu werken wij bij voorbeeld aan blues composities voor de pianist Laurens de Boer. Het maken van computersimulaties van de stukken is ook mogelijk. Een voorbeeld van een compositie die in de lessen bij mij is ontstaan is te zien op de YouTube-video (Sofie Hanekroot: ‘Twill Treadlings’ voor orkest).

Muziekles Andreas .jpeg Muziekles Andreas .jpeg