Andreas Kunstein

Compositieles, Muziektheorie, Pianoles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 28,50

Locaties

Thuisstudio Claes de Vrieselaan, Rotterdam
Andreas Kunstein AK
Andreas
(19)
Deskundig Vriendelijk Inspirerend
Rotterdam
vanaf
€ 28,50
per 30 min.
Privéles

Klassiek piano en compositie

Andreas Kunstein geeft piano- en compositieles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Andreas studeerde compositie en klassiek piano aan de Folkwang Universität der Künste in Essen (Duitsland) en bij Codarts in Rotterdam.

In de lessen staan de behoeftes en doelstellingen van de leerlingen centraal. Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk, bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met piano spelen. Andreas geeft de lessen in zijn studio in het ‘Wijkpaleis’ (Claes de Vrieselaan, Rotterdam) aan zijn Steinway vleugel.

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Toen begon ik ook mijn eerste pianostukken te componeren. Hierna ontving ik een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na mijn schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwang Universität der Künste in Essen en later bij Codarts in Rotterdam. Daarnaast heb ik een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbare scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren met veel plezier pianoles en compositieles. Graag combineer ik mijn pianolessen met een deel compositie.”

Pianoles

De basis voor creativiteit en plezier aan de piano is een mooi en vloeiend spel. Om dit te bereiken geef ik vanaf het begin speciale aandacht aan de speeltechniek. Pianomethodes en composities kies ik in overleg met de leerlingen en/of de ouders. Ik vind het belangrijk dat je kennis opdoet over de verschillende stijlen van de pianomuziek en de algemene muziekleer. Ik kom zelf vanuit de klassieke muziek, maar leerlingen leren bij mij ook de basis van de populaire muziekstijlen.

IMG_1830
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Compositieles

In de compositielessen help ik de leerlingen muzikale ideeën tot volledige composities uit te werken. De meeste leerlingen beginnen met composities voor piano, maar ook het schrijven voor alle soorten van vocale en instrumentale bezettingen -tot aan groot orkest- is mogelijk. Tijdens de lessen is er uiteraard aandacht voor muziektheorie, analyse, instrumentatie, muziek- en notatiesoftware. Voor de composities van gevorderde leerlingen creëren wij projecten met professionele musici. Nu werken wij bij voorbeeld aan blues composities voor de pianist Laurens de Boer. Het maken van computersimulaties van de stukken is ook mogelijk. Een voorbeeld van een compositie die in de lessen bij mij is ontstaan is te zien op de YouTube-video boven (Sofie Hanekroot: ‘Twill Treadlings’ voor orkest).

IMG_2377

Stuur een bericht