Andreas Kunstein

Pianoles en compositieles in Rotterdam Delfshaven

Klassiek piano en compositie

Andreas Kunstein studeerde compositie en klassiek piano aan de Folkwanghochschule in Essen (Duitsland) en bij Codarts in Rotterdam. Andreas geeft piano- en compositieles aan beginners (vanaf 6) en gevorderden van alle leeftijden. Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk, bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met piano spelen. Andreas geeft de lessen in zijn studio in het ‘Wijkpaleis’ (Claes de Vrieselaan, Rotterdam) aan zijn Steinway vleugel. In de compositielessen wordt ook met muzieksoftware gewerkt.

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Ik begon toen ook al mijn eerste pianostukken te componeren. Ik ontving een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na mijn schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwanghochschule in Essen en later bij Codarts in Rotterdam. Daarnaast heb ik nog een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbaren scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren met veel plezier pianoles en compositieles. Graag combineer ik mijn pianolessen met een deel compositie.”

Pianoles

In de pianolessen stel ik de behoeftes en doelstellingen van de leerlingen centraal. Pianomethodes en composities kies ik in overleg met de leerlingen (en/of ouders), maar ik vind het ook belangrijk dat je kennis opdoet over de verschillende stijlen van de pianomuziek en de algemene muziekleer. Ik kom zelf vanuit de klassieke muziek, maar leerlingen leren bij mij ook de basis van de populaire muziekstijlen. In mijn opvatting is dé basis voor creativiteit en plezier aan de piano een mooi en vloeiend spel. Om dit te bereiken geef ik vanaf het begin speciale aandacht aan de speeltechniek.

Compositieles

In de compositielessen help ik de leerlingen muzikale ideeën tot volledige composities uit te werken. De meeste leerlingen beginnen met composities voor piano, maar ook het schrijven voor alle soorten van vocale en instrumentale bezettingen (tot groot orkest) is mogelijk. Tijdens de lessen is er tevens aandacht voor muziektheorie, instrumentatie en muzieknotatie software. Voor de composities van de gevorderde leerlingen probeer ik uitvoeringsmogelijkheden te vinden. Het maken van computersimulaties van de stukken is natuurlijk ook mogelijk. Een voorbeeld van een compositie die in de lessen bij mij is ontstaan is te zien op de YouTube-video boven (Sofie Hanekroot: ‘Twill Treadlings’.)

 

 

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Andreas

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.