Andreas Kunstein

Pianoles en compositieles in Capelle aan Den IJssel en Rotterdam Charlois

Klassiek piano en compositie

Andreas Kunstein heeft compositie en klassiek piano gestudeerd aan de Folkwanghochschule in Essen en bij Codarts in Rotterdam. Andreas geeft piano- en compositieles aan beginners (vanaf 4) en gevorderden van alle leeftijden. Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk, bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met piano spelen.

Jong talent

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Toen componeerde ik ook mijn eerste pianostukken.Ik ontving een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na de schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwanghochschule in Essen en bij Codarts in Rotterdam. Ook heb ik nog een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbaren scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren pianoles en compositieles aan beginners (vanaf ± 4) en gevorderden van alle leeftijden. Graag combineer ik piano- en compositie lessen”.

Wat kun je leren?

In de pianolessen staan de behoeftes en doelstellingen van de leerlingen centraal. Pianomethodes en composities kies ik in overleg met de leerlingen (en ouders bij de jongste leerlingen), maar ik vind het ook belangrijk dat de leerlingen kennis opdoen over de verschillende stijlen van de pianomuziek en de algemene muziekleer. Ik kom zelf vanuit de klassieke muziek, maar leerlingen leren bij mij ook de basis van de populaire muziekstijlen. In mijn opvatting is die basis voor creativiteit en plezier aan de piano een mooi en vloeiend speel. Om dit te bereiken geef ik van begin aan speciale aandacht aan de speeltechniek. Ben je enthousiast geworden, .

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Andreas

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.