Ágnes Katona

Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Locatie Wijkcentrum Charlois (School of Music), Rotterdam
20210729_143346.jpg 20210729_143346.jpg

Reviews (15)

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Doelgericht Eigentijds Gezellig Stipt Communicatief Geduldig
De lessen van Agnes zijn altijd fantastisch geweest. Nu ik weer opnieuw ben begonnen met pianospelen ervaar ik weer dezelfde professionaliteit en gezelligheid tijdens de lessen. Ik kijk uit naar meer!

Anoniem Na 1 week les

Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Goed met kinderen Stipt Doelgericht
Agnes is een fantastische docent. Onze 3 kinderen hebben nu allen van Agnes les. De oudste al weer 7 jaar. Agnes is supergoed met kinderen, maar ook met tieners. Agnes haalt het beste uit hen boven. Dit komt niet alleen door haar deskundigheid, maar ook doordat ze oog heeft voor de leerling zelf. Dat werkt heel motiverend. Wij zijn zeer tevreden.

Monique Na 11 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Geduldig

Lia S. van der Van der

Goed met kinderen

Fatma

Rebwar

Vriendelijk

Anoniem

Leuke en leerzame proefles. Makkelijk te volgen voor mijn 5 jarige.

Ellen

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Inspirerend
Onze kinderen hebben al een aantal jaren les van Agnes, ze zijn altijd enthousiast dit komt mede doordat zij zo'n kundige docent is die met veel geduld en inspiratie de liefde voor de pianomuziek overbrengt.

Nine Na 147 weken les

Vriendelijk Stipt Coachend Geduldig

Natasia Na 26 weken les

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Enthousiast Coachend Geduldig
Geen verbeterpunten. Ze doet het uitstekend en mijn dochter gaat met veel plezier naar haar pianoles.

Dirk-Jan Na 117 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Doelgericht Coachend
geen verbeterpunten.

judith Na 67 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Stipt Enthousiast Inspirerend Ervaren Geduldig
Ik ben heel tevreden over Agnes. Ik zie geen verbeterpunten direct naar mij toe.

Roos Na 79 weken les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Coachend Ervaren Geduldig

sabrina Na 48 weken les

Hewen

Alice

Ágnes Katona
Ágnes
(15)
Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Rotterdam
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles

Welkom

Leuk dat je interesse hebt in pianoles! Mijn naam is Agnes Katona en ik heb zo'n 20 jaar ervaring met lesgeven aan kinderen en volwassenen. Iedereen die gemotiveerd is en geniet van muziek is van harte welkom bij mijn lessen.

20240313_125316.jpg 20240313_125316.jpg

Achtergrond en inspiratie

Ik kom uit Hongarije en ben op 6 jarige leeftijd begonnen met pianoles in Boedapest. Muziek was voor mij op jonge leeftijd al een uitlaatklep voor emoties. De muzieklessen in mijn jeugd herinner ik mij als streng maar liefdevol. Een jaarlijks examen bepaalde of je door mocht naar het volgende leerjaar. Het was streng maar ik had hier later profijt van op het conservatorium. Ik leerde tijdens mijn lessen de basistechniek maar ook het belang van verbeelding van de muziek en je voorstellen wat je wilt overbrengen. Dit heeft direct effect op hoe je speelt en met welke intensiteit.

Ik houd van allerlei muziekstijlen. Klassiek is de rode draad geweest maar tijdens mijn masterstudie heb ik me ook verdiept in de invloed van folk en wereldmuziek. Dit bracht me bij ongebruikelijke speelwijzen en andere benaderingen van het instrument. Artiesten die mij hebben beïnvloed zijn onder andere de componisten Fazil Say en Villa-Lobos. Fazil Say gebruikte in zijn muziek folk en jazz invloeden. Villa-Lobos introduceerde Latin in zijn composities, hij was op zijn beurt sterk beïnvloed door de impressionistische stijl van Debussy. 

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Proefles

Ben jij gemotiveerd, geniet je van muziek en ben je bereid om te oefenen? Dan hoop ik je binnenkort te ontmoeten tijdens een proefles!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Pianoles

Ik geef pianoles voor alle leeftijden. Ik heb lesgegeven op het conservatorium maar werk ook graag met kinderen. De minimale leeftijd is 5 jaar. Verder is het belangrijk dat je thuis een instrument hebt om wekelijks op te oefenen. Dit mag ook een electrische piano of keyboard zijn in de eerste jaren.
Als je een proefles boekt ben ik benieuwd of je al eerder les hebt gehad en welke muziek je wilt spelen. In mijn lessen streef ik altijd naar een ontspannen en open houding. Ik kijk altijd naar de wensen van de cursist, iedereen krijgt een op de persoon afgestemd lesprogramma! Hoe meer ontspannen je kan spelen mentaal en fysiek, hoe meer vrijheid je kan voelen. 
 
Gevorderde cursisten kunnen bij mij werken aan hun techniek, muziektheorie en stilistische elementen. We gebruiken dit als basis om emoties vrij uit te drukken. Een veelgemaakte fout is te mechanisch of met spanning te spelen. Ik kan je helpen om meer mogelijkheden en kleur in je spel te benutten.