Jazz, klassiek of klezmer, de klarinet is aanwezig

Boek nu je proefles
proefles € 10,- 30 min.

Klarinetles in Zuid-Holland

Ben je op zoek naar klarinetles in Zuid-Holland? Dan ben je bij School of Music aan het juiste adres.

De klarinet is een heel veelzijdig houtblaasinstrument. Van heel laag tot heel hoog. Van heel hard tot heel zacht. Van Jazz, pop, klezmer tot klassiek enzovoort. Om een toon uit de klarinet te krijgen heb je een rietje nodig. Door op het mondstuk te blazen gaat dit rietje trillen en zo krijg je het karakteristieke klarinetgeluid.

De klarinet is al een heel oud instrument. Tussen 1690 en 1705 is de klarinet ontstaan vanuit de chalumeau. De chalumeau (spreek uit: sja-lu-mo) is een eenvoudig instrument zonder kleppen en lijkt wel wat op een blokfluit, maar dan met een mondstuk waarop een rietje zit. Veel componisten hielden van de klarinet, zo wordt er zelfs beweerd dat het Mozart’s lievelingsinstrument was.

Wist je dat je een klarinet kunt huren via School of Music? De docent verteld je hier graag meer over tijdens een proefles! Boek nu een proefles en kom de klarinet ontdekken!

Docenten

Mijn naam is Desirée Riera. Ik ben klassiek klarinettiste en tevens docent. Ik kom uit Málaga (Spanje) waar ik mijn Bachelor Klarinet aan het Conservatorium...
Layer 1
gitaarles
Yanou is letterlijk een multi-muzikant. Al van jongsaf aan bespeelt ze diverse instrumenten en zingt ze. Daarnaast staat ze als dirigente voor verschillende...
vioolles
Layer 1

Leslocaties