Jazzy gepluk of gevoelig gestrijk

Boek direct je proefles
proefles € 10,- 30 min.

Contrabasles in Zuid-Holland

De contrabas, ook wel gewoon de bas genoemd, is het laagst klinkend muziekinstrument van de strijkinstrumenten. Wil je ook een toontje lager? De contrabas kan niet gemist worden in een orkest, jazz band of blues groep. Op zoek naar contrabasles in Rotterdam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je kunt je bij ons inschrijven voor een proefles die je direct kunt aanvragen via ons boekingssysteem. De contrabaslessen zijn geschikt voor alle niveaus en leeftijden vanaf ±7 jaar.

Voor de jongere leerling bestaan minibasjes waarvan het formaat passend is bij de lengte van de leerling. De contrabas wordt op eenzelfde wijze bespeeld als een viool en een cello. Daar werkt men ook met 1/8, 1/4, etc. maten. Het is verstandig om eerst een contrabas te huren, totdat de leerling toe is aan een 3/4 of hele bas. Als je net begint kan de docent je adviseren over de aanschaf van een contrabas.

Wil je je ontwikkelen in een bepaalde stijl? Van pop, jazz, rock, soul en funk. Het kan allemaal! Ben je gevorderd en heb je speciale wensen? Geef het aan op het aanvraagformulier. Onze docent is gespecialiseerd in zowel de klassieke als Latin strijktechniek. Luc van Gestel brengt je graag meer bij over het Cubaanse, Braziliaanse en Argentijns basspel. ‘Bij mij leer je improviseren in diverse stijlen – door middel van theoretisch en praktisch oefenen, onder andere met ladders, akkoorden en eenvoudige analyses.

Onze betaalbare tarieven

Leslocaties


Docenten

Bij Luc van Gestel kun je terecht voor basgitaarles en contrabasles. Luc studeerde Basgitaar en Contrabas aan het Rotterdams Conservatorium, en was daarna...
vioolles