Marijn Roeland

Basgitaarles, Contrabasles, Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Locatie Capelseweg (School of Music), Capelle aan den IJssel
WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg
IMG_2043.jpg IMG_2043.jpg
IMG_2042.jpg IMG_2042.jpg
IMG_2040.jpg IMG_2040.jpg
capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg

Reviews (6)

Vriendelijk Enthousiast Eigentijds
Was een proefles maar was leeezaam

Frank Na 1 week les

Anoniem Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Coachend Geduldig
Marijn is een prettige positieve geduldige docent die naar je luisterd en stimuleerd door te gaan.

Wilma Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Enthousiast

Marieke Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Inspirerend Coachend
het is jammer dat ik in groningen woon daarom via zoom les heb daarom ga ik straks stoppen maar als hij in de buurt woonde zou ik hem zeker als docent houden.

Afke Na 2 weken les

Vriendelijk Goed met kinderen Eigentijds Inspirerend Geduldig Gezellig
Leuke lessen! Allebei mijn jongens zijn heel enthousiast.

Astrid Na 51 weken les

Marijn Roeland MR
Marijn
(6)
Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Capelle aan den IJssel
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Jazz bas en piano

Marijn Roeland van de Ven geeft pianoles, basgitaar- en contrabasles. Al vanaf kinds af aan geobsedeerd met de platen van The Rolling Stones en de Beatles die thuis gedraaid werden, begon hij vroeg met pianoles. Na het ontdekken van Weather Report en Red Hot Chili Peppers moest er iets met wat meer groove komen, en begon hij met basgitaar. Maar dat bleek nog niet genoeg: twee jaar later werd hij gegrepen door de jazz en richtte hij zich op de contrabas. Het resulteerde in een Cum Laude Bachelor aan het Rotterdams Conservatorium, waarna een Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde, en sindsdien is Marijn een veelgevraagd bassist in de Nederlandse jazzscene. Naast het touren, optreden en opnemen geeft hij ook les, en daarin staat de liefde voor muziek centraal: veel spelen, en van daaruit een goede basis leggen. En er vooral veel plezier in hebben.

lesgeven 3 lesgeven 3

Basgitaarles

De bas speelt een sleutelrol in alle muziek. Van smooth jazz tot keiharde rock, van dikke funk tot hiphop, geen enkel genre bestaat bestaat zonder bas. Als bassist heb je het altijd druk met verschillende bandjes en optredens, en op het podium heb je de dikste sound van iedereen. Wie wil dat nou niet? Marijn is gespecialiseerd in pop, rock, jazz en funk. Denk Led Zeppelin, Level 42, Jamiroquai, Weather Report. In de lessen gaan we in op techniek, ritme, sound, en groove. Veel liedjes spelen, noten lezen komt pas in tweede instantie aan bod. De smaak van de leerling staat centraal en aan de hand daarvan kiezen we het repertoire. Geïnteresseerd? Boek dan een proefles!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Contrabasles

De contrabas is een van de oudste instrumenten die er bestaan. En er is een reden dat het tot op de dag van vandaag nog steeds razend populair is: het is namelijk ook een van de mooiste instrumenten die er bestaan. Er is niets dat mooier is dan het geluid van een lage E-snaar, dat je via die enorme klankkast door je lijf voelt gaan, terwijl de hele ruimte zich vult met die warme sound. Afhankelijk van de leerling duiken we de in jazz, van de swing van Ray Brown tot de virtuositeit van Christian McBride, of ontdekken we de klassieke muziek, van de romantiek van Bottesini tot de fusion van Renaud Garcia-Fons. Mocht je je aangesproken voelen door de oerkracht van dit prachtige instrument, boek dan een proefles!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Pianoles voor beginners

Marijn geeft pianolessen aan (jong)volwassenen die net beginnen met het instrument. Piano is een bijzonder instrument: met zijn 88 toetsen speel je eigenlijk 88 instrumenten tegelijkertijd. Hierdoor is het een heel breed instrument: bijna elk genre heeft wel zijn eigen stijl op de piano. Het idee van de pianolessen is om een goede basis te leggen voordat er een richting gekozen wordt. We gaan noten lezen, werken aan de muzikale vorming, theorie en harmonie behandelen, maar ondertussen proberen we wel zoveel mogelijk muziek te maken. Eerst de breedte in, dan komt de diepte vanzelf. Denk aan eenvoudige stukjes van Bach, werken van Ludovici Einaudi of Yann Tiersen, maar ook John Lennon of Stevie Wonder. Marijn geeft pianoles vanaf ±12 jaar.

Ikke-NSRT-e1550049667813 Ikke-NSRT-e1550049667813
lesgeven 1 lesgeven 1