Leonie Tiemessen

Zangles, Songwriting, Muziekproductie, Auditietraining

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,50

Locaties

Thuisstudio Grote Markt, Groningen
Videoles

Reviews (3)

Coachend Deskundig Geduldig Inspirerend
Invoelend persoon

Hettie Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Doelgericht Gezellig Stipt Klassieke lesmethode
Echt een fantastische proefles gehad! Ga zeker vaker! 😊

Iris Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig Doelgericht Eigentijds Gezellig
Eerste les gehad vandaag, onzeker binnengekomen en met veel vertrouwen weer naar buiten! Nu al zin in de volgende.

Olivia Na 1 week les

Leonie Tiemessen LT
Leonie
(3)
Coachend Deskundig Inspirerend
Groningen
en 1 andere locatie
vanaf
€ 20,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Welkom! Wat ontzettend leuk dat je op mijn profiel terecht bent gekomen. 

Mijn naam is Leonie. Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam als zangeres in de richting Jazz. Sinds kort woon ik weer in Groningen, en sta ik open voor het aannemen van leerlingen van jong en oud. Na jaren van ontwikkeling, studeren, ups & downs en ervaring, vind ik passie en enthousiasme in het overdragen van mijn kennis. Daarnaast vind ik het plezierig en belonend om mijn leerlingen te ondersteunen in het ontwikkelen van zijn of haar talenten!

Ben jij opzoek naar zanglessen voor jouw kind of wil je graag zelf beginnen met zanglessen? Beginnend of gevorderd, alles is bij mij welkom. In mijn lessen staat een veilige leeromgeving centraal, waar we veel aandacht besteden aan de behoeftes & wensen van de leerling. Thuis heb ik genoeg ruimte om jou te ontvangen met thee of koffie. Er mag volume gemaakt worden tijdens de zanglessen en wij kunnen ongestoord te werk gaan. Ook sta ik open voor online lessen via Zoom. Dan is een goed netwerk belangrijk en kan jij vanuit je eigen plek je stem laten horen. Ik spits me dan vooral toe op het geven van feedback en het samen doorlopen van tekst, zangtechniek en andere elementen waar jij tegenaan loopt!

Ik kijk er naar uit om kennis te maken, jou meer te vertellen over mijn les-mogelijkheden & ondersteuning te bieden waar jij behoefte aan hebt!

Mijn ervaring in lesgeven: 

- Freelance zangdocent, individuele zanglessen voor verschillende leeftijden. (vanaf 2019- Heden)

- Basisschool docent Algemene Muziekleer op de Vink in Voorschoten. (Sept 2022- Jan 2023)

//English speaking students are also most welcome!//

 

woonkamer grote markt.jpeg woonkamer grote markt.jpeg

Mijn ruime woonkamer

De lessen zullen plaatsvinden in mijn ruime woonkamer. Hier is genoeg ruimte om je stem te kunnen ontdekken. We hebben nooit last van buren en kunnen volume maken :)

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Mijn fijne Thuis-Studio

Mijn fijne Thuis-Studio bevindt zich in mijn woonkamer. Hier kan ik samen met jou muziek maken, iets opnemen, liedjes beluisteren en stemoefeningen doen op mijn piano.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Zangles

In een zangles zullen we focussen op wat jij graag wil leren in de stijl waar jij geïnteresseerd in bent: of dit nou pop, soul, musical, jazz of rock is, alles is welkom. Wij zullen samen onderzoeken wat jij nodig hebt door middel van korte en lange leerdoelen te stellen. Gebaseerd op deze doelen zal ik een lesplan bedenken zodat er rust en structuur ontstaat.

In de lessen zullen wij aan de slag gaan met warming ups, zangtechniek zoals CVT en EVT, belten, curben, volume, tekstinterpretatie, frasering, body language, artistic image en podium presentatie. 

Voor mij ligt de essentie van zingen in het overbrengen van een verhaal. Ik ga daarom graag met je aan de slag met hoe je de tekst van een nummer jezelf eigen kunt maken (interpretatie), en hoe je deze overtuigend over kunt brengen (frasering). Als je graag zou willen optreden, of dit al doet, kan ik je ook helpen met hoe je je verhaal over kunt brengen terwijl je zingt (podium presentatie) en wat eventuele tools zijn als je last hebt van podiumangst.

Tijdens mijn jazzstudie heb ik veel over improvisatie, scatten en swing timing geleerd, dit zijn dan ook tools die ik jou kan aanreiken.

Ben je geïnteresseerd in intuïtieve stembevrijding en wil je bezig met het ontwikkelen van je keel Chakra? Vanwege mijn ervaring met meditatie, intuïtieve improvisatie, mantra zingen en artistieke ontwikkeling met een spirituele benadering kan ik je begeleiden om dichterbij je authentieke zelf te komen door middel van zang en muziek. 

homestudio grote markt.jpeg homestudio grote markt.jpeg

Songwriting

Songwriting is een van mijn favoriete bezigheden! Het schrijven van teksten, uitwerken van ideeën, improviseren met tekst op muziek en de structuur bieden in het maak/schrijfprocess. Mijn scriptie ging over het gebruiken van Creative Writing om mijn improvisatie met tekst te verbeteren... Creative Writing is een prachtige tool om jezelf te ontwikkelen als Songwriter. We kunnen samen onderzoeken wat jij nodig hebt om een betere Songwriter te worden. Ik kan je structuur, opdrachten en een luisterend oor bieden. Gebaseerd op jou behoeftes en doelen, bedenk ik zelf een lesplan om jou te ondersteunen. 

Muziekproductie

Zelf werk ik met Logic X Pro. Via dit programma kunnen wij samen een kijkje nemen in de wereld van productie. Hoe zorg je dat jij jezelf goed kunt opnemen, welke apparatuur heb je nodig en welke richting wil je op met productie? Ik kan jou  ondersteunen in het creëren van duidelijkheid, structuur en het geven van creative opdrachten om jezelf te ontwikkelen. Ook kan ik je richting geven en ervoor zorgen dat wij dichterbij jou gewenste richting komen...

Auditietraining

Wil jij je voorbereiden op een auditie voor een opleiding in de muziek? In deze auditietraining zal ik jou speciale ondersteuning & begeleiding bieden voor een aankomende auditie. Hiermee krijg jij de tools om met zelfvertrouwen en een gerust hart de auditie periode in te gaan.