Het blaasinstrument met de langste traditie

Hoornles

Starten met hoornles

Zoals de naam al zegt, werd de hoorn in vroeger tijden gemaakt van de horens van een dier. Door aan het uiteinde een gat te maken, kon je de hoorn aan je mond zetten en een geluid voortbrengen. Dit instrument werd gebruikt voor de jacht. Ook had het instrument een belangrijke signaalfunctie. Tegenwoordig vind je de hoorn (in het Engels ‘French horn’ genoemd), met name in orkesten of als soloinstrument.

Onze hoorndocenten

Zoek je een hoornleraar of hoornlerares? Vul straatnaam / gebied in om de afstanden te zien. Klik voor meer informatie op een docent of bekijk alle 0 resultaten.

0 van 0 resultaten Bekijk alle 0 docenten

De hoorn bestaat uit een metalen trechtervormig mondstuk, met daarachter een opgerolde koperen buis die uitmondt in een ‘beker’ van ongeveer 30 cm doorsnede. De hoorn heeft drie ‘draaiventielen’ en soms ook een stopventiel. Hierdoor wordt het bereik van de hoorn uitgebreid.

De hoorn ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is een van de meest veelzijdige koperblazers. Met dit uitdagende instrument kun je al snel een melodie spelen. Lijkt de hoorn je leuk of wil je je speeltechniek verbeteren? Dan helpt onze hoorndocent je graag verder!

Boek direct een hoornles

Leslocaties hoornles