thomas scherder

Zangles, Pianoles, Gitaarles, Songwriting

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (3)

Vriendelijk Deskundig Eigentijds Coachend Gezellig
Topcoach! Fijne leraar die weet waar hij het over heeft en het goed kan uitleggen. Iets dat volgens mij een kunst op zich is. Daarnaast altijd gezellig en de nodige dosis humor. Goede keuze!

Jeroen Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Gezellig

Richard Na 2 weken les

Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Ervaren Geduldig Gezellig

Anoniem Na 1 week les

Terug naar het overzicht
thomas scherder TS
thomas
(3)
Vriendelijk Gezellig Deskundig

Wie ben ik?

Hallo daar! Mijn naam is Thomas Scherder, ik ben 26 jaar en geef professioneel privé zangles, gitaarles en pianoles.

Van jongs af aan is muziek en zingen voor mij helemaal het einde. Al in mijn negende jaar deed ik mee in het Nationaal kinderkoor van Amsterdam en heb ik in die tijd veel  ervaring opgedaan qua zangtechniek en muziektheorie. Naast het kinderkoor heb ik aardig wat grote producties meegedraaid zoals o.a. optredens in het Concertgebouw van Amsterdam, 3fm Serious Request en heb ik als stand-in bij het Eurovisiesongfestival 8 landen vertegenwoordigd. Ik ben actief geweest bij meerdere bandjes als zanger, gitarist, pianist en ook als backing vocalist bij Ben Saunders. Muzikaal ben ik erg geïnspireerd door de pop en rockmuziek uit de late jaren 60 en vroege jaren 70. Denk hierbij aan muziek van de Beatles, Led Zeppelin of The Who. Dit straalt door in de muziek die ik schrijf en mijn eigen manier van zingen. Tegenwoordig ben ik vooral actief als soloartiest en studeer ik aan het conservatorium van Rotterdam.

Waar mijn specialiteiten liggen is dus in de pop- en rockzang. Daarin wil ik mensen op een leuke manier les geven die bij ze past en echt resultaat oplevert. Het allerbelangrijkste wat ik je wil laten zien is dat je heel veel kan leren zonder je plezier in muziek te verliezen. Ik geef individueel les in zang, maar ik kan je ook helpen in het zelf begeleiden met instrument en het schrijven van liedjes. Als muzikant is mijn gehoor goed ontwikkeld en kan ik ook gelijk horen hoe een liedje in elkaar steekt. Deze kwaliteit gebruik ik om studenten muzikaal te begeleiden en daarnaast leer ik ze zelf ook goed te luisteren.

Ten slotte zet ik mijn muzikale oor in om samen met jou opzoek te gaan naar welke stijl bij jou past en waar jou kwaliteiten liggen. Op die manier zorgen we ervoor dat je een echt professionele zanger/zangeres wordt, zonder dat je de plezier verliest!

BELANGRIJK: Proeflessen doe ik NIET via videobellen. Daarbij is zangles via videobellen ook sterk af te raden. Face to face is het hele leerproces een stuk efficiënter uit te voeren, omdat er ter plekke aanpassingen gemaakt kunnen worden zoals bijvoorbeeld zang/gitaar/pianohouding. Het is ook voor mij van belang dat er bij een eerste ontmoeting een goede sfeer en verstandshouding kan ontstaan die alleen face to face gecreëerd kan worden. 

Zangles

In de privélessen ga ik je individueel benaderen en kijken wie jij bent als vocalist. Samen gaan we opzoek naar je sterke en je minder sterke kanten. Wanneer ik zo’n breed mogelijk beeld van je heb, pas ik mijn lesplan aan zodat het precies aansluit bij jou als muzikant. Vervolgens zullen we de passende doelen stellen die jou helpen om in zang verder te komen. Mijn lesplannen zijn voor iedereen verschillend, want elk persoon heeft weer andere doelen en dus andere methodes nodig.

Voor de eerste proefles vraag ik van je om 2 liedjes uit te kiezen die qua stijl passen bij jou en die laten zien wie je bent. Als je jezelf kan begeleiden, doe dat dan vooral! Ook als je eigen liedjes hebt, hoor ik die graag. Kies in dat geval voor 1 liedje van jezelf en 1 cover. Daarnaast vraag ik je zoveel mogelijk over jezelf te vertellen qua muzikale achtergrond en welke genres je leuk vindt. Als het duidelijk wordt wat je wil en waar je naar opzoek bent, gaan we kijken naar jou specifieke aandachtspunten waar we vervolgens elke keer aan zullen werken. 

Pianoles

Piano speel ik al sinds dat ik 9 jaar ben en is eigenlijk ook mijn eerste instrument. Al vrij snel werd ik op les gezet en kreeg zelf toen blues, jazz en klassieke onderbouwing van een geschoolde pianist. Dus is niet alleen gitaar mijn specialiteit, maar ook piano! Beide instrumenten kan ik spelen en zingen tegelijkertijd. Daarbij is het leukste wat ik jou ook kan leren is zelf te improviseren op beide instrumenten. Wil je gitaar en piano allebei leren? Dan raad ik wel aan om een duidelijke keuze te maken met welk instrument je het liefst begint, aangezien 2 instrumenten tegelijkertijd voor de meeste leerlingen teveel is! Niks is onmogelijk, maar alsnog adviseer ik eerst zo'n goed mogelijke basis te creëren op één instrument. Leren kost tijd, dus focus die aandacht eerst zoveel mogelijk op één ding. 

Heb je eventueel al een basis voor één van de twee instrumenten en wil je toch echt graag beide leren? Geen probleem, combinatielessen zijn ook mogelijk!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Gitaarles

Op mijn vorige muziekschool heb ik gitaar gestudeerd en speel het ook al sinds mijn 12e. Het mooie is dat ik jou dat ook kan leren!

Ik heb gitaar in het begin mij vooral zelf aangeleerd en weet dus ook precies nog de stappen te benoemen die ik heb gemaakt  om beter te worden. Ik kan heel wat stijlen spelen zoals blues, rock, akoestisch en jazz. Ik vind het vooral belangrijk om een belangrijke basis mee te geven in meerdere genres, zodat je uiteindelijk er zelf achterkomt wat je wil! Ben je al gevorderd? Ook geen probleem. Ik pas mijn lesniveau aan op elk individu zodat iedereen op zijn eigen manier verder komt.

Ten slotte door erachter te komen wat jou interesses zijn, kunnen we een speelstijl ontdekken die ook bij jou past! 

 

Songwriting

Ben jij daarnaast ook iemand die eigen liedjes wil schrijven en die zich meer op muzikaal schrijfvlak wil ontplooien? Dan ben je hier ook aan het goede adres!

Zelf schrijf ik namelijk al liedjes sinds mijn 15e en ik ben er nooit mee opgehouden. De basis die ik toen heb opgebouwd kan ik aan jou meegeven en zo ondersteuning bieden in het creatieve proces. Daarbij is het allerbelangrijkste dat we ervoor zorgen dat je plezier ervaart!

Dus wil jij lekker los kunnen gaan op een instrument én er bij kunnen zingen met je eigen songs? Lets do it