Marijn Roeland

Pianoles, basgitaarles en contrabasles in Capelle aan Den IJssel en via videoles

Jazz bas en piano

Marijn Roeland van de Ven geeft pianoles, basgitaar- en contrabasles. Op zijn 10e begonnen met piano spelen, moest er na enkele jaren ook iets met wat meer groove komen, en begon hij met basgitaar. Maar dat bleek nog niet genoeg: twee jaar later richtte hij zich op de contrabas. Vanaf 2009 studeerde hij contrabas aan de Jazz Academy van het Rotterdams Conservatorium. Na zijn bachelor Cum Laude te hebben afgesloten deed hij een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij heeft onder andere op het North Sea Jazz Festival en Lowlands Festival gespeeld, en tijdens en na zijn studie veel getoerd binnen en buiten Europa. Bij het lesgeven staat de liefde voor muziek centraal: veel spelen, en van daaruit een goede basis leggen. En er vooral veel plezier in hebben.

Basgitaarles

De bas speelt een sleutelrol in alle muziek. Van smooth jazz tot keiharde rock, van dikke funk tot hiphop, geen enkel genre bestaat bestaat zonder bas. Als bassist heb je het altijd druk met verschillende bandjes en optredens, en op het podium heb je de dikste sound van iedereen. Wie wil dat nou niet? In de lessen gaan we in op techniek, ritme, sound, groove, en afhankelijk van het niveau van de leerling gaan we dieper in op de theorie. Dit alles doen we zoveel mogelijk aan de hand van de muzieksmaak van de leerling. Geïnteresseerd? Boek dan een proefles!

Pianoles voor beginners

Marijn geeft pianolessen aan kinderen of volwassenen die net beginnen met het instrument. Aan de hand van de Alfred pianomethode leggen we een goede basis voor een leven lang plezier aan de piano. We gaan noten lezen, werken aan de muzikale vorming, theorie en harmonie behandelen, maar ondertussen proberen we wel zoveel mogelijk muziek te maken. Als leerlingen al wat verder gevorderd zijn, kunnen zij ook eigen stukken meenemen die ze graag willen doen. Denk hierbij aan popliedjes, jazzstandards, of misschien iets wat ze zelf geschreven hebben. Marijn geeft les aan kinderen vanaf ±6 jaar.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Marijn

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.