Lotus Klinkspoor

Compositieles, Muziektheorie, Pianoles, Zangles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 27,50
Lotus Klinkspoor
Lotus
(5)
Deskundig Vriendelijk Enthousiast

Introductie

Wil jij graag prachtig leren zingen of pianospelen in Amsterdam? Ik wil je graag helpen! Mijn naam is Lotus Klinkspoor en muziek is altijd heel belangrijk voor mij geweest; ik begon al met zingen voordat ik kon praten. Ik heb zowel klassiek piano als klassieke zang gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium en met onderscheiding voor muzikale visie en professionaliteit de graad Master of Music behaald aan het Fontys conservatorium. Ik heb inmiddels sinds 2007 ervaring met lesgeven aan leerlingen tussen de 5 en 89 (!) jaar. Naast het lesgeven geef ik concerten met diverse ensembles in binnen -en buitenland.

Wat kun je verwachten van mijn lessen:

  • We bespreken jouw muzikale doelen en maken samen een plan hoe we die gaan realiseren. Alle genres of stijlen zijn bespreekbaar. Volledige aandacht van een docent die gedreven is om het beste uit haar leerlingen te halen. Hierdoor krijg je niet alleen een muzikale basis, maar ook meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Les in de mooie Plantagebuurt in Amsterdam, in een sfeervolle ruimte die professioneel geïsoleerd is zodat je geen last hebt van geluiden van buiten (en ook niet bang hoeft te zijn dat mensen je horen spelen of zingen ;-)). Pianoles op een volledige gereviseerde Bechstein vleugel met een prachtige klank en een fijne, lichte aanslag. In overleg is het ook mogelijk om les aan huis te krijgen in Amsterdam.
IMG_9138

Pianoles

Omdat iedere leerling uniek is, pas ik mijn manier van lesgeven altijd aan de leerling aan. Ik werk met verschillende methode en lesboeken en in sommige gevallen zelfs zonder boek. We onderzoeken samen wat het best bij jou past. Aspecten die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Een ontspannen techniek waarmee je vrij kan spelen en een mooie toonvorming krijgt. Training van ritmegevoel. Elementaire muziekleer, zodat je begrijpt hoe een muziekstuk is opgebouwd, hoe een akkoord is samengesteld, etc. Eventueel kun je zelf ook liedjes schrijven, daar kan ik je mee helpen. Wil je heel graag een specifiek stuk spelen? Laat het me voor de proefles weten, dan kunnen we er tijdens de proefles al aan werken!
IMG_9143
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Zangles

In de zangles gaan we op zoek naar jouw unieke stemgeluid en naar repertoire dat bij jouw stem en persoonlijkheid past. Meestal beginnen we de les met inzingen (een warming up) en technische zangoefeningen. Vervolgens werken we aan repertoire (meestal zijn dit liedjes of aria’s die je zelf hebt uitgekozen, mits ze bij je stem passen). Belangrijke onderdelen die in mijn lessen aan bod komen zijn:

  • Een goede techniek zodat je je stembanden gezond houdt. Hierbij is de adem een heel belangrijk aspect. Voor klassieke zang: legato-zang volgens de belcanto principes en de „inhalare la voce”. Lichaamsbewustzijn, presentatie, timing, tekstbehandeling en -overdracht. Zing je in een koor en heb je hulp nodig bij het instuderen van je partij? Ik kan je helpen met instuderen en begeleid je daarbij op de piano. Voor de proefles hoef je niets voor te bereiden, maar als je aan een specifieke aria of lied wilt werken laat het me dan voor de proefles weten. Dan kunnen we er tijdens de proefles mee aan de slag!

Stuur een bericht