Verschuif je
mogelijkheden
met koper

Tromboneles

Starten met tromboneles

De trombone is een echt powerinstrument met een veelzijdige klank. De trombone komt voor in allerlei soorten muziek zoals klassieke muziek, jazz, latin, funk en nog veel meer. Het instrument wordt gekarakteriseerd door het op-en-neer beweegbare gedeelte. Dit noemen we de coulisse. Door deze in 7 verschillende posities te plaatsen, kan de speler alle 12 tonen binnen een octaaf spelen.

Tromboneles in jouw buurt?
Vul je postcode in en bekijk alle trombonedocenten
Bekijk de docenten

Dankzij de coulisse is de trombone bekend om het spelen van een glissando, dit is een vloeiende overgang in de melodie. Dit betekent dat de speler de coulisse moet kunnen bewegen van de 1e naar de 7e positie, zonder enige articulatie te gebruiken. Door deze manier van spelen komt de trombone dicht in de buurt van de menselijke stem! Er zijn verschillende soorten trombones waarvan de tenortrombone en de bastrombone de meest gangbare varianten zijn.

Waar kun je tromboneles volgen?

Bekijk alle trombonedocenten

De alttrombone wordt vaak gebruikt in een klassieke context. De tenor- en bastrombone zijn beiden erg populair en worden gebruikt in een breed palet van stijlen. Tromboneles is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. Je kunt starten als beginner of als gevorderde. Een eigen instrument is niet vereist voor de proefles.

Alle trombonelessen bij School of Music

4 resultaten