Leren

drummen


🥁 in 7 stappen bij School of Music 

Leren drummen

Lijkt het jou leuk om te leren drummen? Bij School of Music ben je aan het juiste adres! Met het vinden van een goede drumdocent kan jij al snel je eerste drum solo spelen. Maar waar moet je op letten als beginner en op welke leeftijd kun je het beste beginnen met drumles?

leren-drummen-bij-school-of-music

stap 1: wanneer starten met drumles?

Bij School of Music geven we les aan kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen. Waarom 6 jaar? Dit heeft o.a. te maken met het feit dat het kind groot genoeg moet zijn om bij de pedalen te kunnen komen. 

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of nog niet verder bent gekomen dan het tikken op alles wat los en vastzit.

stap 2: vind een goede drumdocent

Een School of Music drumdocent kan jou uitstekend begeleiden als beginner. Samen met de docent kun je een plan maken voor de lessen, bijvoorbeeld je bekend laten maken met de basistechnieken of uitleggen hoe een drumstel werkt. Met als doel dat jij leert die ene drum solo te spelen van je favoriete liedje.

Verras jezelf en bekijk ons aanbod van drumdocenten.

stap 3: boek een proefles

Sta je te popelen om te beginnen? Wacht dan niet langer en boek een proefles bij een van onze bekwame docenten om te kijken of drummen iets voor jou is.

stap 4: een drumstel kopen of huren

Een docent kan je tijdens de proefles adviseren over de aanschaf van een akoestisch of elektronisch drumstel. Wil je niet meteen iets kopen, dan kan je bij veel winkels ook een drumstel huren.

stap 5: drumstel afstellen en stemmen

Dan heb je een drumstel staan, hoe stel je die nou precies af? En wat is een goede afstemming. Wij vertellen je er hier meer over. Je docent kan je hierin ondersteunen als je er zelf niet uitkomt.

stap 6: oefen en drum iedere dag

Om snel vooruitgang te boeken is het aan te raden om wekelijks thuis te oefenen. Hierbij geldt dat dagelijks 10 minuten beter is dan een keer in de week een uur.

stap 7: heb plezier en vind je muziekstijl

Onze docenten zijn afgestudeerd aan een conservatorium of zeer ervaren muzikanten. Zij hebben plezier in wat ze doen en willen dit graag met jou delen. Ze kunnen je zelfs helpen jouw eigen muziekstijl te vinden. 

Ons docententeam bestaat uit professionele drummers die klaar staan om jou op weg te helpen. 


Boek een proefles

 leren-drummen-bij-school-of-music