Hugo den Oudsten

Basgitaarles, Gitaarles, Muziektheorie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 27,00

Locaties

Thuisstudio R.J.H. Fortuynplein, Amsterdam
Lesruimte-foto-1.jpg Lesruimte-foto-1.jpg
Lesruimte-foto-2-1.jpg Lesruimte-foto-2-1.jpg
Videoles
Hugo den Oudsten HO
Hugo
Amsterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 27,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Hallo! Mijn naam is Hugo den Oudsten. Ik ben al 20 jaar professioneel basgitarist en geef sinds 2008 privéles. Zelf speel ik sinds mijn 15e basgitaar. Ik hoorde destijds een liedje dat zonder bas begon en toen de bas erbij kwam dacht ik….Ja! Nu is het pas compleet! Dit wil ik doen!

Het feit dat je als bassist de schakel vormt tussen de melodie/harmonie en het ritme sprak mij enorm aan. Hoewel je niet op de voorgrond staat heb je een heel erg belangrijke rol in een band. De bas vormt namelijk het fundament waarop de anderen kunnen steunen. De toon die JIJ speelt bepaalt uiteindelijk welke harmonie er klinkt en samen met de drummer zorg je daarbij ook nog eens voor de “groove”, het ritme. Samen met de drums vorm je de motor! Helemaal te gek!

Podiumervaring

In eerste instantie leerde ik mezelf basgitaar spelen door met platen mee te spelen in combinatie met theorieles en gehoortraining ter voorbereiding op het conservatorium. Pas op het Conservatorium van Amsterdam (Jazz) kreeg ik mijn eerste echte basgitaarles. Tijdens mijn opleiding begon ik al ‘gigs’ te doen en dat is sindsdien ook niet meer gestopt. Het begon met spelen in een coverband (ontzettend leerzaam vanwege het spelen van verschillende stijlen) en dat breidde zich uit naar het spelen met allerlei bands en artiesten waaronder Shirma Rouse, Ruben Hein, Sabrina Starke, Blackbird.

Naast basgitaarles geef ik ook theorieles en gehoortraining en gitaarles voor beginners. Ik kijk er naar uit om de ervaring die ik heb opgebouwd te kunnen delen met je!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Basgitaarles

De lessen zijn afgestemd op wat JIJ wil leren. Naar aanleiding van jouw voorkeuren kan ik je dan alles leren over linker en rechterhand techniek, toonvorming, ritme, notenlengte, toonladders, harmonie en melodie. Ook notenlezen en interpreteren van akkoordsymbolen zullen aan de orde komen als je dat wenst. Ik kan je ook alles leren over de verschillende stijlen muziek die er zijn, en wat de rol van de bas daarin is. Met als uiteindelijk doel dat je niet alleen je favoriete baslijnen na kan spelen maar vooral zelf je eigen baslijnen kan bedenken en/of improviseren. Omdat je begrijpt hoe het instrument werkt.

Voor een proefles is een eigen instrument niet vereist. Mocht je daarna les willen nemen dan is een eigen basgitaar wél vereist. Lessen vinden plaats op locatie of online.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Theorieles/Gehoortraining

In de lessen theorie en gehoortraining leer ik je onder andere over de opbouw van harmonieën, de harmonische functies en de intervallen tussen tonen. Naast deze theorie en analyse leer ik je ook om de eerder genoemde zaken te kunnen horen en benoemen.

Noten kunnen lezen en basiskennis van in ieder geval drieklanken is een vereiste.

Hugo B&W Sabrina Starke Hugo B&W Sabrina Starke
Hugo COLOR Sabrina Starke Hugo COLOR Sabrina Starke

Gitaarles voor beginners

In deze lessen leer ik je akkoorden en melodieën spelen met daarbij de juiste linker en rechterhand-techniek (met of zonder plectrum). Verder besteed ik aandacht aan strumming (het ritme waarmee je de akkoorden aanslaat), zowel mét als zonder plectrum en eenvoudige fingerpicking patronen (tokkelen). Het lezen van akkoordenschema’s komt ook aan bod en als je wat verder bent ook notenlezen.

Met als doel dat je binnen no-time met je lievelingsmuziek mee kan spelen. Of jezelf en anderen kunt begeleiden.

Voor een proefles is een eigen instrument niet vereist. Mocht je daarna les willen nemen dan is een eigen gitaar wél vereist. Lessen vinden plaats op locatie of online.