muziekles

op afstand:

VIDEOBELLEN

Muziekles online volgen

Videobellen, een goed alternatief voor gewone muzieklessen?

Sinds de coronacrisis zijn fysieke lessen niet meer altijd vanzelfsprekend. We zijn inmiddels vertrouwd geraakt met vergaderen op afstand. Op deze manier kan je vanuit huis ook muziekles volgen. Hoe werkt dat eigenlijk? En kan dit met iedere laptop of smartphone? Er zijn meerdere mogelijkheden om les te volgen via een videoverbinding. De meest voor de hand liggende optie is om gebruik te maken van de bekende apps zoals Zoom, Whatsapp, Skype, Facetime, Teams of Google Hangouts. Hiermee kan je met de meeste apparaten en computers videobellen. 

Muziekles op afstand videobellen

Belichting

Wat raden we aan voor de beste videoles ervaring? Je kunt videobellen met je laptop of pc met webcam. Je telefoon is vaak ook prima geschikt voor een goed videogesprek. De belichting is hierbij wel belangrijk, zorg er daarom voor dat het licht van voren op je gezicht valt en ga niet met je rug naar het licht toe zitten. Zorg er met een telefoon voor dat je telefoon goed op jou en je instrument gericht staat en niet kan omvallen.

Goed internet

Voor een goed beeld en geluid heb je een goede internetverbinding nodig. Als je werkt met een laptop is een bekabelde aansluiting beter dan wifi. Maak je gebruik van wifi, zorg dan dat je niet te ver van je wifi-router af zit voor het beste signaal. Sluit alle programma's die je niet nodig hebt op je telefoon of computer af en verminder het dataverkeer op hetzelfde netwerk zoveel mogelijk zodat de verbinding optimaal blijft.

 

Geluid

Voor een goed geluid kan je het beste een koptelefoon of oordopjes gebruiken met ingebouwde microfoon. Een goede microfoon is belangrijker dan goede speakers. De microfoon moet namelijk goed om kunnen gaan met het verschil tussen hard en zacht. Als het niet zo nauw komt met het geluid kan je de telefoon natuurlijk ook op de speaker zetten. Wat ook helpt? Je microfoon even uitzetten als je niet praat. Hierdoor wordt het signaal niet verstoord door jouw achtergrondgeluid.

Muziekles via video volgen

We nodigen je uit om de proef op de som te nemen. Boek vandaag nog een muziekles via videobellen! Je kunt zelf een proefles boeken bij de docent van je keuze. De docent zal je vertellen op welke manier je een verbinding kunt maken. Veel plezier!