Stefan de Graaf

Pianoles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Les aan huis bij cursist (1043, 1051, 1052, 1053, 1054...)

Reviews (3)

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Eigentijds Geduldig
Stefan verraste me door vooraf contact op te nemen om eerst te horen waar mijn zoon zijn interesse lag qua muziek en hij heeft de insteek gekozen om eerst het plezier in muziek maken te stimuleren en pas later het noten leren lezen. Dit sluit helemaal aan bij onze zoon.

nielske Na 1 week les

Didactisch Goed met kinderen Enthousiast
Stefan is een hele vriendelijke, geduldige en enthousiaste pianoleraar. Het is leuk dat Stefan meebeweegt met de interesses van zijn leerlingen. Samen liedjes uitpluizen en oefenen. Hij laat nieuwe dingen zien en horen. Dat is heel motiverend. Onze zoon is altijd vrolijk en blij na de les en speelt met veel plezier piano.

Meike

Deskundig Enthousiast Inspirerend
Stefan haalde mijn fixatie op de bladmuziek direct weg. Hij coachte me naar de essentie van het muziekstuk en gaf daarnaast praktische tips. Ik wil gevoel in muziek leggen en plezier eraan beleven. Alle vertrouwen dat hij me hierin kan ondersteunen.

Jan Na 1 week les

Stefan de Graaf SG
Stefan
(3)
Deskundig Goed met kinderen Enthousiast
Les aan huis bij cursist (1043, 1051...)
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Muziek kan je in een andere wereld brengen, het kan je zelfvertrouwen geven en een gevoel van vrijheid. Als kind vond ik het fascinerend als mijn vader muziek maakte; de klanken, ritmes en de sfeer die muziek opriepen brachten me in die andere wereld. De eerste (orgel)lessen kreeg ik van mijn eigen vader. Ik gaf mijn eerste orgelconcert toen ik 15 was. Toen we thuis een piano kregen ontdekte ik de pracht en gevoeligheid van dit instrument.

Ik wilde niets anders spelen dan Bach, Chopin, Liszt, Schubert of Rachmaninoff. Ik wilde misschien wel naar het conservatorium of toch niet? Hoe enorm ik kon genieten van klassieke muziek, ik zag gedisciplineerde en strenge leraren voor me die muziek misschien niet zagen vanuit plezier en vrijheid, maar vanuit een professie. Het zweet brak me toch wel een beetje uit! 🙂 In plaats daarvan koos ik een vrijere studie aan de kunstacademie.

De wereld van de jazz en geïmproviseerde muziek was me inmiddels enorm gaan boeien. Hoe kun je zonder één enkele noot voor je neus in vrijheid musiceren en met anderen spelen en jammen? Toen ik 32 was besloot ik om naast mijn baan een professionele muziekopleiding te volgen. Ik deed de Amsterdamse jazzopleiding DJAM, een 3-jarige private jazzopleiding (zeg tussen muziekschool en conservatorium in) waar ik de kneepjes van het vak leerde. Daarnaast heb ik veel privélessen genoten o.a. van Konrad Koselleck en Ferial Karamat Ali.

Leer vrij muziekmaken!

Het belangrijkste dat ik mijn leerlingen wil meegeven is de vrijheid te ontwikkelen en te genieten van het eigen spel. Ik heb zoveel musici gezien die dat zijn kwijt geraakt. Door vrijheid te ontwikkelen blijf je in contact met jouw creativiteit.

In mijn lessen volg ik het tempo, de interesse en behoefte van mijn leerlingen. Het is niet de muziekmethode, maar de leerling én de muziek die centraal staan. Samen ontdekken, leren en spelen is daarbij de kern. Daarin probeer ik optimaal te faciliteren.

Motivatie en plezier is een van de belangrijkste dingen als het gaat om muziek. Daarom geef ik mijn leerlingen gemiddeld 2 complimentjes aan het einde van de les. Ik maak gebruik van spelmethodes waaronder de Music Mind Games van Michiko Yurko.

Ik ben lid van de Suzuki Vereniging Nederland. 

Studio70- Ellen & Pieter_196 kopie
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Les bij uw kind aan huis in Amsterdam West/Nieuw-West

Sinds 2018 geef ik pianoles vooral aan kinderen en jongeren. Volwassen zijn ook van harte welkom.

Ik geef muziekles aan huis in Amsterdam West/Nieuw-West. Les aan huis heeft als voordeel dat de leerling in een vertrouwde omgeving les krijgt. Daarnaast vind ik het altijd inspirerend te zien als familieleden ook geïnspireerd raken. Ouders zijn welkom bij de les, zodat ze weten hoe ze gedurende de week de ondersteuning kunnen bieden die nodig is. 

Bij les aan huis hanteer ik een minimale afname van 1 uur per les. Voor beginners raad ik meestal een wekelijkse frequentie aan.

Stuur een bericht

Pianoles

Ik vind het geweldig om beginners te inspireren in hun passie voor muziek. De piano is daarvoor een prachtig instrument omdat je er alle kanten mee op kunt. Mooie harmonieën, strakke ritmes of zangerige melodieën? Het kan allemaal!

Als je niet beschikt over een echte piano, dan is een electronische piano natuurlijk een prima alternatief. Sommige van mijn leerlingen hebben een (klein) keyboard. Dat is weer fijn om tussendoor op te oefenen of om mee te nemen.

Pianoles.jpeg