Stefan de Graaf

Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Locatie Burgemeester Vening Meineszlaan, Amsterdam
IMG_0899 kopie - minres.jpeg IMG_0899 kopie - minres.jpeg
Amsterdam,_Burgemeester_Vening_Meineszlaan_64_-_Kandelaar=AntonvD-2016-004.jpeg Amsterdam,_Burgemeester_Vening_Meineszlaan_64_-_Kandelaar=AntonvD-2016-004.jpeg
Les aan huis bij cursist (1012, 1013, 1014, 1015, 1016...)

Reviews (5)

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Geduldig Ervaren Goed met kinderen Didactisch Doelgericht Stipt
Stefan is super aardig en geduldig. Abe vindt het steeds leuker worden!

Ernestine Na 10 weken les

Enthousiast Inspirerend Vriendelijk Geduldig
Zeker tevreden! Docent is erg enthousiast, geduldig en kan me goed verder helpen in m'n ontwikkeling.

Iris Na 7 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Eigentijds Geduldig
Stefan verraste me door vooraf contact op te nemen om eerst te horen waar mijn zoon zijn interesse lag qua muziek en hij heeft de insteek gekozen om eerst het plezier in muziek maken te stimuleren en pas later het noten leren lezen. Dit sluit helemaal aan bij onze zoon.

nielske Na 1 week les

Didactisch Goed met kinderen Enthousiast
Stefan is een hele vriendelijke, geduldige en enthousiaste pianoleraar. Het is leuk dat Stefan meebeweegt met de interesses van zijn leerlingen. Samen liedjes uitpluizen en oefenen. Hij laat nieuwe dingen zien en horen. Dat is heel motiverend. Onze zoon is altijd vrolijk en blij na de les en speelt met veel plezier piano.

Meike

Deskundig Enthousiast Inspirerend
Stefan haalde mijn fixatie op de bladmuziek direct weg. Hij coachte me naar de essentie van het muziekstuk en gaf daarnaast praktische tips. Ik wil gevoel in muziek leggen en plezier eraan beleven. Alle vertrouwen dat hij me hierin kan ondersteunen.

Jan Na 1 week les

Stefan de Graaf SG
Stefan
(5)
Enthousiast Vriendelijk Deskundig
Amsterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Muziek kan je in een andere wereld brengen, het kan je zelfvertrouwen geven en een gevoel van vrijheid. Als kind vond ik het fascinerend als mijn vader muziek maakte; de klanken, ritmes en de sfeer die muziek opriepen brachten me in die andere wereld. De eerste (orgel)lessen kreeg ik van mijn eigen vader. Ik gaf mijn eerste orgelconcert toen ik 15 was. Toen we thuis een piano kregen ontdekte ik de pracht en gevoeligheid van dit instrument.

Ik wilde niets anders spelen dan Bach, Chopin, Liszt, Schubert of Rachmaninoff. Ik wilde misschien wel naar het conservatorium of toch niet? Hoe enorm ik kon genieten van klassieke muziek, ik zag gedisciplineerde en strenge leraren voor me die muziek misschien niet zagen vanuit plezier en vrijheid, maar vanuit een professie. Het zweet brak me toch wel een beetje uit! 🙂 In plaats daarvan koos ik een vrijere studie aan de kunstacademie.

De wereld van de jazz en geïmproviseerde muziek was me inmiddels enorm gaan boeien. Hoe kun je zonder één enkele noot voor je neus in vrijheid musiceren en met anderen spelen en jammen? Toen ik 32 was besloot ik om naast mijn baan een professionele muziekopleiding te volgen. Ik deed de Amsterdamse jazzopleiding DJAM, een 3-jarige private jazzopleiding (zeg tussen muziekschool en conservatorium in) waar ik de kneepjes van het vak leerde. Daarnaast heb ik veel privélessen genoten o.a. van topmuzikanten als Konrad Koselleck en Ferial Karamat Ali.

Het belangrijkste dat ik mijn leerlingen wil meegeven is de vrijheid te ontwikkelen en te genieten van het eigen spel. Ik heb zoveel musici gezien die dat zijn kwijt geraakt. Door vrijheid te ontwikkelen blijf je in contact met jouw creativiteit.

Pianoles

Leer vrij muziekmaken!

Sinds 2018 geef ik pianoles vooral aan kinderen en jongeren. Ik vind het geweldig om mijn leerlingen te inspireren in hun passie voor muziek. De piano is daarvoor een prachtig instrument omdat je er alle kanten mee op kunt. Mooie harmonieën, strakke ritmes of zangerige melodieën? Het kan allemaal!

Iedereen is uniek en dat betekent dat ik mijn lessen afstem op de behoefte, unieke voorkeuren en het niveau van mijn leerlingen. Of je nu een absolute beginner bent of al aardig op weg.

Je leert:

  • vanuit plezier en vrijheid piano spelen
  • hoe je verschillende stijlen speelt (zowel klassiek, jazz als pop)
  • een brede theoretische basis (van blad lezen hoort daarbij)
  • jouw favoriete liedjes analyseren en leren spelen
  • de mindset om intuïtief, vrij en met vertrouwen te spelen


Bij les aan kinderen kan het zinvol zijn om ook als ouder (deels) bij de les te zijn. In ieder geval zijn ouders in mijn lessen altijd welkom!

Je kunt bij mij terecht voor les aan huis of les op locatie:

  • les aan huis minimale afname van 1 uur per les / omgeving Amsterdam West/Nieuw-West
  • les op locatie Amsterdam Nieuw-West (Slotermeer) / les op een echte concertvleugel
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?