Kees de Dreu

Drumles en cajonles in Rotterdam Charlois en via videoles

Drums voor jong en oud

Bij mij kun je terecht voor drumles en cajonles.
Het plezier hebben tijdens de drumles staat centraal. Al heel jong trommelde ik overal op en kreeg gelukkig al snel een trommel en later een drumstel van m’n ouders. Natuurlijk ging ik naar de muziekschool om nog beter te worden om er vervolgens zelfs mijn vak van te maken. Mijn opleiding heb ik gehad aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Wat doe je in de les?

Meespelen met je favoriete muziek
Uitzoeken van drumpartijen
Noten leren lezen
Verbeteren drumtechniek
Verschillende stijlen leren spelen
Een paar per jaar optreden voor je fans

Europa getoerd

Met verschillende bands heb ik door heel Europa getoerd

Wil je graag je drumvaardigheden verbeteren, meer leren over noten lezen of gewoon lekker drummen …….. dan help ik je graag verder.

          als je tot 4 kunt tellen -> kun je drummen!

 

Slagwerkles

Drummen in een band, trommelen bij een slagwerkgroep of achterin een orkest, swingende ritmes met djembé’s of conga’s: als je het leuk vindt om met ritme te spelen is slagwerk iets voor jou! Je leert drumritmes spelen en voor je het weet kun je meespelen met je favoriete liedjes!

Slagwerk bestaat uit een groot aantal instrumenten. De bekendste is het drumstel. Dit instrument wordt gebruikt in bijna elk orkest of muziekgroep, zowel in de pop en jazz als in de traditionele en klassieke muziek.

Een drumstel bestaat uit meerdere slagwerkinstrumenten zoals snare-drum (kleine trom), bass-drum (grote trom), toms (tenor drums) en cymbals (bekkens).
Bij het slagwerk horen ook de pauken, de xylofoon en percussie-instrumenten als conga’s, bongo’s, djembé, cajon, etc. Teveel om ze allemaal op te noemen. Op bijna al deze instrumenten kun je les krijgen bij mij.
De drumlessen zijn onderverdeeld in het leren spelen van diverse drumritmes en het bereiken van een goede speeltechniek. Denk hierbij aan stokkentechniek, roffelen, coördinatie en noten lezen. Hierdoor leer je hoe je kunt mee spelen met je favoriete muziek of in een band.

De lessen zijn gericht op speelplezier  en een goede basis voor je muziek carrière!

Wanneer beginnen
Vanaf ca. 7 jaar kun je beginnen met het nemen van drum- of slagwerkles.
Dit kunnen we bekijken tijdens een proefles. Ook volwassenen kunnen natuurlijk les nemen.
Je bent nooit te oud om het te leren

          als je tot 4 kunt tellen -> kun je drummen!

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Kees

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.