Inda Duran

Songwriting, Zangles

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Videoles

Reviews (2)

Vriendelijk Didactisch Inspirerend Geduldig
Inda is niet alleen een goede docent. Ze is een fantastisch muzikant die verhalen kan vertellen door middel van muziek. Ze leert je dan ook meer dan muziek maken. De noten die je zingt of speelt symboliseren een verhaal. Inda laat je zien hoe je een verhaal kan vertellen op je eigen manier. Dit vond ik heel fijn aan haar les. Daarnaast is ze een geduldige docent. De leercurve wordt niet uitgekauwd maar rustig begeleid. Dit waardeer ik aan haar manier van lesgeven.

Ciro

Didactisch Inspirerend Coachend
Inda en ik kennen elkaar al enkele jaren. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door haar authenticiteit, kunstzinnigheid en muzikale talent. Ik zelf had geen serieuze zang ambities, maar wilde vooral leren hoe ik bewuster mijn zangstem kon leren kennen. Dat is gelukt. Daarnaast heb ik deze periode Inda beter leren kennen als docent en artiest. Een van Inda haar krachten is haar flexibiliteit. De lessen waren altijd toegespitst op mijn behoeften als leerling op het moment van lesgeven. Tijdens elke les was er een samenspel van een technische uitleg, praktische voorbeelden en doelgerichte oefeningen, waardoor ik na de les elke keer weer een stukje zelfverzekerder het lokaal verliet. En dát is wat mij betreft waarom ik zangles met Inda absoluut iedereen kan aanraden, want lessen die je bij Inda leert reiken zo veel verder dan alleen de muziek en kan je meenemen in vele aspecten van het leven.

Lecyca

Inda Duran ID
Inda
(2)
Didactisch Inspirerend Vriendelijk
Videoles
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Dag potentiële leerling! Samen kunnen we o.a. podiumvrees overwinnen, je muzikale ik herontdekken of voorbereiden op het conservatorium! Waar kies jij voor?

Mijn naam is Inda en ik hou van muziek overbrengen naar anderen. Een manier daarvan is lesgeven! Dat doe ik door samen met jou te werken aan een persoonlijke toolbox. Samen zoeken we naar technieken en inspiratie van jouw favoriete artiesten. Je kunt het zien als een gereedschapskist om jou ideëen te realiseren.

Voordat ik bewust aan mijn persoonlijke toolbox werkte was ik eigenlijk een beetje verdwaald. Ik maakte geen duidelijke vooruitgang en ik had geen idee hoe ik dat kon bijhouden. Tot dat ik hulp kreeg van iemand die mij wel kon helpen om mijn ontwikkelingen in kaart te brengen. Ik begon langzamerhand weer te genieten van mijn leerproces en leerde horen wat ik al kon en waar ik aan kon werken.

Jazz_Inda_1

Zang, piano, viool en gitaar

Voor dat ik zang als mijn hoofdinstrument zag heb ik van alles geprobeerd. Ik ben gestart op mijn 4e met piano voor 2 jaar. Daarna ben ik klassiek vioolles gaan volgen tot mijn 16e. Vanaf mijn twaalfde heb ik 2 jaar gitaar gespeeld en ik zing sinds ik zingen kan. Mijn eerste zangles was op mijn 14e. Op mijn 16e begon ik de Jong Talent klas op het conservatorium, mijn 17e de vooropleiding en mijn 18e de bachelor. Op het moment ben ik bijna afgestudeerd, op 1 vak na.

Ook had ik verschrikkelijk last van plankenkoorts. Niet erg handig als je conservatorium kiest. Ik ben daarom actief buiten school gaan zoeken naar oefeningen om er van af te komen. Dus heb je plankenkoorts? Misschien kan ik jou helpen.

Naast mijn muziek docenten heb ik natuurlijk ook mijn favoriete artiesten die mij beïnvloeden. Deze invloeden veranderen wel met de tijd. Op het moment laat ik mij beïnvloeden door Joni Mitchell, Radiohead, Esperanza Spalding, Sade, Lauryn Hill, Djavan en Theo Parrish. Maar mijn muzieksmaak is heel breed. Mijn eigen muziek is vaak ook een mix van allerlei genres.

De verzamelde kennis over de jaren heen samen met mijn bibliotheek aan muziek zal als een bibliotheek beschikbaar zijn voor jou. Of je nu zoekt naar inspiratie of goed weet wat je wil, ik kan je helpen om je ideeën te realiseren. Samen ontwikkelen we jou persoonlijke toolbox.

HERFST2017
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Cursus 1: Toolbox voor zang

Om zo veel mogelijk uit de proefles te halen kan je deze voorbereiden door:

  • Een memo te sturen waar je een liedje zingt ( als je, je daar prettig bij voelt, anders kan het ook in de les maar met een memo hebben we meer tijd om het lesplan te overleggen en misschien al samen een oefening doen) playlist of lijstje met artiesten die jou zang inspireren. Jou eventuele ervaring en wat je met mij wil onderzoeken. Laat me weten of je een piano in huis hebt

Opties:

  • Zangtechniek tekst interpretatie (een liedje eigen maken in je zang) Scatten ( improvisatie)

Samen gaan we artiesten bestuderen op het gebied van een (of meer) van de hier boven genoemde opties. De artiesten kiezen we samen op basis van jou interesse(s). Wanneer we technieken weten te vinden van jou favoriete artiest(en) hebben we een unieke toolbox weten samen te stellen. Deze beoefenen we in kleine stapjes. Vervolgens houden we de ontwikkelingen bij door te werken aan een demo en een dagboek bij te houden voor zang!

DSCF8927

Stuur een bericht

Cursus 2: Toolbox voor songwriting

Om zo veel mogelijk uit de proefles te halen kan je deze voorbereiden door:

  • Een memo te sturen waar je een eigen nummer speelt.( als je, je daar prettig bij voelt, anders kan het ook in de les maar met een memo hebben we meer tijd om het lesplan te overleggen en misschien al samen een oefening doen) playlist of lijstje met artiesten die jou songwriting inspireren. Jou eventuele ervaring en wat je met mij wil onderzoeken. Een harmonie instrument die je bespeelt, of een piano die je wil leren spelen.

Opties:

  • Tekst Melodie Muziektheorie

Samen gaan we artiesten bestuderen op het gebied van een (of meer) van de hier boven genoemde opties. De artiesten kiezen we samen op basis van jou interesse(s). Wanneer we technieken weten te vinden van jou favoriete artiest(en) hebben we een unieke toolbox weten samen te stellen. Deze beoefenen we in kleine stapjes. Vervolgens houden we de ontwikkelingen bij door te werken aan een demo en een dagboek bij te houden voor zang!

Cursus 3: voorbereiding conservatorium zang

Om zo veel mogelijk uit de proefles te halen kan je deze voorbereiden door:

  • Een memo te sturen waar je zingt (als je je daar prettig bij voelt, anders kan het ook in de les maar met een memo hebben we meer tijd om het lesplan te overleggen en misschien al samen een oefening doen) playlist of lijstje met artiesten die jou inspireren. Laat me weten of je een piano in huis hebt Jou eventuele ervaring en wat je met mij wil onderzoeken.

Opties:

  • Tekst interpretatie Muziektheorie Solfege Repertoire Blokkades bij examen stress Band leiden

Samen gaan we artiesten bestuderen op het gebied van een (of meer) van de hier boven genoemde opties. De artiesten kiezen we samen op basis van jou interesse(s). Wanneer we technieken weten te vinden van jou favoriete artiest(en) hebben we een unieke toolbox weten samen te stellen. Deze beoefenen we in kleine stapjes. Vervolgens houden we de ontwikkelingen bij door regelmatig jezelf op te nemen en een dagboek bij te houden voor zang! Hiermee hebben we genoeg tools om het toelatingsexamen in te gaan.