Carlos Gomez

Muziektheorie en vioolles in Zwolle , Utrecht Binnenstad en via videoles

Van Spanje naar Nederland

Hola! Mijn naam is Carlos, Spaanse violist die in Nederland studeert.

Toen ik voor het eerst naar Nederland kwam voor mijn Erasmus jaar, realiseerde ik me hoeveel passie en respect dit land heeft voor klassieke muziek. Het muzikale niveau, de verschillende mogelijkheden en de liefde voor muziek van het Nederlandse volk zorgden ervoor dat ik bleef om mijn Bachellor af te maken bij Sarah Kapustin aan ArtEZ (Zwolle).

Op dit moment studeer ik voor een master bij Carla Leurs aan de HKU (Utrecht).

Passie en Muzikaliteit

Mijn passie voor lesgeven begon met mijn vader (55 jaar) en neefje (9 jaar), die wilden beginnen met vioolspelen. Sindsdien heb ik zowel in Spanje als in Nederland lesgegeven aan leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus; beginners, halfgevorderden en gevorderden.

Techniek is erg belangrijk, maar het is essentieel om muziek te maken en erover na te denken vanaf het allereerste begin. Muziek moet boven alle andere aspecten staan, terwijl de instrumentale techniek het gereedschap is om de emoties en de boodschap die we willen kunnen uitdrukken. Daarom denk ik dat het belangrijk is om te werken aan die aspecten waarin de student geïnteresseerd is, of het nu klassieke muziek, pop of jazz is.

Kennis en Methodologie

Door mijn late begin met vioolstudie (15 jaar) kan ik me mijn leerproces herinneren en dezelfde methodes herhalen voor verdere verbeteringen. Het hebben van een meer volwassen aanpak vanaf het begin maakte mijn proces effectiever, efficiënter en sneller. Toch zou dit niet mogelijk zijn zonder mijn passie voor muziek en mijn liefde voor zelfstudie.

Podiumvrees

Een van mijn prioriteiten is dat mijn leerlingen spelen zonder druk, angst of onzekerheid, zodat ze zich kunnen concentreren op het communiceren en uitdrukken van hun emoties. Daarom heb ik een groot vermogen om podiumvrees technieken aan te leren.

Speel je graag duetten of kamermuziek?

Ik speel graag met mijn leerling duetten om het samenspel te verbeteren! Ik combineer ook mijn leerling zodat ze elkaar leren kennen en samen kunnen spelen. Wil je ook met een ensemble spelen? Ik kan ook helpen voor kamermuziekgroepen als je die al hebt.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Carlos

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.