Zsofia Pasztoi

Blokfluitles, Groep - Muzikale vorming

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Thuisstudio Melissekade, Utrecht
1641905018780.jpg 1641905018780.jpg
1641905018787.jpg 1641905018787.jpg
Videoles

Reviews (1)

Vriendelijk Deskundig Didactisch Gezellig Stipt
Mijn dochter was heel enthousiast en heeft gelijk weer zin om te gaan oefenen!

Jaëlle Na 1 week les

Zsofia Pasztoi ZP
Zsofia
(1)
Vriendelijk Deskundig Didactisch
Utrecht
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Ik ben een ervaren blokfluit en AMV docent, met eigen lespraktijk in Utrecht. Ik groeide op in een muzikale familie. Na mijn eerste opleiding in blokfluit en kamermuziek in Hongarije heb ik mijn hogere opleidingen in Nederland afgerond. Ik ben toegewijd om mijn kennis door te geven aan leerlingen en te volgen hoe zij zich ontwikkelen. Onder andere maak ik gebruik van Kodály methode. Tijdens mijn lessen komen er zingen, improvisatie, ritmische oefeningen en samenspelen aan bod.

noset noset

Blokfluitles individueel

Voor kinderen en volwassenen is de blokfluit een uniek instrument dat overal mee naartoe is te nemen. Vanaf een jaar of vijf kunnen kinderen beginnen op de sopraanblokfluit met een aan hun leeftijd aangepaste methode. Volwassenen kunnen ook met een alt blokfluit beginnen.

Wat leer je op mijn lessen?

  • Basis muzikale vorming door Kodály methode zoals zingen, ritmische oefeningen en samenspelen Kinderen leren spelenderwijs noten lezen, ontwikkelen van maat- en ritmegevoel Trainen van het gehoor, aandacht en focus Leren oefenen, inbouwen in de dagelijkse ritme Mogelijkheid voor optreden, ensemble spelen, blokfluit-oliën middag Alle soorten muziek komen aan bod: lichte, hedendaagse, en oude muziek

Ik werk met een methode die past bij de interesse van het kind, zijn niveau en zijn ontwikkelingsfase. Het thuis oefenen op je blokfluit is een belangrijk onderdeel van de les. Als je dagelijks tussen de 10 en 30 minuten oefent, dan is dat meteen zichtbaar in je eigen voortgang. Het kiezen van een goede blokfluit draagt sterk bij aan het speelplezier. Afhankelijk van je niveau adviseer ik je hierin.

Heb je zin in muziek maken?Wacht niet langer en geef je op voor een proefles en nadere kennismaking. Leerlingen van elk niveau en leeftijd zijn welkom!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Blokfluit ensemble (volwassenen)

Bestaat er een leukere manier om muziek te maken dan in een ensemble? Deze cursus is bedoeld voor (jong) volwassenen die ooit blokfluitles hebben gehad en zin hebben om samen muziek te maken. Plezier hebben in het musiceren staat voorop, maar we proberen ook het spelen te ontwikkelen op het gebied van adem, articulatie, vingertechniek, houding en klank. We spelen op alle soorten blokfluiten zoals sopranino, sopraan, alt, tenor en bas blokfluit. Stijl en lesmateriaal is aangepast op de interesse van de groep.

Een goede blokfluit is een vereiste. Nieuwe spelers kunnen het hele jaar door instromen. Bij minimaal 3 aanmeldingen start de groep.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Algemene Muzikale Vorming

De cursus Algemene Muzikale Vorming is voor kinderen vanaf groep één van de basisschool. Kinderen zijn ontvankelijk voor nieuwe indrukken op allerlei gebied, dus ook op het muzikale gebied. AMV laat de kinderen op een speelse manier kennismaken met, en het zelf bespelen van muziekinstrumenten. Zo geeft de AMV een brede basis om over te stappen naar een instrument. Afhankelijk van de leeftijd bestaan er twee cursussen. Lesduur is 45 minuten.

Deze cursus start weer op 4 Februari 2022

woman who plays the music woman who plays the music
Zsofia-Pasztoi Zsofia-Pasztoi

Spelen met muziek

Spelen met muziek is de beste muzikale kennismaking die er is en geschikt voor kleuters uit groep 1 en 2 van de basisschool. Het ontdekken van muziek en het plezier daarmee staan centraal. In de lessen gaan we samen aan de slag met nieuwe liedjes, bewegen op muziek en het bespelen van klein orff instrumenten. Zo leren de kinderen belangrijke muzikale parameters als toonhoogte, tempo en dynamiek.

Na deze lessen is de cursus ‘Basis Muziek’ een goed vervolg.

Basis muziek

De cursus Basis Muziek is dé basiscursus voor kinderen uit groep 3 t/m 5 van de basisschool. En geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar. De kinderen maken kennis met verschillende instrumenten, muziek luisteren en noten leren lezen met behulp van een blokfluit.