Yaresh Soekhlal

Basgitaarles, Gitaarles, Muziektheorie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 24,00

Locaties

Locatie de Mozaïek (School of Music), Rotterdam
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44.jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44.jpeg
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.45 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.45 (1).jpeg
Locatie Berkenwoudestraat, Rotterdam

Reviews (2)

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Ervaren
flexibel. En begon eerst met de basis. Wat ik erg fijn vond. Straalde ook interesse in het geven van zijn uitleg en ik kon er goed mee omgaan. Top man

Paul Na 1 week les

Deskundig Inspirerend
Yaresh geeft gitaarles op jouw tempo en persoonlijke muziek voorkeur. Ik dacht dat ik aardig gitaar kon spelen toen ik bij Yaresh kwam, maar met zijn gehoor en de juiste feedback, heb ik de juiste tips en trucs gekregen om mezelf nog verder te ontwikkelen!

Jan-Willem

Yaresh Soekhlal YS
Yaresh
(2)
Communicatief Vriendelijk Enthousiast
Rotterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 24,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Op mijn 14de begon ik met optreden in bands en wist ik: dit is wat ik wil met de rest van mijn leven. In mijn laatste jaar van de middelbare school begon ik aan de vooropleiding Jazz&Pop aan het HKU Utrechts Conservatorium, waar ik mijn bachelor daarna heb gehaald. Mijn leergierigheid bracht mij daarna naar de Pop afdeling van Codarts in Rotterdam voor een Master of Music, die ik ook heb afgerond. Ik ben muzikaal van veel markten thuis: van de zwoele akkoorden in jazz tot het ruigere werk in rock en metal, en de catchy melodiën van pop muziek. Ook ben ik in mijn studie- en werkpraktijk veel bezig met de rol van de (bas)gitaar in elektronische muziek.

Als docent staan in de eerste plaats de interesses van de leerling centraal: ik ben er om ze te helpen hun muzikale doelen te bereiken en met hen dieper in te gaan op de genres die ze het leukst vinden. Het spelplezier van de leerling is voor mij de belangrijkste motor voor hun instrumentale ontwikkeling. Ik probeer dit te bereiken door vanaf de eerste les de vaardigheden die we leren te koppelen aan liedjes die ze leuk vinden.

Ik geef nu vier jaar privé lessen in basgitaar en gitaar, en ben verder actief als gastdocent op de Codarts Pop afdeling. Met enige regelmaat geef ik ook muziek workshops op basisscholen.

Muziekles voor kinderen

De minimale leeftijd voor lessen bij mij is over het algemeen 9 jaar oud. In overleg kan jonger ook, als de leerling bijzonder gemotiveerd is! Er zijn altijd leerlingen die het gewoon heel vroeg al oppikken, dus ik wil daarin best accomederen. Ik heb ervaring met leerlingen van 6 tot 76 jaar, en pas mijn stijl van lesgeven aan op waar de leerling aan toe is, ongeacht leeftijd. Op de locatie zijn akoestische-, elektrische- en basgitaren aanwezig die tijdens de les gebruikt kunnen worden mocht je nog geen eigen instrument hebben. Het leukste is het natuurlijk wel als je op je eigen gitaar kan spelen!

Voor de proefles is het handig om alvast na te denken over wat je graag tijdens de lessen wilt leren, of er specifieke genres of artiesten zijn waarmee je graag aan de gang wilt gaan, of dat er bepaalde technieken zijn waar je hulp bij wilt. Als je me van tevoren laat weten waar je graag mee bezig wilt, kan ik alvast bedenken hoe ik de les daarop af kan stemmen. Zodoende hebben we een les die precies aansluit bij jouw doelen en smaak!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Basgitaarles

De basgitaar zie ik toch wel als het instrument wat mijn hart gestolen heeft. Ik speel het sinds mijn 12de en heb vele genres erop mogen ontdekken. Samen gaan kunnen we aan de hand van liedjes de basis techniek van het instrument behandelen. Daarna kunnen we telkens dieper ingaan op specifieke onderwerpen die de leerling interessant vindt, zoals jazz, rock, noten lezen, spelen met een plectrum, slappen etc. Ook als je dieper wilt ingaan op het gebruik van effectpedalen en persoonlijk advies wilt m.b.t. gear aan de hand van de speelstijl kan ik je daarbij helpen! Ik heb mij op mijn master verder gespecialiseerd in synth bass spel, dus die kennis geef ik ook graag door mocht je daarin geïntereseerd zijn! Op verzoek heb ik een leeninstrument beschikbaar voor een proefles.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Gitaarles

De gitaar is het eerste instrument wat ik ooit speelde, en het is altijd op de achtergrond aanwezig geweest in mijn muzikale leven. De afgelopen jaren is het weer meer op de voorgrond beland en ben ik als professioneel gitarist actief geweest tijdens live optredens op festivals, op de radio en tijdens opnamesessies. Ik geef les op zowel de akoestische als elektrische gitaar. Samen behandelen we bijv. plectrumtechniek, kijken we naar de toepassing van muziektheorie op gitaar en spelen we natuurlijk je favoriete liedjes! Zelf hou ik qua gitaar veel van alternatieve- en rockmuziek, alles wat net een beetje tegendraads is vind ik leuk! Ook vind ik het heel interessant om te kijken naar specifieke gitaarsounds in verschillende genres en bijvoorbeeld het gebruik van effectpedalen daarbij. Mocht je hier meer over willen leren, ben je bij mij aan het goede adres!

Muziektheorie

Muziektheorie kan je niet alleen leren begrijpen wat de bouwblokken van muziek zijn, maar kan ons ook ons instrument zelf beter leren begrijpen! De verbinding leggen tussen theorie en wat je doet op je instrument kan een ontzettende boost geven aan je spel. Samen behandelen we onderwerpen als gehoortraining, intervallen, akkoordstructuren en toonladders aan de hand van praktische voorbeelden waar je in de praktijk echt wat aan hebt! Verder is muziektheorie ook een onderdeel van het auditieproces voor muziekopleidingen. Gezien ik dit proces zelf met succes heb doorlopen kan ik je met deze lessen helpen het meeste uit je auditie te halen!