Ximo Sirera

Gitaarles, Ukeleleles, Groep - Muzikale vorming, Muziektheorie, Songwriting, Basgitaarles, Compositieles

Lesprijs

voor cursisten
€ 26,50

Locaties

Thuisstudio Boekhorststraat, Den Haag
Foto-Studio.jpg Foto-Studio.jpg

Reviews (8)

Enthousiast Vriendelijk Inspirerend Communicatief Geduldig
Erg leuke les, motiverend. Ik wil graag een afspraak maken voor volgende week, maar via de site lukt het niet. Ik krijg de melding dat mijn e-mailadres al in gebruik is. Logisch, want ik heb me geregistreerd. Ik kom niet verder... Ik heb met de docent afgesproken op 21-12 om 13.00 uur weer te komen. Graag zou ik willen weten hoe ik deze vervolgles kan boeken via de site.

Lia Na 1 week les

Communicatief Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend

Piet Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Stipt Didactisch Doelgericht Coachend Ervaren Geduldig

Tamara Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Coachend Ervaren Gezellig

John Na 1 week les

Deskundig Gezellig
Ximo is a very creative and genuine guitar teacher, who completely focusses the lessons around the individual instead of a collective 'traditional' way of teaching. Ximo finds a way to make guitar lessons exciting, fun and knowledgeable for each students and teaches accordingly, next to this he has a great balance within the theoretical way of music and practical way of music and is an overall great guitar teacher!

Emre

Deskundig Enthousiast
Ximo geeft enthousiast en vaardig les. Zijn lessen bestaan uit een combinatie van techniek en begrip van het instrument, en het luisteren naar muziek en het vinden van de juiste akkoorden en ritmes. Hij is flexibel en kijk goed naar wat bij mij past, samen zoeken we bijvoorbeeld de akkoorden bij de liedjes die mijn kinderen op school leren. Ik heb altijd (op een ander instrument) klassiek les gehad en het leukste vind ik dat ik door zijn lessen op een hele andere manier naar muziek ben gaan luisteren.

Linde

Enthousiast Inspirerend
Ximo not only brings a wealth of experience and expertise to his teaching, but also an infectious enthusiasm. He caters to his students' needs and interests and provides various tools and channels for learning to play the guitar. Highly recommend!

Suzanne

Vriendelijk Enthousiast Geduldig
Het is ruim 12 jaar geleden dat ik een visite kaart van Ximo Sirera in onze brievenbus trof. Tot mijn 18e had ik gitaar gespeeld en sindsdien het instrument niet meer aangeraakt. Het kaartje was een uitnodiging om dit weer op te pakken. Ximo heeft een hele prettige, uitnodigende en enthousiasmerende stijl van lesgeven. Hij biedt een gevarieerde set muziek stromingen zoals klassiek, jazz, blues, pop, rock, soul, Zuid-Amerikaans, etc. Ximo, heeft mij de mathematica van de muziek bijgebracht, de opbouw van composities en akkoorden, en op hoeveel plekken ik noten op de gitaar terug kan vinden. Hij helpt je met de timing en techniek. Hij is geduldig en begripvol – dit laatste kom mij goed van pas als ik weer eens een veel te moeilijke compositie selecteer om te gaan oefenen. Desgewenst begeleid hij je naar de gitaarwinkel om je te adviseren bij de aankoop van een gitaar, snaren en/of versterkers. Hij heeft zijn studio voorzien van geluiddempende schermen om de akoestiek te optimaliseren. Van de noodzaak om virtueel les te geven tijdens de pandemie heeft hij een deugt gemaakt en goede camera’s en microfoons geïnstalleerd om zodoende ook optimaal virtuele lessen te kunnen aanbieden.

Frank

Ximo Sirera XS
Ximo
(8)
Enthousiast Deskundig Vriendelijk
Den Haag
vanaf
€ 26,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Mijn naam is Ximo. Ik ben een gitarist uit Spanje. Muziek en gitaar zijn mijn passie.

Ik heb tijdens mijn carrière verschillende muziekstijlen gestudeerd en gespeeld, maar ik ben afgestudeerd in klassieke gitaar en ik heb een bachelor en master in jazzgitaar

Mijn hele leven heb ik het geluk gehad mezelf te kunnen verrijken door te leren van de wijsheid van grote musici met wie ik zowel aan het Conservatorium in Spanje als aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag heb gespeeld, naast verschillende internationale seminars in Spanje, Italië en de Nederland.

Mijn filosofie om muziek te onderwijzen is gebaseerd op het bespelen van het instrument vanaf de eerste les, bijna zonder het te beseffen, de ins en outs van muziek te begrijpen om creatief te zijn, genieten van het plezier van het spelen van de gitaar en zelfs het componeren van je eigen liedjes.

Als docent is het mijn voldoening om studenten te helpen motivatie te vinden vanuit hun eigen muzikale interesses. In mijn lessen is spelen essentieel en kun je de nummers kiezen die je wilt spelen. Ik heb ook verschillende materialen ontwikkeld om te leren door verschillende liedjes en muziekstijlen te spelen (van klassiek tot popmuziek, rock, blues, funk, Braziliaans, jazz, enz.). Je leert wekelijks op een progressieve en leuke manier liedjes te spelen!

IMG_0520 IMG_0520

Gitaarles

In mijn gitaarlessen gebruik ik verschillende muziekstijlen om de instrumenttechniek en de kennis van muziek te verbeteren. Bijvoorbeeld; om timing, tokkelen en plectrumtechniek te verbeteren, gebruik ik funkliedjes en funkritmes; om gesyncopeerde ritmes te verbeteren, gebruik ik Braziliaanse muziek; om het lezen van noten te verbeteren gebruik ik Bach studies; om de theorie te begrijpen gebruik ik de analyse van liedjes die we al hebben geleerd, enz. Je leert dus altijd op een praktische manier en altijd aan te passen aan je eigen niveau en je eigen interesses.

Mijn lessen zijn op maat gemaakt voor elke student, afhankelijk van zijn/haar niveau en interesses.

Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat de studie van het repertoire (liederen) essentieel is om te verbeteren met het instrument. Ik denk dat het spelen van liedjes leuker en effectiever is om de instrumenttechniek te verbeteren dan niet-muzikale schaaloefeningen die alleen op de theorie zijn gebaseerd.

Elektrische gitaar (pop-, rock-, blues-, funk- en jazzgitaar)

In de elektrische gitaarlessen leren we de verschillende technieken om elektrische gitaar te spelen.

  • De melodieën en solo’s van de nummers spelen met een plectrum De verschillende tokkeltechnieken leren Theorie & Harmonie: de muziektheorie begrijpen om gemakkelijk de verschillende liederen van het bestudeerde repertoire te kunnen onthouden (intervallen, drieklanken en septiemakkoorden, gebruik van verschillende toonladders, vervangingen, enz.) We zullen de theorie altijd met het instrument leren Technieken om te improviseren Herharmonisaties en progressies Akkoordvormen: akkoordmelodie, akkoorden laten vallen, open strijkers, polychords, enz.

Vereisten voor één-op-één lessen: je eigen instrument (er is een extra instrument voor de les voor het geval je er nog geen hebt)

Vereisten voor online lessen: Je eigen instrument.

Voorbereiding: Stem je instrument van tevoren om de tijd van de les te maximaliseren.

Klassieke gitaar

Een van mijn eerste referenten op klassieke gitaar was Jose Luis Gonzalez. Jose Luis is een Spaanse gitarist (uit mijn geboortestad) die studeerde bij de beroemde gitarist Andrés Segovia en een geweldige concertspeler werd van wie ik advies kon krijgen.

In de lessen zullen we het repertoire (liedjes) bestuderen van enkele geweldige gitaristen zoals Tárrega, Villalobos, Barrios, Carcassi, Bach, enz., en via het repertoire zullen we het volgende bestuderen:

  • Rechterhand techniek Geluid Interpretatie Lezing

Ook in klassieke gitaar ben ik graag creatief, dus ik help je variaties te maken op de liedjes en Etudes die we bestuderen.

Vereisten voor één-op-één lessen: je eigen instrument (er is een extra instrument voor de les voor het geval je er nog geen hebt)

Vereisten voor online lessen: Je eigen instrument.

Voorbereiding: Stem uw instrument van tevoren om de tijd van uw les te maximaliseren.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Ukelele lessen

De ukelele is een instrument dat uit de gitaarfamilie komt en de laatste jaren erg populair is geworden.

In de afgelopen vijf jaar heb ik een methode ontwikkeld om het geleidelijk te leren spelen door nummers als “Don’t worry be happy”, “Three little birds”, “Imagine”, “Over the rainbow”, “Don’t worry be happy” te spelen. weet waarom”, enz.

We beginnen met het spelen van enkele eenvoudige akkoorden om geleidelijk ritmes en arpeggio’s voor de rechterhand te introduceren, totdat we prachtige, meer verfijnde arrangementen spelen.

Toen ik klaar was met mijn studie aan het Conservatorium van Den Haag dirigeerde ik verschillende combo’s en in een aantal daarvan speelde ik elektrische bas.

Voor de lessen elektrische bas gebruik ik twee methoden, voornamelijk om interessante lijnen te bouwen en natuurlijk verschillende nummers van verschillende stijlen om de rol van de bas in de band te helpen begrijpen.

Vereisten voor één-op-één lessen: je eigen instrument (er is een extra instrument voor de les voor het geval je er nog geen hebt)

Vereisten voor online lessen: Je eigen instrument.

Voorbereiding: Stem uw instrument van tevoren om de tijd van uw les te maximaliseren.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Basgitaar lessen

Toen ik klaar was met mijn studie aan het Conservatorium van Den Haag dirigeerde ik verschillende combo’s en in een aantal daarvan speelde ik elektrische bas.

Voor de lessen elektrische bas gebruik ik twee methoden, voornamelijk om interessante lijnen te bouwen en natuurlijk verschillende nummers van verschillende stijlen om de rol van de bas in de band te helpen begrijpen.

IMG_0519 IMG_0519
Ximo Sirera2 Ximo Sirera2
DSC6309.jpg DSC6309.jpg

Bandcoaching

Ik vind het heerlijk om instrumentale ensembles te dirigeren en groepen te helpen beter te klinken. Ik heb er een volledig ingerichte studio voor.

Songwriting

Door liedjes te schrijven vind je je eigen identiteit als muzikant. Componeren is ook een manier om te leren hoe muziek werkt en zich ontwikkelt.

Hiervoor zullen we in deze cursus beginnen met het analyseren van enkele populaire liedjes om te zien wat er nodig is om een ​​lied te schrijven en beetje bij beetje zullen we componeren om je eigen ideeën te ontwikkelen met een reeks oefeningen om je creativiteit te uiten.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun creativiteit willen ontwikkelen en hun eigen liedjes willen maken.

Ik zal je helpen om je compositie-ideeën vorm te geven en als je ze niet hebt, zal ik je helpen ze te vinden.

We zullen verschillende compositietechnieken oefenen aan de hand van voorbeelden zoals muzikale vorm, modale muziek, sequenties, enz.

Introduction (English)

My name is Ximo. I am a guitarist from Spain. Music and guitar are my passion. I studied and played different musical styles during my career, but I am graduated in Classical Guitar and I have a Bachelor and Master in Jazz Guitar. Throughout my life I have been fortunate to enrich myself by learning from the wisdom of great musicians with whom I have played both at the Conservatory in Spain and at the Royal Conservatory of The Hague, in addition to various international seminars in Spain, Italy and the Netherlands.

My philosophy teaching music is based in playing the instrument from the first lesson almost without realizing it, understanding the ins and outs of music to be creative, enjoying the pleasure of playing the guitar and even composing your own songs. As a teacher, it is my satisfaction to help students find motivation from their own musical interests. In my classes, playing is essential and you can choose the songs you want to play. I have also developed different materials to learn by playing different songs and musical styles (from classical to pop music, rock, blues, funk, brazilian, jazz, etc.). You will learn to play songs every week in a progressive and fun way!

Guitar lessons

In my guitar lessons I use different musical styles to improve the instrument technique and the knowledge of music. For instance; to improve timing, strumming and plectrum technique I use funk songs and funk rhythms; to improve syncopated rhythms I use Brazilian Music; to improve note reading I use Bach studies; to understand the theory I use the analysis of songs that we have already learned, etc. Therefore, you always learn in a practical way, always adapting it to your own level and your own interests.

My classes are customized for each student, depending on his/her level and interests.

On the other hand, I am convinced that the study of the repertoire (songs) is essential to improve with the instrument. I think playing songs is more fun and effective to improve the instrument technique than non-musical scale exercises based only in the theory.

Electric Guitar (Pop, Rock, Blues, Funk & Jazz Guitar)

In the electric guitar lessons we will learn the different techniques to play electric guitar.

  • Playing the melodies and solos of the songs with a plectrum Learning the different strumming techniques Theory & Harmony: understanding the theory of music to be able to memorize easily the different songs of the repertoire studied (intervals, triads & seventh chords, use of different scales, substitutions, etc) We will always learn the theory with the instrument Techniques to improvise Reharmonization’s and progressions Chord Forms: Chord melody, drop chords, open strings voicings, polychords, etc

Requirements for one-to-one lessons: your own instrument (there is an extra instrument for the lesson in case you don’t have one yet)

Requirements for online lessons: Your own instrument.

Preparation: Tune your instrument beforehand to maximize the time of your lesson.

Classic guitar

One of my first referents on classical guitar was Jose Luis Gonzalez. Jose Luis is a Spanish guitarist (from my hometown) who studied with the famous guitarist Andrés Segovia and became a great concert player whom I was able to get advice from.

In classes we will study the repertoire (songs) of some great guitarists such as Tárrega, Villalobos, Barrios, Carcassi, Bach, etc., and through the repertoire we will study the:

  • Right hand technique Sound Interpretation Reading

Also in classical guitar I like to be creative, so I help you making variations to the songs and Etudes we study

Requirements for one-to-one lessons: your own instrument (there is an extra instrument for the lesson in case you don’t have one yet)

Requirements for online lessons: Your own instrument.

Preparation: Tune your instrument beforehand to maximize the time of your lesson.

Ukelele lessons

The ukulele is an instrument that comes from the guitar family and has become very popular in recent years.

In the last five years I have developed a method to learn how to play it progressively by playing songs like “Don’t worry be happy”, “Three little birds”, “Imagine”, “Over the rainbow”, “Don’t know why”, etc.

We will start playing some easy chords to gradually introduce rhythms and arpeggios for the right hand until we play beautifully more sophisticated arrangements.

Requirements for one-to-one lessons: your own instrument (there is an extra instrument for the lesson in case you don’t have one yet)

Requirements for online lessons: Your own instrument.

Preparation: Tune your instrument beforehand to maximize the time of your lesson.

Bass guitar lessons

When I finished my studies at the Conservatory of The Hague I conducted different combos and in some of them I played the electric bass.

For the electric bass classes I use two methods mainly to build interesting lines and of course different songs of different styles to help understanding the role of the bass in the band.

Bandcoaching

I love conducting instrumental ensembles and helping groups sound better. I have a fully equipped studio for it.

Songwriting

Writing songs makes you find your own identity as a musician. Composing is also a way of learning how music works and develops.

For this, in this course we will begin to analyze some popular songs to see what is necessary to write a song and little by little we will compose developing your own ideas with a series of exercises to express your creativity.

This course is aimed for people who want to develop their creativity and want to create their own songs.

I will help you shaping to your compositional ideas and if you do not have them I will help you find them.

We will practice different composition techniques through examples such as musical form, modal music, sequences, etc.