Victor Weigand

Muziekproductie, Muziektheorie, Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (2)

Vriendelijk Deskundig
Victor leert je niet alleen piano te spelen, maar ook te begrijpen hoe de muziek in elkaar zit. Als beginner kon ik ook meteen aan de slag met muziek die ik zelf leuk vind, dit motiveert enorm:)

Nick Na 2 weken les

Deskundig Enthousiast
De coaching van Victor heb ik ervaren als zeer fijn met vooral zeer praktische en handige tips. Enthousiast en zeer kundig docent en toetsenist!

Dennis

Terug naar het overzicht
Victor Weigand VW
Victor
(2)
Deskundig Vriendelijk Enthousiast

Biografie

Al op jonge leeftijd begon ik met piano spelen, en het duurde dan ook niet lang voordat ik op les ging. Eerst bij mijn eigen moeder, maar niet veel later bij een oude jazzpianist waar ik heel veel van heb geleerd. Ik vond boogie woogie en bluesmuziek altijd het leukst om te spelen, maar door deze leraar ben ik me breder gaan interesseren en toen kwam de Jazz al gauw om de hoek kijken. Dat is nooit meer weggegaan, maar in de tussentijd zijn er wel weer nieuwe stijlen bij gekomen. Denk aan Funk, Gospel, Soul, Hip hop en meer.

Piano, Rhodes en Synthesizers

Ook ben ik altijd breder geïnteresseerd geweest dan de piano alleen. Zo houd ik enorm van het Hammond orgel en natuurlijk de klassiekers zoals de Rhodes en de Wurlitzer. Op latere leeftijd zijn daar de (soft)synthesizers nog bijgekomen. De mogelijkheden van al deze instrumenten zijn erg verschillend en dat vind ik er juist zo leuk aan. Het zijn allemaal toetseninstrumenten, maar je kunt er heel verschillende dingen mee doen. Als je ze opneemt en je kunt er achteraf nog met effecten overheen is echt alles mogelijk, wat de uitdaging alleen maar groter maakt.

Conservatorium en extra lessen

Uiteindelijk kwam ik op het conservatorium in Utrecht terecht en heb daar 4 jaar met heel veel plezier gestudeerd bij leraren als Gé Bijvoet, Bert van den Brink en Randal Corsen. In 2013 studeerde ik cum laude af als toetsenist en sindsdien ben ik altijd druk bezig geweest mijn muzikale praktijk te ontwikkelen en uit te breiden.

Naast het pianospelen richtte de studie zich ook nog op het vak van producer en zelf heb ik dit nog wat uitgebreid door extra lessen te nemen bij de technische afdeling van de HKU in Hilversum.

Tegenwoordig ben ik als muzikant actief in verscheidene bands en projecten, waaronder: Jared Grant, De Raad van Toezicht, The Night Flight, Alpaca Trio en veel meer. Verder speel ik thuis of in de studio met enige regelmaat toetsenpartijen in voor producties.

Als producer werk ik voornamelijk vanuit mijn thuisstudio aan (pre)producties van nummers van onder andere Indemaak Musicals.

Stuur een bericht

Cursussen

Pianolessen

Tijdens de lessen sta jij als leerling centraal. Wat wil jij leren? Waar wordt jij enthousiast van? Wie zijn je voorbeelden en hoe kun je van ze leren? Natuurlijk ga ik proberen je uit te dagen ook af en toe uit je comfortzone te stappen en dingen te doen en studeren die je zelf niet zou bedenken. Zo kan het op het eerste gezicht saai zijn eerst iets langzaam op de metronoom te spelen, maar pluk je daar 2 weken later de vruchten van. Mijn instelling is namelijk wel: de basis moet goed zijn, van daaruit kun je altijd uitbreiden.

Muziektheorie

Een goede beheersing van muziektheorie kan je erg helpen in de communicatie met andere muzikanten. Het kunnen lezen van bladmuziek of leadsheets, het juist kunnen benoemen van akkoorden of intervallen. Het begrijpen hoe je bepaalde akkoorden kunt benaderen (en altereren als je iets verder gevorderd bent). Het maakt je veelzijdiger als muzikant en eventueel bandlid en snel van begrip. Natuurlijk maak je vooral muziek met je oren, maar het is wel fijn de taal die je spreekt goed te kennen, zodat je je soms op een andere manier weer kunt ontwikkelen.

Muziekproductie

Tijdens deze lessen gaan we in op programma’s als Logic Pro X of andere DAWs. We zullen bestaande producties luisteren en analyseren, zowel qua mix als qua arrangement. Ook zoomen we in op het maken van sounds op de diverse instrumenten die ik heb staan, of helemaal in de computer. Handig hiervoor is wel dat je thuis ook een DAW hebt, zodat je iets wat we tijdens de les maken mee kunt nemen en je hier thuis aan verder kunt werken.