Thomas Janszen

Drumles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 27,50

Locaties

Locatie ARC studio Amsterdam (School of Music), Amsterdam
WhatsApp Image 2024-02-23 at 19.21.55 (1).jpeg WhatsApp Image 2024-02-23 at 19.21.55 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-02-23 at 19.21.52.jpeg WhatsApp Image 2024-02-23 at 19.21.52.jpeg
WhatsApp Image 2024-02-23 at 19.21.55.jpeg WhatsApp Image 2024-02-23 at 19.21.55.jpeg
Thomas Janszen TJ
Thomas
Amsterdam
vanaf
€ 27,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Toen ik acht jaar was liet mijn vader mij de Engelse band The Who horen. De drummer van The Who, Keith Moon, werd mijn grote held. In een video zag ik hoe hij als een beest tekeer ging en zelfs met vuurwerk zijn drumstel opblies! Vanaf dat moment wist ik dat ik zelf drummer wou worden. Ik ben gelijk op drumles gegaan en speelde al snel in verschillende bandjes. 

Tijdens mijn studie op de Rockacademie in Tilburg speelde ik bij de alternatieve Nederpopband Nick en de Doorsnee. In 2017 brachten we ons debuutalbum Machteloos uit. Later speelde ik o.a. in de Rotterdamse formatie Paterson. Met deze band brachten we de EP Self uit en tourden door Nederland tijdens de Popronde. Tegenwoordig speel ik bij The Fiends of Dope Island. Met deze band coveren we de muziek van punkband The Cramps.  

Gedurende mijn studie ben ik ook les gaan geven. Hier ontdekte ik hoe tof ik het vind om mijn passie voor muziek over te brengen op anderen. 

Locatie

Mijn lessen worden gegeven bij Amsterdam Recording Company op het KNSM-eiland. Dit is naar mijn mening de tofste studio in Nederland. Veel bekende Nederlandse en buitenlandse artiesten hebben hier muziek opgenomen. Voor de drumlessen hebben we de beschikking gekregen over de liveroom (de plek waar muzikanten in een studio spelen tijdens het  opnemen). 

Ben je benieuwd geraakt naar een drumles, meld je dan aan voor een proefles. Ik zie je graag snel voor een kennismaking!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Wat heb je thuis nodig?

Het liefst willen we natuurlijk allemaal een drumstel om thuis lekker op los te kunnen gaan. Helaas zijn er ook buren om rekening mee te houden en is dit niet voor iedereen mogelijk. Hoe kun je dan toch thuis oefenen?

Dat kan al heel eenvoudig met een paar stokken en een kussen om op te slaan. Vooral voor beginners is dit een goede manier om het drummen snel onder knie te krijgen. Als je iets verder kijkt zou je ook een practice pad kunnen aanschaffen. Deze maken weinig geluid, maar geven wel een soortgelijk gevoel als een trommel. Deze pads zijn al te krijgen vanaf €15. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook redelijk goedkope electrische drumstellen waarmee je met een koptelefoon op anderen niet stoort. 

Als je tijd hebt om tussen de lessen door te oefenen is dat natuurlijk top en zul je merken dat je beter wordt. Maar, ook als je één keer in de week wilt komen drummen is dat helemaal prima! Het belangrijkste is dat jij met plezier muziek maakt.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Drumles

In de eerste les kijken we waar je interesses liggen en hebben we het over wat je hoopt te leren. Ik vind het belangrijk dat we aan de slag gaan met muziek die jij leuk vindt. Ook gaan we aan de slag met je techniek. Hoe houd je je stokken vast, en hoe zit je achter het drumstel? Door je hier bewuster van te maken kan je als drummer beter worden.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat je de rol van een drummer binnen een band begrijpt. We spelen mee met nummers van artiesten die je leuk vindt en die bij je niveau aansluiten. Wat maakt die ene drumbeat nou zo goed en welke keuzes heeft de drummer daarvoor gemaakt? Door naar deze dingen te kijken kunnen we ook gaan kijken naar hoe je zelf drumbeats bedenkt.

De minimale leeftijd om les bij mij te volgen is 12 jaar.