Svetlana Pilipenko

Pianoles en vioolles in Rotterdam Charlois

Van Rostov naar Rotterdam

Svetlana Pilipenko geeft pianoles en vioolles. Svetlana groeide op in de Russische stad Rostov aan de Don. Op haar vijfde begon Svetlana met vioolspelen, en vanaf haar vijftiende tot haar achttiende studeerde ze in Rostov aan de School van de Kunsten. Gedurende deze periode soleerde ze een aantal keer bij concerten met filharmonisch orkest.

Kamermuziek en masterclasses

In 2005 won ze de derde prijs in het Rachmaninov-concours voor kamermuziek in St. Petersburg in een duo met pianist. Daarnaast nam Svetlana in 2004 en 2005 deel aan de masterclasses van Natalia Morozova, als onderdeel van het jaarlijkse Gergiev festival in Rotterdam. Op haar negentiende kwam ze definitief naar Nederland, om te studeren bij Natasha Morozova aan het conservatorium van Rotterdam. In 2010 heeft zij haar bacheloropleiding afgerond met een 9,5.

Internationale ervaring

Tijdens haar masteropleiding (waarin ze studeerde bij Natasha Morozova en Benzion Shamir) was Svetlana een van de gelukkigen die de Van Beek-Donner Beurs toegewezen kreeg, alsmede de Codarts Talent Grant voor getalenteerde studenten. Vervolgens heeft zij in 2012 ook haar masteropleiding met een 9,5 afgerond. In de zomers van 2012 en 2013 heeft Svetlana in Tsjechië deelgenomen aan het internationale festival “Mariënbad Nocturnes”. Svetlana geeft vioolles en pianoles in het wijkcentrum in Rotterdam Charlois.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Svetlana

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.