Sjoerd Huissoon

Muziekproductie, Compositieles, Songwriting, Muziektheorie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (2)

Vriendelijk Deskundig Inspirerend Coachend
Sjoerd begeleid, coacht en leert je alles wat je moet weten om op professioneel niveau te produceren, mixen en masteren. Sjoerd is zeer relaxt en gepassioneerd als docent. Ik heb veel van hem geleerd.

Jeroen

Vriendelijk Deskundig
Ik heb Sjoerd leren kennen als leraar bij een muziekschool in Rotterdam. Wat mij opviel is dat hij complexe lessen zeer makkelijk kan vertalen naar ieder zijn/haar eigen niveau. Ik heb na mijn opleiding nog wat prive lessen gevolgd om nog wat bij te leren. Ook heeft Sjoerd mijn laatste platen afgemixt en gemasterd. Dus mocht je een hele goede leraar zoeken dan raad ik Sjoerd zeker aan!

Timothy

Terug naar het overzicht
Sjoerd Huissoon SH
Sjoerd
(2)
Vriendelijk Deskundig Inspirerend

Introductie

Missen je drums die strakke mix die je bij anderen wel hoort? Lukt het je niet om de juiste akkoorden te schrijven bij het gevoel wat je wilt uitdrukken of klinken al jou geluiden die je maakt op je synthesizer als een natte krant? Al dit soort frustraties zijn mij maar al te bekend. Vanaf jongs af aan maak ik al muziek en heb ondertussen mijn uren gemaakt en kennis opgedaan om jou hierbij te helpen.

Sinds 2013 ben ik werkzaam als muziekleraar en momenteel geef ik les op het Albeda Muzikant Producer (AMP) college in Rotterdam en geef daarnaast in mijn eigen studio privé lessen. Daarnaast heb ik meerdere projecten waaronder Amy Root. Een elektronische live act waar we op festivals zoals Best kept secret, Down the rabbit hole en Lowlands geboekt zijn. In 2019 ben ik afgestudeerd met als hoofdvak ‘creative producer’ aan het codarts conservatorium. Hier heb ik het keuzevak ‘docent muziek’ gekozen om mezelf te verdiepen in de methodiek van het lesgeven.

Mijn kennis ligt bij verschillende muziekprogramma’s (DAW’s) zoals Ableton, Logic en FL Studio. Ook heb ik mijn kaas gegeten wat betreft muziektheorie (Solfège) en werk ik veel in opdracht om muziek te mixen en masteren. Vanwege het brede scala aan projecten waar ik aan mee geholpen heb, kunnen de stijlen variëren tussen elektronische muziek (Techno, Hip-Hop, EDM) en akoestische muziek (Pop, Folk, Jazz). Sinds 2017 schrijf ik ook veel muziek voor films, trailers en docu’s.

Studio Setup 2 Studio Setup 2
_DSC0207 _DSC0207

Educatieve coaching sessies

Mijn doel met de coaching sessies is dat er zo veel mogelijk praktisch geleerd wordt. Ik zorg ervoor dat de basis van het produceren duidelijk wordt en ga daarna dieper op onderwerpen in om de specifieke doelen van de student te behalen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat iemand graag haar/zijn productie uiteindelijk live op het podium wilt uitvoeren, dat iemand leert componeren voor films/games of een zo goed mogelijke opname maakt van zijn/haar vocalen en die vervolgens ook professioneel kan mixen. Het liefst werk ik naar een eindproduct toe zodat jij als student aan het eind van de rit met een creatief product naar huis kan gaan.

Ik volg een zelf opgesteld curriculum waarbij ik rekening houdt met bovengenoemde doelen

  • Zoeken naar een passende creative visie van de student Doelen stellen en planning maken Wekelijkse off/online sessies om projecten, vragen te behandelen. (Minimaal 1 uur. Overleg voor meer uren mogelijk) Project afronden (Hoe nu verder als het project af is? Hoe ga je er geld mee verdienen? Hoe ga je jezelf als artiest profileren?)

Op deze manier kun je op elk niveau instappen en kunnen de sessies helemaal op maat gemaakt worden. De sessies worden bij mij in de studio gegeven of online via zoom. In overleg kan ik eventueel ook langs komen bij de student zelf. Mijn studio is goed te bereiken via auto, fiets of ov (Den Haag Centraal, Hollands Spoor of Station Voorburg).

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?