Sietske Oosterhuis

Zanggroep Volwassenen (vanaf 18 jaar), Zangles, Songwriting, Pianoles, Muziektheorie, Auditietraining

Lesprijs

voor cursisten
€ 26,50

Locaties

Locatie Capelseweg (School of Music), Capelle aan den IJssel
WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg
IMG_2043.jpg IMG_2043.jpg
IMG_2042.jpg IMG_2042.jpg
IMG_2040.jpg IMG_2040.jpg
capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg
Thuisstudio Molendijk, Zuid-Beijerland
Videoles

Reviews (28)

Communicatief Deskundig Ervaren Coachend Enthousiast Inspirerend Geduldig
Sietske past zich erg goed aan aan mijn adhd weet precies wanneer de theorie niet aan komt en het spelenderwijs juist beter gaat.. van mij is ze voorlopig nog niet af. Hihi

desiree Na 9 weken les

Vriendelijk Deskundig Communicatief Enthousiast Inspirerend Ervaren Geduldig Coachend Gezellig
Had al pianoles bij Sietske en heb er zangles bijgenomen,fantastische ervaring ik was toch iets wat nerveus maar dat was binnen no time over door haar geruststelling

Yasemin Na 1 week les

Vriendelijk Enthousiast Deskundig Communicatief Inspirerend Coachend Geduldig Gezellig Ervaren
Ga altijd met plezier naar mijn lessen en kom er altijd weer blij vandaan, vindt Sietske een top docent geduldig en positief als onzekere beginner heeft ze echt mijn zelfvertrouwen een boost gegeven

Yasemin Na 12 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Geduldig Ervaren
Ik vind de lessen altijd heel leuk, gezellig en leerzaam en de tijd vliegt voorbij!

Miriam Na 10 weken les

Communicatief Enthousiast
Sietske geeft heel enthousiast les, waardoor de groep ook enthousiast wordt met het zingen! Leuke lessen waarin we heerlijk zingen en ook leren naar elkaar te luisteren en feedback te geven.

Marjolein Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Didactisch Goed met kinderen Eigentijds Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Gezellig
Geen!

Ellis

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen
Super fijne vibe, ze zag gelijk de punten waar aan gewerkt kon worden en mijn dochter heeft al veel geleerd in 1 les ter voorbereiding op de auditie voor kinderen voor kinderen! Super!

Lynn Na 1 week les

Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Gezellig
Ik volg twee wekelijks zangles bij Sietske, en ik ga elke keer weer met super veel plezier er naar toe. Zangles is altijd een feestje! Zeker een aanrader om les te gaan volgen bij Sietske!

Cynthia Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Stipt Enthousiast
Sietske is een enthousiaste docente die haar lessen altijd uitstekend voorbereid. Ze is heel deskundig en zorgt voor een supergoede begeleiding. Ik leer veel en ben heel blij met haar!

Jo Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Doelgericht Inspirerend
Sietske is geweldig!! Ze heeft zo'n passie voor muziek en daarnaast is de groep ook echt amazing. Je voelt echt dat het gezellig is en dat er echt wel een sociale band tussen de groepsleden. Overal een fijn gevoel en een fijne ervaring :)

Jasper Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Stipt
Sietske geeft fijn les Er hangt een ontspanne sfeer 👍🏼

Richard Na 7 weken les

Geduldig
Het was een hele fijne ervaring. Sietske heeft geduld en gaf op een Leuke en speelse en toch duidelijke manier de basis instructies. Mijn dochter was super enthousiast na de proefles

Nirmal Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Inspirerend

Olha Na 1 week les

Gezellig
Lekker blijven zoals ze is! Ik ben blij met haar! Ze brengt het beste in me naar boven.

Ester Na 78 weken les

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Enthousiast Ervaren

Zarina Na 1 week les

Catia Na 20 weken les

Vriendelijk Doelgerichtheid

Anoniem Na 17 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Gezellig
Was eerst wat zenuwachtig maar door sietske verdween dat eigenlijk meteen Ik ga er zeker mee verder

Richard Na 1 week les

Vriendelijk Doelgerichtheid

Anoniem Na 1 week les

Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren
heel tevreden over de lessen!

Jolanda Na 1 week les

Deskundig Doelgericht Coachend

Sipke Na 1 week les

Communicatief Enthousiast Doelgericht Inspirerend

Inge Na 9 weken les

Sietske is enthousiast, coacht goed en biedt een wervelend programma aan.

Lydia Na 56 weken les

Elea Na 44 weken les

Johan Na 6 weken les

Goede start, meer inzicht in mijn eigen kunnen gekregen, fijn gevoel, legt duidelijk uit, neemt de tijd.

Chayenne Na 5 weken les

Ella Na 10 weken les

Catharine Na 12 weken les

Sietske Oosterhuis SO
Sietske
(28)
Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Capelle aan den IJssel
en 2 andere locaties
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Groepsles groot
Privéles
Videoles mogelijk

Nieuw: Groepsles Zang voor Volwassenen

Over

Sietske komt uit een muzikaal nest dus muziek maken en zingen doet ze al van jongs af aan! In 2014 nam ze deel aan The Voice of Holland, waar ze veel indruk maakte met haar eigen, akoestische versie van het nummer ‘Rather Be’ aan de piano. Sietske geeft het liefst een eigen draai aan liedjes, wat ze ook altijd toepast in haar lessen. Daarnaast maakt ze eigen muziek onder de naam Ella East. Sietske is afgestudeerd aan het conservatorium Codarts in de richting Zang en Songwriting + Minor Educatie. Daarnaast is zij opgeleid tot muziektherapeute (Master of Arts Therapies, Codarts).

Meer dan techniek!

Bij Sietske leer je om alles uit jezelf te halen om zo vrij mogelijk te zingen en spelen. Muziek maken gaat niet alleen over het ontwikkelen van skills. Die zijn natuurlijk heel belangrijk als basis, om op een gezonde en gecontroleerde manier te kunnen spelen. Maar muziek is zo veel meer dan dat! Muziek geeft een gevoel van samen zijn, maakt je even lekker los van alle drukke dagelijkse routines en helpt je bovendien om uiting te geven aan je gevoel, of dat nou blijdschap, verdriet of boosheid is. In Sietskes lessen staat plezier maken centraal. Vanuit jouw doelen en de nodige creativiteit en spontaniteit helpt Sietske je om binnen een veilige setting je muzikale mogelijkheden verder te verkennen. Ze daagt je uit om uit je schulp te kruipen, even lekker los te durven gaan en jezelf meer te laten zien en horen. Want dat maakt muziek maken zo leuk en bevrijdend en geeft je energie! 

Je kunt bij Sietske terecht voor:- zangles privé/ duoles- groepsles zang voor volwassenen (maandag 19.30-20.45 op de oneven weken) - songwriting - pianoles voor beginners- jezelf leren begeleiden aan de piano tijdens het zingen- auditietraining (voorbereiding voor audities/ optredens)- muziekles op maat*

*MUZIEKLES OP MAAT

Sietske is ook opgeleid tot muziektherapeute en geeft naast reguliere muzieklessen ook lessen op maat, waarbij zij rekening houdt met de mogelijkheden van de leerling. Zo kun je goed bij haar terecht als je het erg spannend vindt om te zingen of moeite hebt je te concentreren. Muziek biedt een veilige uitlaatklep om nare ervaringen te verwerken, stress te verminderen en persoonlijke groei te bevorderen, terwijl het tegelijkertijd een creatieve en inspirerende manier is om met de wereld te communiceren! Vanuit jouw doelen en de nodige creativiteit en spontaniteit helpt Sietske je om binnen een veilige setting je muzikale mogelijkheden verder te verkennen. Ze daagt je uit om uit je schulp te kruipen, even lekker los te durven gaan en jezelf meer te laten zien en horen. Want dat maakt muziek maken zo leuk en bevrijdend en geeft je energie! 

 

IEDEREEN KAN ZINGEN, ALS JE MAAR DURFT!

Iedereen kan zingen als je het maar durft! Als uitvoerend artiest weet ik als geen ander hoe spannend zingen kan zijn... Daarom zorg ik in de lessen altijd voor een veilige sfeer om in alle vrijheid nieuwe dingen uit te kunnen proberen met je stem.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

MEER DAN TECHNIEK

Zingen is veel meer dan alleen zangtechniek. Je wilt met jouw stem tenslotte iets vertellen. In de zanglessen werk ik naast zangtechniek ook aan zangexpressie; het overbrengen van jouw verhaal. We willen tenslotte geen ‘copycats’ worden. Zangtechniek is slechts een middel om jouw verhaal beter te kunnen overbrengen naast dat je je stem natuurlijk gezond wilt gebruiken!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

EIGEN SOUND

Elke stem is uniek. Ik daag je uit om de mogelijkheden van je stem te ontdekken en samen op zoek te gaan naar jouw eigen sound. Jouw verhaal staat centraal! We kijken samen naar de mogelijkheden van je stem en breiden je pallet uit waarbij jij zelf kiest wat je wilt zingen.Wil jij je stem beter onder controle krijgen? Meer weten over zangtechnieken en hoe je jezelf het best presenteert? Schrijf je je eigen liedjes of wil je leren schrijven? Wil je jezelf ook kunnen begeleiden op je instrument tijdens het zingen? Een eigen sound ontwikkelen in je zang? Of gewoon leren durven zingen?! Dan zit je hier goed!

IMG_7111 IMG_7111

GROEPSLES ZANG / KOOR VOOR VOLWASSENEN & JONGEREN

De groepslessen zang vinden tweewekelijks plaats op de maandag avond aan de Capelseweg 120 te Capelle a/d Ijssel.

  • WAAR & WANNEERGroepsles Volwassenen (18+): oneven weken op de maandagavond van 19:30-20:30uGroepsles Jongeren (10-16 jaar): oneven weken op de maandagavond van 18:30-19:30u
  • WAT WE DOENZing je graag maar vind je het te spannend om solo te zingen? Of zing je graag maar liever samen? Dan is er ook de mogelijkheid te zingen in een groep bestaande uit minimaal 8, maximaal 12 mensen. In de groepslessen werken we aan verschillende onderdelen zoals samenklank, meerstemmigheid en een basis zangtechniek, zodat je je stem gezond en vrij kunt gebruiken. In de groepslessen werken we aan meerstemmig zingen, zangtechniek, samenzang en komen verschillende (pop)songs aan bod. Je leert iedere les iets nieuws en hoeft dus nooit te oefenen. Ook hoef je geen noten te kunnen lezen. Iedereen is welkom te komen zingen in de groep, we doen iedere les iets nieuws, en plezier in het samen zingen staat centraal!

Prijs per les: (60 minuten):  *  16,50 euro (< 21 jaar) of  20 euro (21+=  incl btw)* Vaste leerlingen krijgen korting en betalen 15,00 euro voor de groepsles als zij naast groepsles ook privéles volgen (21+),  of 12,50 (< 21 jaar).

PIANOLES/KEYBOARDLES:

PIANOLES/KEYBOARDLES VOOR BEGINNERS(10+): Leer de basis van het pianospelen

In pianoles voor beginners werk ik met verschillende lesmethodes waarin jij de basis van het pianospelen leert. Spelenderwijs gaan we op zoek naar wat het best bij jou past en ontdekken we wat je allemaal kunt doen op de piano. We doen het stapsgewijs, zodat jij uiteindelijk verschillende liedje kan leren spelen van blad. Pianoles voor beginners is voor alle leeftijden, vanaf 10 jaar.

Jezelf leren begeleiden tijdens het zingen (10+)

Niets is leuker dan zingen én jezelf kunnen begeleiden op je instrument. Zo kun je het liedje net iets meer een eigen draai geven en bovendien op een andere toonhoogte spelen die misschien lekkerder zingt.In de pianoles werken we aan akkoordenleer om jezelf tijdens het zingen te kunnen begeleiden aan de piano. Naast dat je leert akkoorden te spelen werken we ook aan techniek voor een fijne motoriek zodat je de linkerhand en rechterhand goed afzonderlijk kunt gebruiken. Dit kan voor meer gevorderde leerlingen fijn zijn om de begeleiding nog uitdagender te maken; denk aan: meer ritmische variatie, links en rechts wat anders kunnen spelen. We kunnen het zo simpel of zo uitdagend maken als jij wil. Dat doen we door de liedjes te kiezen die jij tof vindt om te kunnen spelen en met wat voorbeelden van mijn kant om je pianospel kunnen verbeteren. En nee! Je hoeft dus geen noten te kunnen lezen. We werken namelijk in principe niet vanuit een lesboek, maar enkel met akkoordsymbolen. Maar mocht je toch graag van blad spelen kan dat altijd! Deze pianoles is bedoeld voor iedereen vanaf 10 jaar en ouder.

 

Photos by Duy Vu Dinh

Zanggroep Volwassenen (vanaf 18 jaar)

  • Koor/Zanggroep Volwassenen (18+) 

    • Wat: Zing je graag maar vind je het te spannend om solo te zingen? Of zing je graag maar liever samen? Dan is er ook de mogelijkheid te zingen in een groep. De zanggroep bestaat uit minimaal 8, maximaal 12 mensen. In de groepslessen werken we aan verschillende onderdelen zoals samenklank, meerstemmigheid en een basis zangtechniek, zodat je je stem gezond en vrij kunt gebruiken. In de groepslessen werken we aan meerstemmig zingen, zangtechniek, samenzang en komen verschillende (pop)songs aan bod. Je leert iedere les iets nieuws en hoeft dus nooit te oefenen! Ook hoef je geen noten te kunnen lezen. Iedereen is welkom te komen zingen in de groep, veel of weinig ervaring met zingen. Plezier in het samen zingen staat centraal!

    • Wanneer: Iedere twee weken op de oneven weken op de maandagavond van 19:30-20:45u
  • Prijs per les:  20,00 ex btw (v.a. 21 jaar) voor 60 minuten.

Zangles

Leer jouw stem ontdekken!

 

Zingen is veel meer dan alleen zangtechniek. Je wilt met jouw stem tenslotte iets vertellen. In de zanglessen werk ik naast zangtechniek ook aan zangexpressie; het overbrengen van jouw verhaal. We willen tenslotte geen ‘copycats’ worden. Zangtechniek is slechts een middel om jouw verhaal beter te kunnen overbrengen naast dat je je stem natuurlijk gezond wilt gebruiken!

Elke stem is uniek. Ik daag je uit om de mogelijkheden van je stem te ontdekken en samen op zoek te gaan naar jouw eigen sound. Jouw verhaal staat centraal! We kijken samen naar de mogelijkheden van je stem en breiden je pallet uit waarbij jij zelf kiest wat je wilt zingen.Wil jij je stem beter onder controle krijgen? Meer weten over zangtechnieken en hoe je jezelf het best presenteert? Schrijf je je eigen liedjes of wil je leren schrijven? Wil je jezelf ook kunnen begeleiden op je instrument tijdens het zingen? Een eigen sound ontwikkelen in je zang? Of gewoon leren durven zingen?! Dan zit je hier goed!

 

Zing je vrij!

Soms maak je nare dingen mee waar je lastig over kunt praten. Zo kun je erg onzeker worden als je vroeger veel gepest bent, of heb je een verlieservaring meegemaakt die je altijd bij je draagt. Muziek biedt een veilige uitlaatklep om nare ervaringen te verwerken, stress te verminderen en persoonlijke groei te bevorderen, terwijl het tegelijkertijd een creatieve en inspirerende manier is om met de wereld te communiceren! Zingen is een unieke vorm van zelfexpressie. Het helpt bij het verwerken van nare ervaringen en bevordert en bevordert je zelfvertrouwen. Je leert hoe je persoonlijke ervaringen en emoties kunt omzetten in songs. Of je nu droomt van het zingen van hits, je persoonlijke verhalen wilt delen of gewoon wilt genieten van van samen zingen, mijn lessen zijn afgestemd op jouw doelen.

Songwriting

Creative Songwriting

 

Heb je altijd al willen leren hoe je je eigen liedjes kunt schrijven? Wil je de geheimen achter je favoriete hits ontdekken? Of heb je iets meegemaakt dat je graag een plek zou willen geven in de vorm van muziek? Dan is creative songwriting precies wat je nodig hebt!

Jouw verhaal in de vorm van een liedje

Soms maak je dingen mee waar je lastig over kunt praten. Zo kun je erg onzeker worden als je vroeger veel gepest bent, of heb je een verlieservaring meegemaakt die je altijd bij je draagt. Muziek biedt een veilige uitlaatklep om nare ervaringen te verwerken, stress te verminderen en persoonlijke groei te bevorderen, terwijl het tegelijkertijd een creatieve en inspirerende manier is om met de wereld te communiceren!

 

Songwriting helpt verwerken en bevordert je creativiteit!

 

Songwriting is een unieke vorm van zelfexpressie. Het helpt bij het verwerken van nare ervaringen en bevordert je creativiteit! Je leert hoe je persoonlijke ervaringen en emoties kunt omzetten in songs. Of je nu droomt van het schrijven van hits, je persoonlijke verhalen wilt delen of gewoon wilt genieten van de creatieve reis van songwriting, mijn lessen zijn afgestemd op jouw doelen. Wil je jouw verhaal graag kwijt in de vorm van een eigen-geschreven lied of rap? Of wil je graag iemand verrassen met een persoonlijke boodschap? Ik help je graag om jouw verhaal om te zetten naar een eigen geschreven song die je troost en steun biedt.

 

 Creativiteit geeft je een positieve boost!

 

Of je nu gitaar, piano, of een ander instrument speelt, ik help je bij het integreren van muzikale elementen in je nummers. Je zult leren hoe je akkoorden, melodieën en arrangementen kunt gebruiken om je liedjes te versterken. Speel je geen instrument, maak je geen zorgen! Met behulp van diverse computerprogramma’s en apps kun je zelf ook creatief aan de slag, zonder dat je een instrument hoeft te kunnen spelen. Creativiteit en het leren van nieuwe dingen helpt bij het verwerken van nare gebeurtenissen, geeft je weer nieuwe energie en een positieve boost!

Liedstructuur en Tekstschrijven

De songwriting-lessen omvatten ook het begrijpen van liedstructuur en hoe je boeiende songteksten kunt schrijven. Leer hoe je verhalen vertelt en de juiste woorden vindt om je boodschap over te brengen.

 

Podiumpresentatie:

Voor degenen die hun liedjes willen delen met een publiek, bieden we ook tips en begeleiding voor podiumpresentatie. Ontwikkel het zelfvertrouwen om je muziek live te laten horen.

 

Recording-sessie

Als je liedje af is nemen we het samen op, zodat je jouw demo met de wereld kunt delen!

 

Diverse vormen van songwriting

Ik bied verschillende vormen van songwriting aan. Zo kun je kiezen voor reguliere songwritinglessen die vooral gericht zijn op het verbeteren van muzikale, techische en creatieve tools. Je kunt ook kiezen voor therapeutisch songwriten, waarbij de focus ligt vooral ligt op het verwerken van ervaringen en persoonlijke groei door middel van songwriting. Een combinatie van de twee is ook mogelijk! Verder kun je ook kiezen voor het eenmalig toewerken naar een eigen lied, dat je bijvoorbeeld graag cadeau wilt doen aan jezelf of iemand anders. Tot slot is het ook mogelijk om mij jouw verhaal te laten vertalen naar een eigen song, of eigen tekst op muziek te zetten. Dit laatste doe ik veel voor bijzondere gelegenheden als feesten, partijen, bruiloften of begrafenissen/rauwverwerking.

Pianoles

PIANOLES/KEYBOARDLES VOOR BEGINNERS (10+): Leer de basis van het pianospelen

In pianoles voor beginners werk ik met verschillende lesmethodes waarin jij de basis van het pianospelen leert. Spelenderwijs gaan we op zoek naar wat het best bij jou past en ontdekken we wat je allemaal kunt doen op de piano. We doen het stapsgewijs, zodat jij uiteindelijk verschillende liedje kan leren spelen van blad of zonder noten. Zo kun je naast bekende liedjes ook leren jezelf te begeleiden met behulp van akkoorden. Pianoles voor beginners is voor iedereen vanaf 10 jaar en ouder.

Muziektheorie

- basis muziektheorie (notenleer, ritmes lezen/schrijven, gehoortraining, akkoorden herkennen, kunnen spelen en lezen aan de piano)
- auditietraining (bijvoorbeeld ter voorbereiding op het het conservatorium)

Auditietraining

- In de auditietraining bereid ik je in korte tijd voor op je auditie. Samen gaan we aan de slag met jouw doelen. Dat kan zijn

- je podium angst overwinnen
- performance skills verbeteren (jezelf meer durven laten zien en horen)
- jezelf leren begeleiden aan de piano
- muziektheoretische vaardigheden verbeteren (gehoortraining/ notenleer/samenzang)
- je zangskills verbeteren (techniek, sound, gezond stemgebruik, ademhaling)