Sietske Oosterhuis

Zangles, songwriting, pianoles, groep - zang volwassenen 18+, groep - zang kinderen, groep - zang 13+ en groep - zang volwassenen 31+ in Rotterdam Charlois, Capelle aan Den IJssel en via videoles

Nieuw:
– Groepsles Zang in Capelle ad Ijssel (start per september 2021!)

ABOUT

Sietske komt uit een muzikaal nest dus muziek maken en zingen doet ze al van jongs af aan! In 2014 nam ze deel aan The Voice of Holland, waar ze veel indruk maakte met haar eigen, akoestische versie van het nummer ‘Rather Be’ aan de piano. Sietske geeft het liefst een eigen draai aan liedjes, wat ze ook altijd toepast in haar lessen. Daarnaast maakt ze eigen muziek onder de naam Ella East en is ze afgestudeerd aan het conservatorium Codarts in de richting Zang en Songwriting + Minor Educatie. Je kunt bij Sietske terecht voor Zangles, Groepsles Zang, Songwriting en Pianoles voor beginners/jezelf leren begeleiden aan de piano tijdens het zingen.

IEDEREEN KAN ZINGEN!

Iedereen kan zingen als je het maar durft! Sietske weet zelf als geen ander hoe spannend zingen kan zijn. Ze zorgt in de lessen daarom altijd voor een veilige sfeer om in alle vrijheid nieuwe dingen uit te kunnen proberen met je stem.

MEER DAN TECHNIEK

Zingen is veel meer dan alleen zangtechniek. Je wilt met jouw stem tenslotte iets vertellen. In de zanglessen werkt Sietske naast zangtechniek ook aan zangexpressie; het overbrengen van jouw verhaal. We willen tenslotte geen ‘copycats’ worden. Zangtechniek is slechts een middel om jouw verhaal beter te kunnen overbrengen naast dat je je stem natuurlijk gezond wilt gebruiken!

EIGEN SOUND

Elke stem is uniek. Sietske daagt je uit om de mogelijkheden van je stem te ontdekken en samen op zoek te gaan naar jouw eigen sound. Jouw verhaal staat centraal! We kijken samen naar de mogelijkheden van je stem en breiden je pallet uit waarbij jij zelf kiest wat je wilt zingen.

Wil jij je stem beter onder controle krijgen? Meer weten over zangtechnieken en hoe je jezelf het best presenteert? Schrijf je je eigen liedjes of wil je leren schrijven? Wil je jezelf ook kunnen begeleiden op je instrument tijdens het zingen? Een eigen sound ontwikkelen in je zang? Of gewoon leren durven zingen?! Dan zit je bij Sietske goed!

GROEPSLES ZANG

Nieuws: Groepslessen starten weer!

Per september 2021 gaan we groepslessen zang weer van start! De groepslessen vinden plaats op de maandag avond aan de Capelseweg 120. Er zijn vijf groepen:
Je kunt iedere maandag avond meedoen, of kiezen voor een tweewekelijkse deelname.
De groepen gaan van start bij 6 deelnemers.

 • Waar & Wanneer?De Groepslessen vinden plaats in Capelle a/d Ijssel (Capelseweg 120)

Groepen:
16.00-17.00: Kids 8 t/m 12
17.00-18.00: Tieners 13 t/m 15
18.30-19.30:  Jongeren 16 t/m 20
19.30-20.30: Jong volwassenen 21+
20.30-21.30: Volwassenen 30+

Wat doen we in de Groepsles?

Zing je graag maar vind je het te spannend om solo te zingen? Dan is er ook de mogelijkheid te zingen in een groep. In de groepslessen werken we aan verschillende onderdelen zoals samenklank, meerstemmigheid, zangtechniek en podiumpresentatie. De groepslessen vinden plaats in Capelle a/d IJssel aan de Capelseweg 120, en je kunt kiezen om wekelijks of tweewekelijks deel te nemen aan de lessen.

Er zijn verschillende groepen gemaakt op leeftijd. De groepen zijn in principe voor alle niveaus. Mocht er getwijfeld worden over aansluiting in de groep door te grote verschillen in niveau kan het goed zijn om eerst te starten met privéles om later voor alsnog in te kunnen stromen. De groepen zullen bestaan uit 5-8 leerlingen.

 • Kids: basis muzikale vorming
 • Jongeren: meerstemmigheid, zangtechniek, samenspel
 • Volwassenen: meerstemmigheid, zangtechniek, samenspel

PIANOLES/KEYBOARDLES:  Jezelf leren begeleiden tijdens het zingen/ leer de basis van het pianospelen

LET OP: GEEN KLASSIEKE PIANOLES!

Niets is leuker dan zingen én jezelf kunnen begeleiden op je instrument. Zo kun je het liedje net iets meer een eigen draai geven en bovendien op een andere toonhoogte spelen die misschien lekkerder zingt.
In de pianoles werken we aan akkoordenleer om jezelf tijdens het zingen te kunnen begeleiden aan de piano. Naast dat je leert akkoorden te spelen werken we ook aan techniek voor een fijne motoriek zodat je de linkerhand en rechterhand goed afzonderlijk kunt gebruiken. Dit kan voor meer gevorderde leerlingen fijn zijn om de begeleiding nog uitdagender te maken; denk aan: meer ritmische variatie, links en rechts wat anders kunnen spelen. We kunnen het zo simpel of zo uitdagend maken als jij wil. Dat doen we door de liedjes te kiezen die jij tof vindt om te kunnen spelen en met wat voorbeelden van mijn kant om je pianospel kunnen verbeteren. Natuurlijk ben je ook welkom om enkel te leren piano spelen, maar de focus zal in mijn lessen meer op een basis begeleiding + pop liggen qua stijl en dan echt gericht zijn op het spelen van akkoorden+melodie. En nee! Je hoeft dus geen noten te kunnen lezen! We werken namelijk in principe niet vanuit een lesboek, maar enkel met akkoordsymbolen. Maar mocht je toch graag van blad spelen en bijvoorbeeld jazz standard willen leren dan kan dat zeker, en werken we wel met sheets.

VIDEOLES

Indien het door ziekte of omstandigheden niet lukt om fysiek les te volgen is er altijd de mogelijkheid tot lessen via videobellen. Zo kan de les altijd doorgaan en hoef je niet onnodig een les te missen. Voor het video bellen zijn er een aantal zaken belangrijk om te checken:

 • Zorg voor een liefst zo rustig mogelijke ruimte in huis waar je ongestoord kunt zingen zonder afgeleid te worden.
 • Zorg voor een goede internetverbinding
 • Zorg ervoor dat je naast het toestel waarmee je belt nog een ander toestel hebt om de tekst/muziek op te kunnen zoeken/afspelen.
 • Het is handig om een speaker/boxje te hebben voor het versterken van de muziek maar dit is niet noodzakelijk en kan soms zelfs zorgen voor minder goede geluidskwaliteit. We controleren daarom altijd het geluid even voor de beste kwaliteit.
 • Het is handig om met een koptelefoon/oortjes te zingen voor een betere geluidskwaliteit van de zangstem, maar dit is niet noodzakelijk.
 • Zorg dat je op het moment van de les klaar zit om gebeld te worden. Ik zal altijd contact opnemen met jou. Mocht je niet op tijd gebeld worden of twijfelen over de lestijd dan mag je mij altijd een berichtje sturen.
 • Het video bellen kan op verschillende manieren; whatsApp bellen/ FaceTime/ Skype of Zoom bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je van te voren met mij hebt afgestemd wat je voorkeur heeft en hoe ik je kan bereiken.
 • Zorg ervoor dat je een webcam hebt of werkende camera op je telefoon zodat ik je kan zien tijdens het zingen.
 • Het is belangrijk dat je kunt staan tijdens het zingen en niet te ver van het toestal af hoeft te staan, maar je hoeft hierbij niet volledig in beeld te zijn. Zorg wel dat de tekst niet te laag staat zodat je mooi recht op kunt blijven staan.

MAATREGELEN I.V.M. CORONA VIRUS

 • Kom alleen naar de zangles als je gezond bent. Heb je verkoudheidsklachten (ook al zijn deze mild), voel je je niet lekker of ben je in contact geweest met iemand met klachten? Kom dan alsjeblieft niet fysiek naar de zangles. De les gaat in dit geval wel door, maar via videobellen.
 • We laten enkel de leerling toe in de zangruimte en kunnen helaas op dit moment geen ouders/broertjes/zusjes en vriendjes toelaten in de ruimte.
 • Was altijd je handen/ontsmet je handen met handgel voor binnenkomst. Wij hebben indien nodig handgel voor jullie.
 • We geven elkaar geen handen
 • Niezen/hoesten doen we niet in de handen.
 • Wij ontsmetten naast de handen ook altijd de iPad/laptop en piano voordat wij en de leerlingen hiervan gebruik mogen maken.
 • Houd 1,5 meter afstand tijdens de zangles. Wij maken per 01.09.2020 ook weer gebruik van het ‘’spat scherm’’ in Capelle a/d IJssel en voor voldoende ventilatie blijft het raam open. Neem dus een warme trui of jas mee voor het geval het wat frisser is in de ruimte!

LESDAGEN + LOCATIES: (zie beschikbaarheid in de agenda)

Maandag (Groepslessen) Capelseweg 120, Capelle a/d Ijssel
Dinsdag:
Capelseweg 120, Capelle a/d Ijssel
Woensdag:
 Thuisstudio Fuutstraat, Rotterdam
Donderdag: 
Capelseweg 120, Capelle a/d Ijssel

 

 

Photos by Duy Vu Dinh

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Sietske

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.