Ruben van Hooff

Gitaarles, Basgitaarles, Bandcoaching, Songwriting, Bandcoaching

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,75

Locaties

Locatie Wijkcentrum Charlois (School of Music), Rotterdam
20210729_143346.jpg 20210729_143346.jpg

Reviews (30)

Deskundig Communicatief Inspirerend Gezellig
Ruben is voor mij de ideale leraar!

Arjan Na 79 weken les

Communicatief Vriendelijk Coachend Ervaren Deskundig Gezellig
Fijne gitaarleraar, zoekt nummers uit die passen bij de leerling met ook theorie oefeningen op het goede niveau.

Sander Na 56 weken les

Vriendelijk Enthousiast Deskundig
Ik heb bij Ruben veel geleerd. Ook al is het moeilijk, hij is heel positief en eerlijk.

Debbie Na 21 weken les

Vriendelijk Deskundig Coachend Goed met kinderen Stipt Geduldig
Positieve indruk.

Anoniem Na 1 week les

Deskundig Enthousiast Inspirerend Communicatief Gezellig Goed met kinderen
Dilara heeft mede dankzij Ruben haar enthousiasme vergroot en gaat week met plezier naar gitaarles. Wij zijn heel blij met Ruben.

Zeliha Na 9 weken les

Communicatief Vriendelijk Ervaren Coachend Gezellig Enthousiast Deskundig
Toffe leraar! Goede uitleg, leert je niet alleen liedjes maar legt ook uit wat erachter zit. Is heel open en stelt jou vragen over jezelf. Leert ook over muziek in het algemeen.

N Na 66 weken les

Doelgericht Gezellig Geduldig Ervaren Enthousiast Vriendelijk Communicatief Inspirerend Deskundig Coachend Goed met kinderen
Ik neem al ruim 5 jaar les bij Ruben. Sinds dat ik bij Ruben ben heb ik enorme vooruitgang gemaakt in mijn gitaarkunsten. Ruben is een heel erg goede gitarist en leraar. Hij kan goed zien wat voor niveau je hebt en waar je nog in kan verbeteren. Hij mixt het nodige theorie samen met liedjes die ik zelf interessant vind. Dit motiveert je een stuk meer om bepaalde theorie te leren. Daarnaast introduceert hij je ook met nieuwe stijlen, waarvan ik dacht dat ik ze nooit eerder zou spelen, waardoor je kennis als gitarist een stuk breder wordt. Naast gitaar kun je ook altijd een leuk praatje maken met hem, waardoor er altijd een goede sfeer hangt. Al met al ben ik heel erg blij met Ruben als leraar, en zal ik hem zeker aanraden, ongeacht je niveau.

Franko Na 261 weken les

Vriendelijk
Heel goed!

Anoniem Na 3 weken les

Didactisch Geduldig Gezellig Ervaren Doelgericht Vriendelijk Deskundig
Ik ben op latere leeftijd begonnen met gitaarspelen en songwriting. Ruben past de lessen goed aan met allerlei kennis en technieken die voor mij persoonlijk nodig zijn. Hierbij verzint hij leuke oefeningen en lesstof zodat het leuk is om te spelen en oefenen. Ruben neemt altijd tijd om een praatje te maken en is sociaal en empatisch. Zijn kennis is enorm en hij is een erg goede gitarist. Doordat ik regelmatig met blessures kamp is Ruben behoedzaam, maar vindingrijk om de ontwikkeling niet te laten stagneren.

Sam Na 46 weken les

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Gezellig
Hele fijne lessen, altijd is het gezellig en leuk.

Hensley Na 33 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Ervaren Geduldig Eigentijds Coachend
Onze dochter van 13 heeft nu al 2 jaar electrische gitaarles bij Ruben. In die tijd is ze van totaal onervaren ontwikkeld tot iemand met een grote passie voor electrische gitaar. Het contact met Ruben is heel fijn, ook voor ons als ouder, en onze dochter gaat met veel plezier elke week naar de les. Ruben is deskundig en motiverend. Wij blijven voorlopig nog zeker doorgaan met lessen bij Ruben.

Volkan Na 82 weken les

Communicatief Vriendelijk Inspirerend Geduldig Gezellig
Supper leuke motiverende les.

Jimmy Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Klassieke lesmethode Eigentijds Enthousiast Doelgericht Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig Gezellig
Ruben is een top leraar met enorm veel kennis niet alleen van muziektheorie, technieken etc. ook zijn didactische vaardigheden zijn uitstekend. Ik kom elke week geïnspireerd thuis met veel zin om het geleerde toe te passen.

Willem

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren
Ruben is een inspirerende leraar die met plezier lesgeeft en zijn didactiek aanpast aan de student. Ruben komt steeds met toffe nummers die bij mijn stijl passen. Hij moedigt aan om jezelf te verbeteren, maar vooral om plezier te hebben en het niet erg te vinden als het even niet lukt. Door de prettige veilige leeromgeving durf ik te zingen bij het gitaar spelen en dat had ik nooit verwacht.

Annemarie Na 30 weken les

Inspirerend
Ruben is goed in staat om je vaardigheid te laten toenemen. Is technisch zeer kundig en leert je goed spelen

Arjan Na 44 weken les

Deskundig Enthousiast Inspirerend
Ik volg ruim 5 jaar met veel plezier gitaarles bij Ruben! In die tijd heb ik veel techniek geleerd en ben ik gegroeid van ‘geen volledig nummer beheersen’ naar zelfs gespeeld in een band onder coaching van Ruben, waarbij we naast toffe jamsessies serieus nummers oefenden, complementariteit leerden en uitgedaagd werden. Als ik eens wat minder met gitaarspelen bezig was wist Ruben me te inspireren met een tof nummer die ik dan ook kon leren. Hij is erg deskundig en weet veel van een breed scala aan muziekstijlen. Ruben is altijd in voor een praatje en een lach waardoor de les ontspannen en gezellig is!

Justin Na 47 weken les

Vriendelijk Doelgericht Coachend
Ruben geeft goed les en is heel positief. Ik mag altijd liedjes kiezen die ik wil oefenen. Die gaan we dan stap voor stap leren. Groetjes C.

Anoniem

Deskundig Didactisch
Ruben is an experienced guitar teacher with deep knowledge of music. You see his experience in his simple way of teaching different styles of playing the guitar. I highly recommend him.

Pauline

Vriendelijk Deskundig Ervaren Gezellig
Top leraar! Ik heb hiervoor wat andere gitaarleraren gehad waarbij ik tot een bepaal niveau kwam. Ik werd hierna niet heel veel beter en speelde alleen maar wat nummers mee elke les. Toen ik eenmaal bij ruben ging lessen maakte ik een hele hoop vooruitgang doordat hij precies wist waar ik nog in kon verbeteren. Ook veel theorie kon hij me leren. En nu nogsteeds ben ik vooruit aan het gaan! Zeker een aanrader!

Michiel Na 57 weken les

Communicatief Deskundig Enthousiast Coachend Ervaren Geduldig Gezellig
Ruben is een ervaren gitarist en legt duidelijk uit. Hij brengt variatie aan in de lessen en coacht daarbij op een positieve manier. Een echte aanrader!

Ingrid Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Goed met kinderen Coachend Doelgerichtheid
Docent is leuk met kinderen en neemt de tijd om ze de techniek bij te brengen. Hij herhaalt net zo lang het nodig is en probeert dit ook op een leuke manier te brengen.

Anoniem Na 40 weken les

Communicatief Deskundig Didactisch
Ruben is een fijne gitaarleraar. Hij legt alles duidelijk uit en wil altijd met je meedenken over hoe of wat jij wil leren. Hij weet zelf veel over verschillende soorten stijlen en past zich aan aan jouw voorkeuren.

Booi Na 44 weken les

Vriendelijk Deskundig Inspirerend
Ik heb nu een jaar les gehad van Ruben. Naast dat hij heel geïnteresseerd is en dat het altijd gezellig is tijdens de lessen is hij echt een hele goede gitarist. Hij leert je vanaf het begin goede techniek aan, waar je altijd profijt van zult hebben. Daarnaast het is heel inspirerend om hem te horen spelen!

Richella Na 33 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Een hele fijne leraar om les van te krijgen. deskundig maar vooral geduldig.

Anoniem Na 64 weken les

Communicatief Inspirerend
De gitaarlessen van Ruben zijn inspirerend voor mij. Techniek en gevoel voor gitaarspelen helpen mij verder. En de sfeer is altijd gezellig!

Arjan

Vriendelijk Deskundig Didactisch
Ruben is een zeer aardige, behulpzame en hele rustige man die goed en duidelijk muziekles kan geven aan jong en oud. Ik heb in de afgelopen jaren veel van hem geleerd en ik kan zijn lessen aan iedereen aanbevelen. (Tip: een uur les is beter dan een halfuurtje naar mijn mening. Je kan dan nog een klein gesprek tussendoor hebben en lekker veel oefenen met Ruben.) Zeker al mijn 5 sterren waard.

Elmas

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Coachend Ervaren Geduldig
Ruben is een hele leuke en vriendelijke docent. Hij weet veel van muziek theorie en weet je op een positieve en enthousiasmerende manier te coachen. Geen gestres, maar een ontspannen les.

Anoniem Na 59 weken les

Didactisch Geduldig
Beste Ruben, Je bent al ongeveer vijf jaar mijn gitaarleraar. Gezien mijn leeftijd niet een van de jongste in jouw groep studenten. En ik denk, ook niet een van de meest talentvolle. Ervaring met jou als leraar waardeer ik met 5 sterren. Waarom 5 sterren: Geduldig Vaardig in het overdragen kennis Respectvol Goede gitarist

Carlos Na 122 weken les

Sisca Na 11 weken les

Zeer geduldig en fijn met kids:)

Semmy Na 1 week les

Ruben van Hooff RH
Ruben
(30)
Deskundig Vriendelijk Communicatief
Rotterdam
vanaf
€ 25,75
per 30 min.
Privéles
Groepsles klein

Eerste liefde

Ruben van Hooff is een ervaren en veelzijdig muzikant met veel plezier in het les geven. De gitaar is zijn eerste liefde en zijn hoofdinstrument. Maar hij geeft daarnaast ook basgitaarles, les in songwriting, bandcoaching en workshops muziekproductieles. Ruben geeft les op alle niveaus, dus van absolute beginner tot ver gevorderd. Je kunt al starten met de lessen vanaf 6 jaar. Naast het lesgeven is Ruben ook uitvoerend muzikant en is hij actief als muziekproducent.

Ruben-van-Hooff-2-e1521644639556 Ruben-van-Hooff-2-e1521644639556
Ruben met cursist Ruben met cursist

Lesgeven, ik krijg er energie van

Ruben: “Ik vind lesgeven leuk, omdat ik er plezier in heb om mijn kennis en kunde over te dragen en zodoende mensen te helpen om zichzelf (muzikaal) te ontwikkelen. Het doorbreken van barrières, het opruimen van struikelblokken en het geven van begeleiding binnen het leertraject leidt tot groei bij de studenten. En dat geeft mij op mijn beurt voldoening. Juist omdat ik muziek geweldig vind en ik het inspirerend vind om dit plezier te herkennen bij de leerlingen”.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Eigen leertraject

“Ik richt mij in de lessen op de essentiële onderdelen van muziek in het algemeen en de specifieke aspecten van het instrument. Alles wat er écht toe doet om goed te worden in het maken van muziek en het beheersen van het instrument. Daarnaast is er ook veel ruimte voor het spelen van de favoriete songs van de leerling en ook het samen spelen komt veel aan bod. Ik bouw het leertraject op in overleg met de leerling en ik pas het ook aan op de specifieke kenmerken van de betreffende persoon”.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Ins en outs

Buiten de ins en outs van het gitaar spelen kun je bij Ruben dus ook veel leren over songwriting, arrangeren, muziektheorie, studiotechniek en het produceren van muziek. Ruben geeft les in het wijkcentrum aan de Clemensstraat 111 in Rotterdam Charlois.