Romy Ouwerkerk

Pianoles, Zangles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,50

Locaties

Thuisstudio Broersvest, Schiedam
Videoles
Romy Ouwerkerk RO
Romy
(13)
Enthousiast Vriendelijk Gezellig
Schiedam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Zangles in Schiedam

Hi! Ik ben Romy Ouwerkerk, 31 jaar en word omschreven als een gepassioneerde zangeres met een innemende en stralende podium verschijning. Ik ben een kletskont, maar hou er ook van om af en toe, echt even serieus de techniek in te duiken. Vanaf jongs af aan, ben ik al fanatiek met muziek bezig. Toen ik als kleine meid in mijn eerste musical voor het eerst het podium op mocht was mijn lot bezegeld. Ik moest en zou het podium op, want daar voelde ik mij het meeste thuis. Dit was de eerste stap naar een leven vol muziek. Ik ben nu zangcoach, zangeres, songwriter en optredend artiest van zowel covers als eigen werk. Ik ben mijzelf, als muzikant en zangeres nog altijd aan het ontdekken en ontwikkelen. Ik schrijf bijvoorbeeld veel muziek voor mezelf, maar schrijf en treed het meeste op met mijn band Golden Caves.

Zangles: wat ik voor jou kan betekenen

Om erachter te komen wat goed voelt en wat goed bij je past, is het fijn om veel verschillende dingen te proberen, veel tools te leren zodat je kan voelen en ervaren wat bij jou past. Zingen is leuk en als je het vrij en gezond doet, kan het zo bevrijdend zijn. En dat gevoel deel ik graag. Het gevoel van iets overwinnen, jezelf bevrijden en iets nieuws leren, waarvan je dacht dat je het nooit kon. Misschien zelfs jezelf overstijgen, terwijl je bezig bent met het geen wat je het liefste doet: Zingen. Daarbij wil ik laten zien dat zingen niet alleen om performen en entertainen draait, maar dat zingen ook een vorm van voelen, ervaren en raken is. Techniek kan je stem bevrijden, het is een extra ondersteuning zodat je ongeremd kunt zingen. En hiermee ongeremd en vrij kunt uiten.

Tweemaal per jaar bied ik je de kans om je stem op te nemen met jouw favoriete nummer. Dit is een leuke manier om te leren luisteren naar je stem en een goed middel om te kunnen horen hoe je vooruit gaat! Daarbij kunnen er in zo’n opname proces ook de nodige ‘zenuwen’ ontstaan, en hoe ga je hier dan mee om? Opnemen is een leuk en leerzaam proces die ik graag toevoeg aan mijn zanglespakket.

13
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Mijn ervaringen

Ik ben een zangeres en docent die beide werelden kent. Ik heb in het pop & televisie circuit mogen werken en deels werk ik er ook nog steeds. Ik heb bijvoorbeeld backing-vocals mogen zingen bij Helden van Amstel live, bij Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé. Maar ik ken ook de spanningen, het gevoel van een zenuwslopende rollercoaster van een tv programma wedstrijd als The Voice, of Zing jezelf een TMF award (de Nederlandse versie van een MTVaward, die ik uiteindelijk in de wacht mocht slepen! JEEJ :D). Super tof, maar het was toch niet helemaal mijn plek. Ik ging zelf muziek schrijven en begon mij steeds meer thuis te voelen in het alternatieve muziek circuit. In 2014 ging ik op tour door Europa met mijn toenmalige band Birdbones, en ben nu de trotse frontvrouw van Golden Caves. Beidde werelden zijn gaaf en tegelijkertijd ook keihard werken, maar kunnen beidde zoveel voldoening geven. Ik heb de kans gehad om het allebei te mogen ervaren, en deze ervaringen deel ik nu graag met jou! Mijn liefde en plezier voor muziek delen doe ik het liefst! En soms ook een beetje serieus doen.

Foto 3

Stuur een bericht

Zangmethodes

Ik wilde er graag voor werken en koos voor de nodige scholing; DSOPM – Vooropleiding conservatorium, het ROC Muziek, en in 2015 heb ik mijn HBO diploma Zang gehaald aan Codarts, het conservatorium te Rotterdam. Hiermee beheerst ik de zangmethodes CVT (Complete Vocale Technique), EVTS (Estill Voice Training System) en Basis & Extra van Zangexpress (Een specialisatie over lesgeven aan kinderen).

Schermafbeelding 2021-01-06 om 16.49.19 kopie

Vocal groups (Tijdelijk vanwege Corona stop gezet).

Ben jij ook altijd benieuwd naar de rol en betekenis van de zangers/zangeressen naast Anouk, Ariana Grande, Beyonce? Of droom jij van je eigen vocal group als Little Mix / Pitch Perfect/ O’gene! Of zing je gewoon liever samen dan alleen, dan is dit echt iets voor jou. Samen zingen en luisteren naar elkaars stemmen is ontzettend leerzaam en leuk! Je gaat werken aan:

• Samenzang• Performance• Vocal Controle• Tekst beleving/interpretatie• Microfoontechniek

Deze lessen zijn voor: duo’s, trio’s, tot maximaal een groep van vier.

Lijkt dit je leuk? Schrijf je in met een vriend of vriendin. Deze lessen kunnen alleen plaatsvinden als er genoeg animo voor is.

Schermafbeelding 2021-01-06 om 16.58.58 kopie

Online zangles

Vind jij het fijner om in je eigen vertrouwde omgeving te zingen of woon je bijvoorbeeld in het buitenland? Dan is Vocal Lessons Online misschien een leuke en effectieve manier voor jou om toch zangles te kunnen volgen. Online zangles is mogelijk vanaf 10 jaar en ouder.

Pianoles voor beginners

De piano is voor mij een verlenging van mijn stem. In het begin had ik geen flauw idee wat ik er mee moest doen. Maar na het indrukken van de toetsen, het geluid van de hamers in de piano die tegen de snaren slaan, het raakte mij. Op een hele andere manier als zingen, kreeg ik er een extra manier bij om me te kunnen uiten. Wil jij graag piano spelen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan help ik je graag bij je begin stappen van het piano spelen.

Wat kan ik jou leren:

  • Piano literatuur (Bladmuziek kunnen lezen) Muziek Theorie Akkoorden en toonladders leren spelen Jezelf begeleiden
107824487_1390787691309919_2524341855193514679_n

Locatie: Broersvest Schiedam

Mijn locatie is makkelijk te bereiken met:

  • Met de auto: parkeer garage voor de deur (1ste uur gratis parkeren). Met de tram: Tram 21/24 stoppen voor mijn deur. Met de bus: Stadsbus 54 en streekbus 126 stoppen beide voor mijn deur. Met de trein: vanaf het treinstation Schiedam Centrum is het 8 minuten lopen naar mijn voor deur.