Romy Ouwerkerk

Zangles en pianoles in Schiedam en via videoles

Zangles in Schiedam 

Romy is al vanaf jongs af aan fanatiek bezig met muziek en de uitvoerende kunsten. Dansen en zingen deed ze het liefst. Zo begon zij bij Musical school en schitterde zij als kleine meid in verschillende musicals. Het podium werd haar favoriete plek. In 2006 werd zij aangenomen op het ROC muziek te Amsterdam, en kon zij beginnen aan haar zang avontuur. Op het ROC heeft zij veel ervaring opgedaan, zo speelde zij in diverse bands en muzikale projecten. In 2007 besloot zij mee te doen aan het programma “Zing jezelf een TMF-Award”, die zij uiteindelijk won. Dit gaf haar de kans om het podium te delen met een aantal toffe Nederlandse artiesten Berget Lewis, Alain Clark en Jaqueline (Krezip).

Zangmethodes:

Romy was nog lang niet uitgeleerd en studeerde door op de Dutch school of Popular Music om vervolgens door te gaan naar de Codarts Pop Academie. In 2015 studeerde zij af aan het Conservatorium te Rotterdam, Hoofdvak zang. Hiermee beheerst zij de Complete Vocale Technique en Estill Voice Trainings System Zangmethodes. Daarnaast heeft zij een Methode basis & extra van Zangexpress op zak, zodat zij de techniek ook weet te vertalen naar jonge kinderen. Tot heden blijft Romy doorleren om haar kennis up to date te houden. Haar studies gaven haar de kans om op mooie plekken te komen. Zo werd zij bijv. uitgenodigd om backings te zingen bij Helden van Amstel Live waarmee zij het podium mocht delen met o.a. Trijntje Oosterhuis, Xander de Buisonjé en Roel van Velzen. Muziek en de uitvoerende kunst is en blijft voor Romy een belangrijke vorm om haarzelf te kunnen uiten. Tijdens haar studie ontdekte ze haar liefde voor het zelf schrijven van songs. Tot heden brengt zij dit tot uiting in haar eigen projecten: Golden Caves (NL) en Birdbones (LU).

Romy is een enthousiaste en gepassioneerde docent, en deze passie deelt ze maar al te graag. Zingen en de stem is een bijzondere kracht die niet voor iedereen vanzelf sprekend is. Zij helpt je graag om deze vrijheid te vinden en ervaren. Met veel plezier geeft ze nu ruim 10 jaar zangles aan alle leeftijden. Ze houdt rekening met wat jij wilt bereiken en gaat zo samen met jou op zoek naar wat het best bij jou past.

Prive zangles

Zangles op maat, voor alle leeftijden, beginners en professionals.

Zangles is geschikt voor iedereen! We worden allemaal geboren met een stem en maken gelukkig gebruik van deze kracht. Soms voelen we ons minder vrij om te spreken of zingen. Romy helpt je graag om deze kracht te vinden. Zij gaat gericht met jou aan de slag om je doelen als zanger(es), artiest te bereiken, of om bijv. je spreekstem bij presentaties te versterken. De blokkades en plekken voor groei liggen bij iedereen ergens anders. Zij zal samen met jou opzoek gaan naar wat jij nodig hebt om jezelf goed te kunnen ontwikkelen en met vrijheid, kracht en ontspanning, maar vooral gezond en met veel plezier te kunnen zingen.

Waar werken we aan in de les:

 • (basis) zang techniek en ademsteun
 • oefeningen om thuis mee verder te werken
 • het zingen van een song (jouw keuze of mijn inbreng)
 • zelf-vertrouwen en mindset
 • stembereik en klank
 • twang en belting
 • uitspraak (Engelstalig)
 • feedback en reflectie
 • performance

Daarbij bied Romy je tweemaal per jaar de kans om je stem op te nemen met jouw favoriete nummer. Dit is een leuke manier om te leren luisteren naar je stem en een goed middel om te kunnen horen hoe je vooruit gaat! Daarbij kan in zo’n opneem proces ook de nodige ‘zenuwen’ ontstaan, en hoe ga je hier dan mee om? Opnemen is een leuk en leerzaam proces die Romy graag toevoegt aan haar zanglespakket.

Vocal groups

Ben jij ook altijd benieuwd naar de rol en betekenis van de zangers/zangeressen naast Anouk, Ariana Grande, Beyonce? Of droom jij van je eigen vocal group als Little Mix / Pitch Perfect/ O’gene! Of zing je gewoon liever samen dan alleen, dan is dit echt iets voor jou. Samen zingen en luisteren naar elkaars stemmen is ontzettend leerzaam en leuk! Je gaat werken aan:

 • Samenzang
 • Performance
 • Vocal Controle
 • Tekst beleving/interpretatie
 • Microfoontechniek

Deze lessen zijn voor:

– duo’s, trio’s, tot maximaal een groep van vier.

Online zangles

Vind jij het fijner om in je eigen vertrouwde omgeving te zingen of woon je bijvoorbeeld in het buitenland? Dan is Vocal Lessons Online misschien een leuke en effectieve manier voor jou om toch zangles te kunnen volgen. Online zangles is voor alle leeftijden.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Romy

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.