Romy Moons

Celloles, Muziektheorie

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Thuisstudio Walenburgerweg, Rotterdam
IMG_0006.jpg IMG_0006.jpg
IMG_0007.jpg IMG_0007.jpg
Romy Moons RM
Romy
Rotterdam
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Ik ben Romy Moons, afkomstig uit Antwerpen. Daar haalde ik mijn Bachelor diploma als cellist aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2014. Ik ben als muzikant vooral op zoek naar de zeggingskracht van de muziek. Dat ligt in de muziek, maar ook in jezelf. Muzikaliteit is super persoonlijk. Ik heb daarna ook en Bachelor behaald als Performer aan de Toneelacademie Maastricht. Ik zet ook graag mijn muzikaliteit in als onderdeel van een groter (theatraal) geheel. Voor mij is muziek een magisch iets. Omdat het niet tastbaar is en vaak taalloos is het de meest ongrijpbare kunstvorm, en juist daarom is het zo bijzonder hoe die trillingen (de geluidsgolven) zoveel emotie kunnen losmaken als ze je gehoor binnenkomen.

thumbnail_f04d060b-6a4c-4c68-93e4-4cfbe2e1b254-2.jpg thumbnail_f04d060b-6a4c-4c68-93e4-4cfbe2e1b254-2.jpg

Celloles

Graag geef ik les in de basis techniek van de cello. We kunnen van nul beginnen. Dat kunnen we ook doen als je (nog) geen noten kan lezen. We beginnen met hoe je de cello en de strijkstok op een goede manier vasthoudt. Met wat geduld en oefening voelt dat na een tijd natuurlijker aan, en vindt je je eigen manier waarop dat het best werkt. Dat begint bij het durven kracht zetten op de snaren, zodat die goed gaan trillen. Nadat we de losse snaren hebben leren kennen kunnen we ook de vingers op de snaren leren zetten. Op die manier kunnen we al snel eenvoudige melodieën spelen. Als je noten kan lezen dan nummeren we de noten met de juiste vingerzettingen die daar bij horen, maar als je geen noten kan lezen zijn er andere manieren om dit met visuele hulpmiddelen op te lossen. Belangrijk bij de basis van het cello spelen is dat je een lichamelijk geheugen opbouwt, zodat je na een tijd ook zonder veel nadenken aanvoelt hoe het beter klinkt. Ik kan je de techniek die daar bij hoort aanleren! Als je zelf die basistechniek al onder de knie hebt kunnen we werken aan een betere klankbeheersing, en hoe je je eigen muzikaliteit in de muziek kunt leggen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Muziektheorie

Ik kan je noten leren lezen, in G-sleutel en in F-sleutel. (Cellomuziek staat in F-sleutel, maar als je G-sleutel kan lezen kunnen we ook bladmuziek spelen die in G-sleutel staat.) Daaraan gekoppeld is de techniek van de ritmiek, namelijk hoe lang de noten duren, zodat je ook een gevoel voor tempo en ritme ontwikkelt. Ik heb een piano thuis, waarop we de noten kunnen leren koppelen aan de juiste toetsen, en beter kunnen begrijpen hoe een toonladder werkt, en waar de noten thuishoren in die toonladder.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?