Rogier Hornman

Celloles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Terug naar het overzicht
Rogier Hornman RH
Rogier

Over Rogier

Mijn naam is Rogier Hornman. Als ervaren cello docent ben je bij mij van harte welkom als je op zoek bent naar celloles in de omgeving van Utrecht. Mijn lessen zijn toegankelijk voor jong en oud. Of je nu een beginnend speler bent of al wat meer ervaring hebt. Ik voorzie je van de persoonlijke aandacht die je nodig hebt om je eigen stijl te kunnen ontwikkelen met dit prachtige instrument. Voor celloles sta ik dan ook graag voor je klaar. Ikzelf ervaar elke dag weer hoe fijn het is om nieuwe klanken en ideeën te ontdekken op mijn cello. Dat vond ik al bijzonder toen ik begon met cellolessen als kind en dat geef ik graag door aan mijn leerlingen.

Ik ben begonnen met cellospelen op m’n 10e in Heerlen en na veel gespeeld te hebben in o.a. JeugdOrkest Nederland, Jong Metropole en vele andere ensembles/projecten ben ik afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium waar ik zowel klassieke lessen als improvisatie en compositie heb gedaan. Ik maak nu deel uit van verschillende bands en heb ook veel georganiseerd op het gebied van improvisatie in Utrecht. Ik ben altijd druk met allerlei soorten projecten, maar mijn leerlingen krijgen uiteraard altijd de aandacht die ze verdienen.

Je kunt bij mij beginnen vanaf 7 jaar oud. Onder die leeftijd geef ik les via Muziqu (www.muziqu.nl).

Leerpad – Introductie

Het leerpad introductie leert je de basistechnieken van het cellospelen. We richten ons op je eigen ontdekkingstocht rondom de vele klanken en mogelijkheden van de cello. Afhankelijk van je aanleg en inzet kun je al snel (je eigen) melodieën en ritmes spelen. Je vormt gaandeweg je eigen stem op de cello.

Leerpad – Klassiek

Het leerpad klassiek richt zich op het leren spelen van het klassieke cellorepertoire. We gaan via étudeboeken en speelstukken specifieke technieken oefenen en een mooie, ronde klank ontwikkelen. We duiken dieper in op verschillende stijlperiodes zoals die van Bach, Haydn, Mendelssohn, maar ook moderner repertoire.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Leerpad – Hedendaags

Het leerpad hedendaags richt zich op het leren spelen binnen een 21e-eeuwse context waarin begrippen als groove, improvisatie, creativiteit en authenticiteit belangrijk zijn. We gaan zowel met bestaande stukken aan de slag als met stukken die je zelf gaandeweg maakt en zo werken we toe naar een authentieke vorm van cellospelen waarin jij je eigen creativiteit helemaal kwijt kunt.

198708005_795129701394639_7574898616232603995_n 198708005_795129701394639_7574898616232603995_n