Rick Van de Voort

Drumles, Gitaarles, Muziektheorie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Terug naar het overzicht
Rick Van de Voort RV
Rick

Introductie

Ik ben Rick Van de Voort, 21 jaar en woonachtig in Alphen aan den Rijn.

Ik ben op drumles gegaan toen ik 6 jaar oud was, maar ik wist al een hele tijd daarvoor dat ik als allerliefste drummer wilde worden. Ik ben begonnen met drumles op de lokale muziekschool in Alphen. Na daar 7 jaar op les te hebben gezeten ben ik naar de Havo/Vwo voor muziek en dans gegaan. Dit is een middelbare school die samenwerkt met het conservatorium van Rotterdam. Ik heb hier 5 jaar lang drumles gehad en in een hele hoop bandjes gespeeld. Op het moment studeer in aan het conservatorium van Rotterdam onder Hans Eijkenaar (o.a. bekend van Anouk) en Martijn Vink (o.a. bekend van het Metropole Orchestra). Daarnaast speel ik ook in vele projecten die uiteenlopen qua stijl van singer-songwriter tot musical tot rock. Op Codarts ben ik ook geïnspireerd om les te gaan geven na een aantal lessen van Budy Mokoginta en Stef Broks. Zij hebben een hele hoop vernieuwende ideeën op het gebied van lesgeven en dat heeft voor mij de ogen geopend om nog serieuzer aan de slag te gaan. Ook speel ik al zo’n 10 jaar gitaar. Ik heb met gitaar aanzienlijk minder bandervaring dan met drums, maar ik heb genoeg ervaring en vaardigheden op het gebied van techniek, sound en het spelen van nummers.

 

De les

Welk instrument je ook kiest, in mijn les staat het creëren van een veilige en ontspannen lessfeer centraal. Zelf heb ik dat altijd heel belangrijk gevonden en heeft het mij vooral ook gemotiveerd. Ik vind het ook erg leuk om input te krijgen over het lesprogramma, omdat ik geloof dat als je ergens zelf voor kiest dat je er dan nog extra je best voor doet, en dat is wat ik als docent fijn vind om te zien.

 

Drumles

Bij de drumlessen zullen we beginnen met de basis: Hoe houd je je stokken vast? Hoe heet ieder onderdeel van het drumstel? Hoe speel je een dikke beat? Hoe en waar speel je een coole versiering?

Hierna gaan we zo snel mogelijk met nummers meespelen. Vanuit hier zullen we meerdere aspecten van je spel en gehoor trainen: Kun je meespelen met een nummer? Kun je horen en naspelen wat de drummer speelt?

Techniek zal altijd een onderliggend deel van de les zijn, maar zal zeker in de beginnende fase alleen gebruikt worden om blessures te voorkomen. Als we iets verder zijn dan kunnen we meer de diepte in om snelheid, precisie, kracht en onafhankelijkheid van de ledematen te trainen.

Ook kunnen we het lezen van blad oefenen. Dit kan heel erg van pas komen als je bijvoorbeeld partijen (na) wil spelen of iets wil instuderen. Hier zullen we beginnen met de basis en daarna is de truc om het heel veel te doen!

En uiteraard, naast dit al, als er iets is wat je zelf zou willen leren dan sta ik daar 100% procent voor open! Dan zullen we samen de stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat dat lukt!

Voor de proefles heb je niets nodig! Je mag mijn spullen gebruiken tijdens de les. Mocht je door willen gaan krijg je van mij info en aanbevelingen met spullen die handig zijn om aan te schaffen!

Stuur een bericht

Muziektheorie

Bij de lessen in muziektheorie beginnen we met de basis:  begrippen zoals toonladders en intervallen zullen aan het woord komen. Ik zal je aan het begin ook noten leren lezen en verschillende dingen leren herkennen op gehoor en op blad.

Als we iets verder zijn zal ik ook een aantal basis pianodingen met je gaan doen. Dit helpt vaak heel goed om ook een beeld te krijgen van de muziektheorie buiten je eigen hoofd of bladmuziek. Ook helpt het om je gehoor te verbinden aan de theorie.

Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt ben zal ik als het ware 2 soorten dingen met je gaan doen: gehoortraining (ook wel solfège genoemd) en de theorie zelf. We zullen soms ook toonladders of andere reeksen van noten gaan zingen, maar wees niet bang dat je prachtig hoeft te zingen (dat kan ik namelijk ook niet haha).

We zullen hierna ook nummers gaan analyseren om te kijken welke akkoorden of melodieën er gebruikt worden en wat voor een effect dat heeft op de muziek. Ik zou het heel leuk vinden om nummers te analyseren die jij cool vindt, dus ik hoor ook heel graag wat jij zelf zou willen doen!

Al met al probeer ik een goede basis mee te geven, maar als je verder wil dan dat kan dat natuurlijk altijd!

 

Publieksfoto

Gitaarles

Bij de gitaarlessen zullen we beginnen met een aantal dingen om mee te beginnen. Ik leer je hoe alle noten heten en daarna gaan we meteen aan de slag met het spelen van nummers! Ik vind het altijd leuk om nieuwe skills te leren op basis van het spelen van liedjes en zou het ook leuk vinden om de lessen op die manier in te richten. Daarna kunnen we altijd verder ingaan op bijvoorbeeld improvisatie, sound en moeilijkere technieken. Zo zullen we de lessen samen leuk en interessant houden!