Pim Koppen

Basgitaarles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 26,00

Locaties

Thuisstudio Pasteurstraat, Rijswijk
tempImageiBJb3B.jpg tempImageiBJb3B.jpg
tempImageYe6ZVh.jpg tempImageYe6ZVh.jpg
tempImage6L5sJP.jpg tempImage6L5sJP.jpg
Les aan huis bij cursist (2522)

Reviews (2)

Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Gezellig
Ik heb vier jaar geweldige basles gehad van Pim. Ik ging er altijd met veel plezier naartoe en naast dat het altijd het altijd gezellig was, werd ik altijd flink uitgedaagd. Mede dankzij hem ben ik op het Conservatorium in Rotterdam terechtgekomen.

Chris

Ervaren Doelgericht Enthousiast Inspirerend
Ik zat al een tijdje in een band voordat ik bij Pim les nam en ik merk dat ik sinds ik les heb enorme stappen heb gemaakt. Ik speel beter samen en ik snap veel meer van wat m’n bandleden doen. Pim staat ook altijd open voor de muziek waar ik mee kom en de lessen zijn altijd leuk, waardoor ik ook altijd weer uitkijk naar de volgende les.

Kim

Pim Koppen PK
Pim
(2)
Enthousiast Inspirerend Vriendelijk
Rijswijk
en 1 andere locatie
vanaf
€ 26,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Mijn naam is Pim Koppen. Ik ben een bassist, gitarist en docent uit Den Haag. Ik geef basles op mijn eigen locatie in de Pasteurstraat in Den Haag en aan huis.

Ik ben op negenjarige leeftijd begonnen als saxofonist, ben toen piano gaan spelen en ben op mijn zestiende bij de basgitaar uitgekomen. Sindsdien speel ik met verschillende bands op poppodia en op festivals in binnen- en buitenland, neem ik albums op en geef ik les. In 2014 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam waar ik mezelf ook ontwikkeld heb als gitarist en songwriter. Ik hou zelf van alle soorten muziek, maar als het gaat om bassisten dan heb ik het meeste geleerd van Les Claypool van o.a. Primus, Justin Chancellor van TOOL en Flea van de Red Hot Chili Peppers. 

Mijn projecten

Ik heb door de jaren heen in verschillende bands gespeeld en probeer mijn projecten enigszins gevarieerd te houden qua genres. Op dit moment zit ik in vier bands waarvan ik met twee daarvan (The Magic Mumble Jumble, folk/pop en Lucid Yin, psychedlisch/singer-songwriter) veel op tour ben en albums opneem. Het debuutalbum van Lucid Yin is in december 2023 opgenomen en zal in de loop van 2024 verschijnen en de laatste single van The Magic Mumble Jumble is in januari 2024 uitgekomen.

De twee andere projecten waar ik in speel zijn de skaband De Hardheid en postpunkband Holbeck

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Basgitaarles

Ik ben rond 2008 begonnen met lesgeven en heb sinds die tijd op een aantal muziekscholen gewerkt als basdocent en bandcoach. Als docent staat plezier maken met muziek voor mij op nummer één en ik vind het belangrijk om met genoeg humor zoveel mogelijk te behandelen in de lessen. Ik pas mijn lessen aan naar de muzikale interesse en ambitie van mijn leerlingen, dus of je nou in een bandje wilt spelen, het hele repertoire van je lievelingsartiest wilt leren of het liefst je favoriete YouTuber achterna gaat, we gaan er mee aan de gang. 

In de les beginnen we met de basis: hoe houd je een bas vast, hoe komt er een goed geluid uit en heel belangrijk: hoe zorg je dat je er gaaf uitziet met een bas in je handen. Nadat we de eerste baspartijen kunnen spelen gaan we verder met sound, ritme en groove, zodat je ook gaaf gaat klinken. Je krijgt in de tussentijd natuurlijk ook de nodige muziektheorie mee zoals toonladders, akkoordenkennis en je leert waar alle noten op het instrument te vinden zijn. Ook als je uiteindelijk op het conservatorium wilt studeren kan ik je begeleiden en voorbereiden op audities. Wat je vooral kunt verwachten is dat je met veel plezier met je instrument leert omgaan. Goed om te weten: de minimale leeftijd om te starten met basgitaarlessen is 8 jaar.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?
bas 2.jpeg bas 2.jpeg