Oliver Pesch

Gitaarles, Songwriting, Pianoles

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Châlonsstraat, Rotterdam
Locatie Gustoweg, Schiedam
IMG_9311.jpg IMG_9311.jpg
IMG_9309.jpg IMG_9309.jpg
IMG_9310.jpg IMG_9310.jpg
Videoles
Oliver Pesch OP
Oliver
Rotterdam
en 2 andere locaties
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Beste (toekomstige) leerlingen,

Kort over mij:

Ik ben Oliver Pesch, een 25 jarige singer/songwriter uit Rotterdam. Ik ben inmiddels afgestudeerd van de Rockacademie met als hoofdvak Songwriting. Sinds dien ben ik ook fanatiek docent in verschillende instrumenten/skills. Toen ik begon met muziekmaken, kon ik nooit precies het plezier halen uit 1 instrument leren bespelen. Doormiddel van songwriting zie ik dat je als muzikant snel uit de voeten kan als je veel verschillende instrumenten kan bespelen en daarmee jezelf creatief blijft uitdagen.

Ik ben gestart als 7 jarige op een elektrisch gitaar. Toen ik 13 was schreef ik mijn eerste liedjes en ging er een knop om! De stap van de middelbare naar een Conservatorium was dus snel gemaakt. Op de Rockacademie in Tilburg heb ik mij gespecialiseerd in Songwriting, Gitaar, Piano en het Produceren van mijn eigen muziek. Na 6 jaar ervaring met lesgeven, ben ik nu docent aan de vooropleiding voor de Rockacademie (RAAC) en licentie houder om jonge muzikanten ook aan te bevelen op dergelijke HBO studies.

Ervaring

Ik ben zelf veelal geïnspireerd door de jaren 60/70 en veelal de grote songwriters uit die tijd. Ik probeer een modern oog open te houden in de hedendaagse popmuziek en geef les in alle genres en stijlen! 

In maart 2023 heb ik mijn debuut album uitgebracht samen met producer Dave Menkehorst (Roosbeef, Henny Vrienten, De Vreemde Kostgangers). Mijn derde single "Shelly (Lollapalooza)" bracht mij mijn eerste radio succes. Zo werd ik op Veronica, 3FM en Radio 2 veel gedraaid en sleepte ik Veronica’s Oorkonde en de Topsong bij Radio2 binnen. Een grote eer en een knallende start van mijn carriere. Hierdoor heb ik mijn huidige aansluiting tot de muziekindustrie en kan ik alle vragen beantwoorden over hoe dit precies allemaal werkt, mocht er interesse zijn. 

Toch is naast mijn eigen carrière als muzikant een docentenrol mij op de buik geschreven. Het zit in mijn familie en ik ben enthousiast om mijn eigen cursussen te geven bij School of Music.

Wat lever ik jullie?

Ik hoop aan mijn cursisten mee te geven dat muziek maken vooral iets leuks kan zijn. Hopelijk komen wij er samen achter wat jou precies motiveert om muziek te maken en spelen we in op jouw krachten als creatief individu. Ik geef, Songwriting les, Pianoles en Gitaarles. Combineren is ook mogelijk!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Gitaarles

Sinds mijn 7e speel ik gitaar (zowel elektrisch als akoestisch). Ik ben zelf actief binnen de genres: Pop, Americana, Country, soul en r&b en speel dit het beste. Let op!! Ik speel geen metal of hele snelle, harde muziek. Ik geloof dat ook op de gitaar iemand zijn sterkere kanten heeft. Daar zal ik op inzoomen en kijken naar wat de leerling leuk vind om te spelen. Of dit nou d.m.v noten, akkoorden of fingerpicking is: daar komen wij vanzelf in de lessen achter.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Songwriting

Ik schrijf al sinds mijn 13e mijn eigen liedjes en heb een tweetalige opleiding/achtergrond. Ik geef dus Nederlandse en Engelse songwriting lessen. De cursus zal vooral gebaseerd zijn op het niveau van de cursist. Iedereen heeft een ander verhaal te vertellen in eigen geschreven liedjes, dus zal ik rekening houden met de behoefte van de leerling en diegene een goede richting in proberen te duwen doormiddel van specifieke opdrachten. In grote lijnen zijn dit aspecten van liedjes waar we veel aan zullen werken; Harmonie, Melodie, Structuur, Tekstueel Gebruik, Arrangement etc. 

Er zijn genoeg instrumenten aanwezig op mijn locatie, voor een eerste proefles adviseer ik een eigen liedje mee te nemen, of te zorgen dat je het kan spelen. Kan je dit niet? ook geen probleem. Dan maken we er samen een begin aan.

Oliver Pesch muziekdocent.jpeg Oliver Pesch muziekdocent.jpeg
Oliver bandcoaching.jpeg Oliver bandcoaching.jpeg
IMG_7581.jpg IMG_7581.jpg

Pianoles

Sinds mijn 17e heb ik mijzelf piano aangeleerd. Ik ben hier niet in afgestudeerd van het conservatorium, maar mocht er interesse zijn in het instrument dan kan ik een cursist de basis goed uitleggen. Ook leer ik je noten lezen, akkoorden spelen en verschillende technieken.