Michiel Stekelenburg

Compositieles, Gitaarles, Muziektheorie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (8)

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Ervaren
Na een pauze van 6 jaar wilde ik eindelijk weer gitaarlessen oppakken om een hoop nieuwe skills te leren die het gitaar spelen nog leuker en uitdagender zullen maken. Na deze proefles ben ik ervan overtuigd dat ik daarvoor bij Michiel aan het juiste adres ben en ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zo enthousiast ben geweest na een gitaarles.

Tim Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Doelgericht Inspirerend Ervaren
Afgelopen weekend heb ik m'n eerste proefles gehad bij Michiel. M'n focus ligt vooral op blues en soleren en ik heb meteen bruikbare tips en oefeningen meegekregen waar ik concreet mee aan de slag kan. Werd er erg enthousiast van! Er wordt ook goed gekeken naar je interesses en huidige niveau en je leert op een hands-on manier ook de theorie beter kennen. Ben benieuwd waar ik over een tijdje sta!

Alvin Na 1 week les

Deskundig Enthousiast Inspirerend
Michiel is een fijne leraar. Hij kan goed en snel inschatten welk niveau je hebt en daar zijn lessen goed op afstemmen. De lessen zijn precies uitdagend genoeg zodat je als leerling voldoening krijgt in je vooruitgang. Hij legt de theorie en techniek goed uit en geeft voldoende handvatten zodat je thuis nog verder kunt studeren. De sfeer in de les is relaxed en het is fijn om samen met hem oefenen.

Sean Na 1 week les

Robert Na 1 week les

Hele fijne leraar. Fijne positieve vibe, enthousiast, kennis van zaken, fijne aanpak.

Bart Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Ervaren Geduldig Gezellig
Michiel is een geweldige leerkracht. Ik heb als tiener les bij hem gehad en toen ik bijna 5 jaar besloot weer les te nemen heb ik eerst zijn naam gegoogled. Naast de garantie dat je veel zult leren kun je ook altijd samen lachen - en dat plezier maakt dat de lessen iets zijn waar ik enorm naar uitkijk. Ook zorgt het ervoor dat het plezier in gitaar spelen behouden blijft, iets wat. denk ik, een van de meest belangrijke kwaliteiten is in een leerkracht.

Laura Na 13 weken les

Vriendelijk
Voelt goed aan wat ik wens

Roel Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Inspirerend Coachend
Michiel is een enthousiaste leraar die je op een vriendelijke en deskundige wijze met sprongen vooruit laat gaan. Ik kijk altijd naar de les uit en kom er nog enthousiaster vandaan omdat ik dan weer een mooie stap voorwaarts hebt gemaakt. Hij past zijn tempo aan jou aan en kijkt jouw interesse of muziekstijlen.

Wouter Na 1 week les

Terug naar het overzicht
Michiel Stekelenburg MS
Michiel
(8)
Vriendelijk Communicatief Inspirerend

Van hardrock tot jazz

Op mijn 7e ontdekte ik een oude gitaar van mijn vader op zolder, en was al gefascineerd door het geluid van dit instrument. Na zelf wat aanrommelen en een aantal simpele akkoorden van mijn vader geleerd te hebben, ben ik op mijn 9e op les gegaan. Ik kwam rond die tijd ook al in aanraking met de muziek van bands als Metallica, Slayer en Iron Maiden, en al snel was voor mij duidelijk welke kant ik op wilde.

Een paar jaar later, ik was een jaar of 15, speelde ik dagelijks de muziek van bovengenoemde, en andere hardrock bands op mijn zolderkamertje mee, en had ik mijn eigen bandje opgericht.

Improvisatie fascineerde me enorm, waardoor ik verder ging kijken en open ging staan voor andere stijlen waar dit meer gebeurde, zoals blues en fusion. Op mijn 17e werd ik toegelaten op de vooropleiding van het Conservatorium in Tilburg, en na het behalen van mijn V.W.O.-diploma  ben ik begonnen aan de vakopleiding.

Andere stijlen

Op het conservatorium kreeg ik steeds meer interesse in andere muziekstijlen. Ik studeerde gitaar in de richting ‘jazz en geïmproviseerde muziek’, met als bijvak klassiek gitaar, en ging me verdiepen in blues, funk en soul. Rond die tijd speelde ik ook in de Nederlandstalige rockband Vals Licht, waarmee we op veel grote festivals en podia gestaan hebben.

Ik raakte gefascineerd door jazz en was wekelijks te vinden op de verschillende sessies en podia in Tilburg. Na het behalen van mijn conservatorium diploma vormde ik mijn eigen kwintet, waarmee ik inmiddels 2 cd’s heb uitgebracht en op veel podia heb mogen staan, waaronder VPRO’s Vrije Geluiden, en  inmiddels 2x het North Sea Jazz Festival.

De brede interesse in deze verschillende stijlen is altijd een voordeel voor me geweest. Hierdoor heb ik juist een eigen stijl ontwikkeld, en ben ik ook breed georiënteerd met lesgeven.

Gitaarles en bandcoaching

Ik geef al jaren gitaarles en bandcoaching op verschillende muziekscholen, en thuis in mijn homestudio.  Daarnaast val ik ook in als docent op de conservatoria van Tilburg en Haarlem, en geef ik met regelmaat improvisatieworkshops door heel het land. Naast muziekdocent ben ik ook zeer actief als uitvoerend muzikant in verschillende bands en projecten.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

De Inhoud

De lessen worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw wensen als cursist, maar inhoudelijk kunnen we alle kanten op; Natuurlijk kun je als beginner starten om aan de hand van hedendaagse liedjes de basisbeginselen onder de knie te krijgen, maar ben je op zoek naar improvisatie (blues of jazz), of wil je je verder verdiepen in de specifieke technieken van hardrock en metal, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

De lessen worden gegeven in mijn thuisstudio in Rotterdam West, en mijn thuisstudio in Amsterdam West, of via een videoverbinding. Ik heb een aantal goede versterkers, gitaren en de nodige effectpedalen staan, en we kunnen goede geluidsopnames maken.

Boek je proefles en kom gauw langs voor een kennismaking!

persfoto-michiel-3.jpg