Melvin Rijlaarsdam

Muziekproductie en songwriting in Amsterdam Amsterdam-West

Wil je leren hoe je zelf de vetste platen produceert?

Mijn naam is Melvin Rijlaarsdam en ik ben een muziekproducer in hart en nieren. Toen ik op mijn 12e begon met drummen merkte ik al snel dat ik mijn ultieme passie gevonden had. De liefde voor muziek uitte zich daarna tot het leren van gitaar en het schrijven van mijn eigen liedjes. Natuurlijk wilde ik niet alleen muziek schrijven, ik wilde mijn muziek ook graag opnemen. Na wat speurtochten online ging er een wereld voor mij open, de wereld van muziekproductie.

Hoe gaaf is het als je jouw muzikale ideeën kan verwerken tot een moddervette productie! Heel gaaf, kan ik je vertellen. Mijn passie voor muziekproductie ontwikkelde zich verder tijdens mijn studie als componist & muziekproducer aan de HKU. Inmiddels is deze uit de hand gelopen hobby uitgegroeid tot een daadwerkelijk beroep waarin ik wekelijks in mijn eigen studio niets anders doe dan muziek maken!

Ik heb de afgelopen 10 jaar onwijs veel geleerd en ik wil mijn kennis graag overdragen aan andere enthousiaste muziekliefhebbers. Samen gaan we opzoek naar jouw unieke sound als muziekproducer en ontwikkelen je zowel technische als creatieve vaardigheden.

Wat ga je leren?

Muziekproductie is een enorm uitgebreid vakgebied. In eerste instantie krijg je les in het muziekprogramma: Ableton Live. Hier leer je de basistechnieken die op allerlei muziekgenres toepasbaar zijn. Je leert alles over het maken van geluiden, het arrangeren van een nummer, het gebruik van effecten, mixage en nog veel meer.

Als je de basistechnieken onder de knie hebt, gaan we de lessen inrichten naar jou wensen. Wil je meer weten over verschillende synthesetechnieken zoals modulaire synthese, FM synthese of waveshaping synthese? Of wil je meer leren over opnametechnieken, studio apparatuur en mastering?

Ik vind het belangrijk om je de handvaten te geven om je eigen muziek te produceren. Als je eenmaal weet hoe iets technisch in elkaar steekt, dan kan je dit op een creatieve manier inzetten. In de muziekwereld zijn er namelijk geen regels, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Dus of je nu vrolijke popmuziek maakt of keiharde techno, de onderliggende technieken zijn hetzelfde.

Wat heb je nodig?

Net als dat je bij gitaarles een gitaar nodig hebt en bij drumles een drumstel, heb je bij muziekproductie een computer nodig met muzieksoftware. In het begin werken we met Ableton Live waarvan een gratis proefversie van 30 dagen online verkrijgbaar is. Als je na 30 dagen zeker weet dat muziekproductie écht iets voor jou is, dan kan je overgaan tot aankoop. Naast een laptop is het handig om een koptelefoon te hebben.

Heb je al ervaring?

Ook als je meer ervaring hebt in het produceren van muziek kan ik je verder helpen om je producties tot een hoger niveau te tillen. Ik heb ervaring in meerdere DAW’s waaronder Ableton, Cubase, FL-Studio en Pro Tools. Op het gebied van mixage & mastering valt vaak veel te halen. Samen kijken we hoe we jou producties meer diepgang, dynamiek, contrast en energie kunnen geven.

Locatie

Je krijgt les in een professionele studio omgeving in Amsterdam met toegang tot allerlei synthesizers en drumcomputers. Naast het werken met een computer kan het gebruik van fysieke apparatuur een duidelijk beeld scheppen van wat er daadwerkelijk met het geluid gebeurt.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Melvin

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.