Melvin Rijlaarsdam

Muziekproductie, Songwriting

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Nieuwpoortkade, Amsterdam
Studio-3.jpg Studio-3.jpg
Studio-1.jpg Studio-1.jpg
Studio-4.jpg Studio-4.jpg
Videoles
Melvin Rijlaarsdam MR
Melvin
Amsterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Wil je leren hoe je zelf de vetste platen produceert?

Mijn naam is Melvin Rijlaarsdam en ik ben een muziekproducer in hart en nieren. Toen ik op mijn 12e begon met drummen merkte ik al snel dat ik mijn ultieme passie gevonden had. De liefde voor muziek uitte zich daarna tot het leren van gitaar en het schrijven van mijn eigen liedjes. Natuurlijk wilde ik niet alleen muziek schrijven, ik wilde mijn muziek ook graag opnemen. Na wat speurtochten online ging er een wereld voor mij open, de wereld van muziekproductie.

Hoe gaaf is het als je jouw muzikale ideeën kan verwerken tot een moddervette productie! Heel gaaf, kan ik je vertellen. Mijn passie voor muziekproductie ontwikkelde zich verder tijdens mijn studie als componist & muziekproducer aan de HKU. Inmiddels is deze uit de hand gelopen hobby uitgegroeid tot een daadwerkelijk beroep waarin ik wekelijks in mijn eigen studio niets anders doe dan muziek maken!

Ik heb de afgelopen 10 jaar onwijs veel geleerd en ik wil mijn kennis graag overdragen aan andere enthousiaste muziekliefhebbers. Samen gaan we opzoek naar jouw unieke sound als muziekproducer en ontwikkel je zowel technische als creatieve vaardigheden.

Wat ga je leren?

Muziekproductie is een uitgebreid vakgebied. In eerste instantie krijg je les in het muziekprogramma: Ableton, FL-Studio, Logic of Cubase. Hier leer je de basistechnieken die op allerlei muziekgenres toepasbaar zijn. Je leert alles over het maken van geluiden, het arrangeren van een nummer, het gebruik van effecten, mixage en nog veel meer.

Als je de basistechnieken onder de knie hebt, gaan we de lessen inrichten naar jou wensen. Wil je meer weten over verschillende synthesetechnieken zoals modulaire synthese, FM synthese of waveshaping synthese? Of wil je meer leren over opnametechnieken, studioapparatuur, mixage en mastering?

Ik vind het belangrijk om je de handvaten te geven om je eigen muziek te produceren. Als je eenmaal weet hoe iets technisch in elkaar steekt, dan kun je dit op een creatieve manier inzetten. In de muziekwereld zijn er namelijk geen regels, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dus of je nu vrolijke popmuziek maakt of keiharde techno, de onderliggende technieken zijn hetzelfde.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Wat heb je nodig?

Net als dat je bij gitaarles een gitaar nodig hebt en bij drumles een drumstel, heb je bij muziekproductie een computer nodig met muzieksoftware. Als je nog geen muzieksoftware hebt dan raad ik aan om te beginnen met Ableton Live, je kunt hier een gratis proefversie van downloaden. Als je na 30 dagen zeker weet dat muziekproductie écht iets voor jou is, dan kun je overgaan tot aankoop. Naast een laptop is het handig om een koptelefoon te hebben.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Heb je al ervaring?

Ook als je meer ervaring hebt in het produceren van muziek kan ik je verder helpen om je producties tot een hoger niveau te tillen. Ik heb ervaring in meerdere DAW’s waaronder Ableton, Cubase, FL-Studio en Logic. Op het gebied van mixage & mastering valt vaak veel te halen. Samen kijken we hoe we jouw producties meer diepgang, dynamiek, contrast en energie kunnen geven.

Studio-1 Studio-1
Tripodal-5-Edited Tripodal-5-Edited

Locatie

Je krijgt les in een professionele studio in Amsterdam met toegang tot allerlei synthesizers en drumcomputers. Deze hands-on experience maakt het muziekproductieproces veel overzichtelijker. Daarnaast kun je jouw muziek ook horen in een ruimte die goed klinkt, zo weet je precies wanneer je mix af is.

Muziekproductie

Iedereen kan beginnen met muziekproductie, je hoeft geen muziekinstrument te bespelen om aan de slag te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een computer met muzieksoftware zoals Ableton, FL-Studio, Logic of Cubase. Afhankelijk van het genre dat je wilt produceren leer je alles over opnemen, synthese, arrangeren, mixen en masteren.

Songwriting

Als songwriter schrijf je teksten en melodieën. Je leert omgaan met akkoorden en akkoordprogressies, je denk na over de structuur van een nummer, het arrangement, dynamiek, tempo en nog veel meer. Als songwriter is het handig om een instrument te bespelen zoals gitaar of piano, maar je kunt ook prima aan de slag met software zoals Logic of Cubase. In de lessen leer je ook om zelf je eigen demo's op te nemen, zo wordt het makkelijker om samenwerkingen aan te gaan met andere muzikanten en producers.