Marijn van de Ven

Zangles, pianoles en songwriting in Rotterdam Noord

Adem, klank, volume en zinsbouw

Marijn van de Ven geeft pianoles en zangles. “Ik heb na mijn klassieke conservatoriumopleiding als zangdocent les gegeven op muziek- en basisscholen en aan verschillende jeugdtheateropleidingen. Naast een goede technische basis voor het zingen (adem, klank, volume, zinsbouw) werk ik aan verstaanbaarheid, theatraliteit en inleving.”

Niveau toch omhoog

“Klinkt dit je te hoogdravend en wil je gewoon voor je plezier zingen? Dat kan (geef ik je stiekem wat aanwijzingen zodat je niveau toch omhoog gaat). Ik overleg vooraf welke muziek we gaan zingen, zodat de keuze wat betreft toonbereik en moeilijkheidsgraad past bij jouw stem. Tijdens de lessen kom je in aanraking met diverse stijlen zoals klassiek, pop, liedjes of musical.”

Met alle tien vingers spelen

“Ik heb na mijn klassieke conservatoriumopleiding pianoles gegeven aan zowel kinderen als volwassenen op verschillende niveaus. In een piano zit eigenlijk een heel orkest verstopt en in mijn lessen zul je dat gaan ontdekken: jij als dirigent van je tien orkestleden. Voor die ontdekkingsreis gebruik ik een aantal pianomethoden naast elkaar. Zo oefen je op verschillende manieren en leer je noten lezen, akkoorden opbouwen, met alle tien je vingers spelen en later zelfs uit het hoofd.” Marijn geeft muziekles in zijn thuisstudio aan de Delfgaauwstraat 10 in Rotterdam Liskwartier.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Marijn

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.