Marijn Nikerk

Songwriting en muziekproductie in Rotterdam Charlois en via videoles

Introductie

Wil jij leren om je eigen muziek op te nemen of wil je leren over muziekproductie op de computer? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. In mijn muziekstudio kunnen we direct verder werken op het niveau waar jij bent gebleven. The lessons can be offered in either English or Dutch.

Mijn passie voor muziekproductie ontdekte ik op mijn zeventiende nadat ik een aantal jaar actief was als DJ. Snel hierna begon ik aan de opleiding Audio Engineering bij het SAE Institute en later behaalde ik mijn Bachelor in Audio Production bij Middlesex University.

Sindsdien ben ik werkzaam in verschillende studio’s als producer, audio engineer of sound designer en geef ik al meer dan vijf jaar les in muziekproductie. Ik werk met vrijwel alle muziekprogramma’s (DAW’s) zoals Logic Pro X, Garageband, Ableton, Cubase, Studio One, FL Studio en Pro Tools. Ook ben ik bekend met een breed scala aan muziek stylen.

Produceren

Beginner: tijdens deze cursus leer je omgaan met een muziekprogramma naar keuze en leer je de basics van muziekproductie. Daar komt bij dat ik je kan ondersteunen met het kiezen van een programma en de installatie daarvan. Het doel tijdens deze cursus is dat je een eigen demo of idee op ‘papier’ leert zetten zonder dat je daarbij hulp nodig hebt van een andere producer. Het is praktisch als je een eigen computer hebt.

Gevorderd: ben je al begonnen met produceren maar wil je graag leren hoe je nu verder moet? Tijdens deze cursus leer je om volledige arrangementen te maken en hoe je deze beter kunt afmixen en masteren zodat je muziek mooier en professioneler klinkt. Het is handig als je een eigen computer hebt met een muziek programma erop.

Recording & Songwriting

Zing je of speel je een instrument en wil je leren hoe je zelf in goede kwaliteit kan opnemen? Dan is de cursus recording voor jou! Tijdens de lessen recording leer je alles over microfoons, op welke manier je deze correct aansluit en positioneert maar ook hoe je  vervolgens opnames maakt en deze kan nabewerken.

Wil je je eigen liedjes schrijven en deze perfectioneren onder begeleiding van een producer? Dan is de cursus songwriting voor jou! Tijdens de lessen songwriting kunnen we jouw ideeën op ‘papier’ zetten in de vorm van een demo. Verder zetten we samen de puntjes op de i op het gebied van arrangement, compositie en songwriting.

Mixing & mastering

Maak je al muziek en wil je je enkel verdiepen in het afmixen en masteren daarvan, dan ben je met deze cursus aan het juiste adres. Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met eq’s, compressors en alle andere effecten die nodig zijn om jouw muziek beter te laten klinken.

Praktische info

Lessen zijn minimaal één  uur

Een eigen laptop met een muziekprogramma is aan te raden (ik kan je hierin adviseren en meehelpen tijdens de eerste lessen)

De locatie is goed bereikbaar met auto, fiets of OV (Tramhalte Frans Bekkerstraat, lijn 2, is voor de deur)

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Marijn

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.