Marie van der Velde

Zangles, pianoles, songwriting en muziektheorie in Rotterdam Delfshaven en via videoles

Introductie

Heyhoi! Mijn naam is Marie, ik ben een 23 jarige zangeres / songwriter. Ik studeer Pop zang aan Codarts en zit nu in mijn 3e jaar.

Even kort over mij: Als kind hoorde je mij altijd zingen en dansen. Ik zong graag mee met Whitney Houston, Beyonce, Shakira etc. Ik ben zanglessen gaan volgen op mijn 14e en wist toen al snel dat ik later zangeres wilde worden. Op het podium staan vond ik nog erg spannend, dus daar moest aan gewerkt worden. Ik heb 2 jaar een vooropleiding van het Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heb toen zoveel opgetreden dat ik over de podiumangst heen groeide. Na deze vooropleiding hen ik een jaar aan Artez Conservatorium gestudeerd, waarna ik werd aangenomen op Codarts en daarnaartoe ben gegaan.

Zangles

We beginnen met een gezellig praatje, kopje thee etc. En dan gaan we al snel beginnen met een aantal opwarming oefeningen. Als je een song hebt uitgekozen die je graag wilt zingen kunnen we die behandelen en anders heb ik altijd nog nummers of oefeningen klaar liggen waarmee je kan oefenen. We zullen dan gaan werken aan techniek, maar vooral ook uitstraling en performance. 80% van goed kunnen zingen is namelijk attitude! Ook kunnen we gaan werken aan koortjes (backing vocals) als je dat leuk vind! Ik heb zelf veel ervaring met backing vocals. Ik heb onder andere backings gedaan bij Marco Borsato, Direct en Kensington bij Vrienden van Amstel en een show van Marco in de Kuip.

In mijn zanglessen vind ik het het allerbelangrijkst dat jij je op je gemak voelt. Als je je helemaal prettig voelt in de les kan je namelijk eerder je comfort zone uit en een beetje gek doen, wat je verder zal brengen als zanger(es)!

Songwriting 

Nummers schrijven vind ik zelf een van de leukste dingen om te doen, creatief bezig zijn met tekst, melodielijnen, instrumenten, productie en zang. Je kan volop je emotie en je verhaal kwijt in een nummer. Zelf heb ik veel songwriting lessen gehad op Codarts. In deze lessen moesten we elke week een song maken, dit helpt heel erg om je ‘schrijfknobbel’ te activeren. Tijdens de songwriting lessen gaan we dus kijken naar teksten, melodielijnen, instrumentatie en misschien al wat productie. Jij neemt een songtekst mee waar je aan wilt werken of we gaan tijdens de les een schrijf opdracht doen, zodat je wat mee naar huis kan nemen om aan verder te werken voor de volgende les. Ook kunnen we gaan kijken naar een artiest die jij gaaf vind, wat doet hij/zij qua lyrics, of melodieën wat jou zo aantrekt?

Piano

Ik speel al van jongs af aan piano en heb mij dit zelf aangeleerd. Ik begon met het spelen van akkoorden, omdat ik mezelf graag wilde begeleiden en liedjes wilde gaan schrijven. Op het conservatorium heb ik 2 jaar piano les gehad en hier nog veel meer bijgeleerd. Ik zou je dus kunnen helpen met het spelen van akkoorden, maar ook noten lezen. Dus ben je een beginner of wil je graag akkoorden leren om jezelf te begeleiden. Dan ben je bij mij aan het juiste adres en help ik je graag!

Ik hoop je snel te zien!

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Marie

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.