Marie van der Velde

Zangles, Pianoles, Songwriting, Muziektheorie

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Mathenesserweg, Rotterdam
IMG_4435.jpg IMG_4435.jpg
IMG_4436-1.jpg IMG_4436-1.jpg
Videoles

Reviews (6)

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig Eigentijds Gezellig Didactisch
Een echte aanrader om bij Marie zangles te nemen. Geduldig, duidelijk en deskundig. Heel blij mee!

Eli Na 55 weken les

Vriendelijk Doelgerichtheid
Een vriendelijke dame met enorm veel kennis over songwriting. Ik ben nogal iemand die kan doordraven en vragen heb omdat ik graag duidelijkheid wil. Mijn vragen hebben praktisch de hele les ingenomen Wat fijn was. Maar misschien was het handig om wat meer sturing te krijgen van uit Marie over wat ik kan verwachten de aankomende periode en bepaalde thema's vanuit mij naar andere lessen te delegeren, zodat Er een structuur bestaat. Maar bovenal echt een aanrader. Het is iemand die de tijd voor je neemt en kennis heeft!

desiree Na 2 weken les

Vriendelijk Deskundig Coachend
Marie sluit prima aan op wat je kunt, kent en wil! En daagt je uit voor een volgende stap.

Han Na 2 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Coachend Gezellig

Claudia Na 1 week les

Vriendelijk

Redouan Na 1 week les

Vriendelijk Eigentijds Enthousiast Inspirerend

Anoniem Na 1 week les

Marie van der Velde MV
Marie
(6)
Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Rotterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Heyhoi! Mijn naam is Marie, ik ben een 24 jarige zangeres / songwriter. Ik ben afgestudeerd van Pop zang aan Codarts.

Even kort over mij: Als kind hoorde je mij altijd zingen en dansen. Ik zong graag mee met Whitney Houston, Beyonce, Shakira etc. Ik ben zanglessen gaan volgen op mijn 14e en wist toen al snel dat ik later zangeres wilde worden. Op het podium staan vond ik nog erg spannend, dus daar moest aan gewerkt worden. Ik heb 2 jaar een vooropleiding van het Conservatorium in Amsterdam gevolgd en heb toen zoveel opgetreden dat ik over de podiumangst heen groeide. Na deze vooropleiding heb ik een jaar aan Artez Conservatorium gestudeerd, waarna ik werd aangenomen op Codarts en daarnaartoe ben gegaan. Inmiddels ben ik afgestudeerd, geef ik al 3 jaar zangles en heb ik hiervoor een minor educatie afgerond.

Lunoire_Pop Op De Kaap_Leni Sonck-5 Lunoire_Pop Op De Kaap_Leni Sonck-5

Zangles

We beginnen met een gezellig praatje, kopje thee etc. En dan gaan we al snel beginnen met een aantal opwarming oefeningen. Als je een nummer hebt uitgekozen die je graag wilt zingen kunnen we die behandelen en anders heb ik altijd nog nummers of oefeningen klaar liggen waarmee we kunnen oefenen. We zullen gaan werken aan techniek, maar vooral ook uitstraling en performance. 80% van goed kunnen zingen is namelijk attitude! Ook kunnen we gaan werken aan koortjes (backing vocals) als je dat leuk vind! Ik heb zelf veel ervaring met backing vocals. Ik heb onder andere backings gedaan bij Marco Borsato, Direct en Kensington bij Vrienden van Amstel en een show van Marco in de Kuip.

In mijn zanglessen vind ik het het allerbelangrijkst dat jij je op je gemak voelt. Als je je helemaal prettig voelt in de les kan je namelijk eerder je comfort zone uit en een beetje gek doen, wat je verder zal brengen als zanger(es)!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Songwriting 

Nummers schrijven vind ik zelf een van de leukste dingen om te doen, creatief bezig zijn met tekst, melodielijnen, instrumenten, productie en zang. Je kan volop je emotie en je verhaal kwijt in een nummer. Zelf heb ik veel songwriting lessen gehad op Codarts. In deze lessen moesten we elke week een song maken, dit helpt heel erg om je ‘schrijfknobbel’ te activeren. Tijdens de songwriting lessen gaan we dus kijken naar teksten, melodielijnen, instrumentatie en misschien al wat productie. Jij neemt een songtekst mee waar je aan wilt werken of we gaan tijdens de les een schrijf opdracht doen, zodat je wat mee naar huis kan nemen om aan verder te werken voor de volgende les. Ook kunnen we gaan kijken naar een artiest die jij gaaf vind, wat doet hij/zij qua lyrics, of melodieën wat jou zo aantrekt?

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Piano

Ik speel al van jongs af aan piano en heb mij dit zelf aangeleerd. Ik begon met het spelen van akkoorden, omdat ik mezelf graag wilde begeleiden en liedjes wilde gaan schrijven. Op het conservatorium heb ik 2 jaar piano les gehad en hier nog veel meer bijgeleerd. Ik zou je dus kunnen helpen met het spelen van akkoorden, maar ook noten lezen. Dus ben je een beginner of wil je graag akkoorden leren om jezelf te begeleiden bij het zingen of schrijven van nummers. Dan ben je bij mij aan het juiste adres en help ik je graag!

Ik hoop je snel te zien!

codarts-92 codarts-92
53896F07-0C9C-48C7-9D49-84803E7B66E8_1_105_c 53896F07-0C9C-48C7-9D49-84803E7B66E8_1_105_c