Louise Teunissen

Dwarsfluitles, Blokfluitles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Thuisstudio Doctor van Noortstraat, Voorschoten
16630692433774529447499185564894.jpg 16630692433774529447499185564894.jpg
Videoles

Reviews (3)

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Coachend Stipt
..

Anoniem Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Didactisch Coachend Stipt Enthousiast Inspirerend Ervaren Geduldig Doelgericht Eigentijds Gezellig Klassieke lesmethode
Ons zoontje van 7 jaar volgt met veel plezier wekelijks blokfluitlessen bij Louise. Louise is vaardig in het lesgeven en zij heeft veel muzikaal talent, wat inspirerend werkt voor ons zoontje. Louise heeft een duidelijk plan wat de lessen betreft en zij komt haar afspraken na. Louise beschikt over goede communicatieve vaardigheden en zij is heel prettig in het contact. Wij raden Louise zeker aan als muziekdocent, wij zijn zéér tevreden!

Carlijn Na 33 weken les

Communicatief Vriendelijk Stipt Enthousiast Doelgericht
Docente luistert goed. Ik kijk uit naar de lessen.

Dimphna Na 1 week les

Louise Teunissen LT
Louise
(3)
Communicatief Vriendelijk Stipt
Voorschoten
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Hoi! Mijn naam is Louise Teunissen, 27 jaar, moeder van een gezellige peuter en liefhebber van buiten zijn, kruidengeneeskunde, tekenen, en vooral… muziek maken! Geïnspireerd door de klassieke muziek die vaak in het huis van mijn ouders klonk, ben ik na het leren spelen van blokfluit op mijn negende begonnen met het spelen van dwarsfluit. Vijf jaar lang heb ik gespeeld bij drumfanfare VIOS in Zoeterwoude, waar ik ook leerde samenspelen in zowel een fanfare als orkest. In 2015 kwam ik in aanraking met de Braziliaans muziekstijl ‘chorinho’, waar ik onmiddelijk verliefd op werd. Deze muziekstijl is enorm rijk aan melodieën en ritmes, en is in mijn ervaring een goede en leuke aanvulling op het klassieke repertoire, ook voor samenspel. Ik heb conservatorium Klassiek Compositie gedaan met dwarsfluit als hoofdinstrument aan Maastricht Conservatorium waar mijn kennis aan muziektheorie erg is gegroeid. Twee keer ben ik in Brazilië geweest om daar mijn chorinhospel te verbeteren door te spelen met ervaren chorinho muzikanten. Graag help ik jong en oud de kunst van het dwarsfluit spelen onder de knie te krijgen!Daarnaast heb ik van mijn 14e tot mijn 18e privélessen piano gevolgd en heb ik mijn pianovaardigheden op het conservatorium door middel van wekelijkse lessen kunnen uitbreiden. Pianospelen is naast naast dwarsfluiten mijn favoriete muzikale bezigheid.

Privéles dwarsfluitBeginnersBij mij leer je de fundamentele vaardigheden om uiteindelijk zelf bladmuziek te kunnen lezen en interpreteren, en je eigen mooie stem (klank in dit geval 😉 ) te ontwikkelen op de dwarsfluit. Houding, ademhaling, embouchure, vingerzetting, noten lezen, dynamiek…. alles komt aan bod. Stapsgewijs treed je de muziekwereld binnen en wordt het spelen van jouw favoriete dwarsfluitmuziek een realiteit!GevorderdenAls je al de basisvaardigheden van de dwarsfluit kent en kunt, kan ik samen met jou de diepte in gaan om je fluitspel nog meer smaak te geven. Uiteraard is elk persoon en dus elke leerweg uniek, dus we kijken al spelende waar speel-en leesvaardigheden kunnen worden bijgeschaafd. In de lessen voor gevorderden spelen we meer duetten, zodat je samenspel ook goed wordt ontwikkeld. Ook introduceer ik je, als je dat leuk vindt natuurlijk, aan de Braziliaanse muziekstijl ‘chorinho’! Het spelen van deze stijl geeft je meer kennis in het spelen van verschillende ritmes die in de klassieke wereld minder voorkomen (bijvoorbeeld samba en forró).Praktische informatie voor zowel beginners als gevorderden:– Als beginner hoef je niks voor te bereiden voor een proefles, als gevorderde kun je wat muziekstukken meenemen om te spelen zodat ik een idee krijg van welke vaardigheden je al onder de knie hebt.– Voor een proefles heb ik eventueel een leenfluit als je zelf nog geen fluit hebt. Als je eenmaal besloten hebt lessen te volgen bij mij, dan heb je zelf een fluit nodig, omdat ik geen leenfluit beschikbaar heb die je mee naar huis kunt nemen.– Ik geef het liefst les aan huis (in onze gezellige woonkamer) of online, omdat ik geen auto heb en niet snel bij mijn zoontje kan zijn in het geval dat nodig mocht zijn. Alleen bij uitzondering (als iemand slecht ter been is bijvoorbeeld) kan ik wel aan huis lesgeven. Deze optie is bespreekbaar.– Lesboeken en een muziekschrift moeten zelf aangeschaft worden. Bladmuziek wordt het liefst door jezelf geprint, maar kan ook bij mij thuis.– Je kunt altijd zelf fluitmuziek meenemen die je leuk vindt, we zijn niet gebonden aan klassiek of Braziliaans.  Ook als je andere speelideeën hebt kun je bij mij terecht. Ik sta open voor alles!

Privéles blokfluitIk geef naast dwarsfluitles ook blokfluitles. Ik neem alleen beginners aan, omdat mijn vaardigheden op de blokfluit niet op professioneel niveau zijn. Kinderen (en volwassenen natuurlijk) zijn bij mij van harte welkom om blokfluit te leren spelen en de basis muziektheorie te leren!Praktische informatie:– Je moet in het bezit zijn van een eigen blokfluit, omdat ik helaas geen leenfluit beschikbaar heb.– Lesboeken en een muziekschrift moeten zelf aangeschaft worden. Bladmuziek wordt het liefst door jezelf geprint, maar kan ook bij mij thuis.– Blokfluitles geef ik aan mensen van 5 jaar en ouder, dus je mag jonger zijn dan 8 jaar :).

Privéles pianoVoor iedereen die graag de beginselen van het pianospelen onder de knie wilt krijgen en graag de basis muziektheorie wilt leren. Ik neem alleen beginners aan, omdat piano niet mijn hoofdinstrument is.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?