Lotte Mulder

Pianoles, Songwriting, Zangles

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,50

Locaties

Thuisstudio Poolsestraat, Rotterdam

Reviews (2)

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Coachend
Lotte is heel muzikaal en geeft leuke lessen, ik kan veel van haar leren, ze helpt je bij de leerwensen die jij hebt.

Klaske Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Didactisch Enthousiast Doelgericht Inspirerend Ervaren Geduldig Gezellig
Lotte geeft fantastisch les! Ik ben heel erg blij met haar coaching. Wat ik ook vraag, Lotte kan me met alles helpen. Ze is heel goed. Ze helpt me om beter piano te spelen. Ze helpt me om beter te zingen en doet dat zo zorgvuldig en liefdevol dat ik helemaal mezelf kan zijn en me veilig voel. En de liedjes die ik schrijf worden ook nog eens beter en beter. Kortom een enorme aanrader om bij Lotte les te volgen.

F

Lotte Mulder LM
Lotte
(2)
Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Rotterdam
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Hi! Mijn naam is Lotte. Ik ben singer / songwriter en studeer aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Dit jaar studeer ik af en ben ik bezig met het schrijven en opnemen van mijn muziek.

Als kind werd ik al snel verliefd op het maken van muziek. Ik kreeg pianoles, zangles en leerde mijn eigen nummers te schrijven. Mijn grootste inspiratie was Regina Spektor. Door het horen van haar briljante muziek en prachtige stem besloot ik dat ik ook artiest wilde worden. Ook mijn docenten hebben mij altijd geïnspireerd en daarom vind ik lesgeven zo bijzonder. Op de middelbare school was ik heel erg verlegen, maar door muziek te maken merkte ik dat ik meer ging opvallen. Ik werd toegelaten bij het conservatorium van Haarlem en studeerde daar een jaar lang zang, totdat ik besloot dat ik meer wilde schrijven. Codarts is daarom voor mij de juiste plek.

Op dit moment maak ik muziek onder mijn artiestennaam, CHARLOT. Samen met mijn band speel ik dit jaar op het festival Grasnapolsky en openen we voor Froukje, tijdens haar aankomende tour. In februari heb ik mijn eerste EP, Darker Than The Moon, uitgebracht.

Songwriting

In de les vind ik het belangrijk om te weten wat voor muziek jij maakt (of wil maken). Daarom gaan we eerst op zoek naar jouw stijl. Welke artiesten inspireren jou? Wat wil je overbrengen met jouw muziek? Zodra dat duidelijk is gaan we aan de slag met de songs die jij hebt gemaakt of geef ik een schrijfopdracht die we in de les kunnen behandelen. Is jouw song helemaal af? Dan kunnen we er een demo van maken met mijn opnameapparatuur, zodat je aan iedereen kunt laten horen wat je hebt geschreven. Je hoeft geen ervaring te hebben om deze les te volgen!

In de songwritinglessen…

  • Geef ik feedback op jouw zelfgeschreven songs. Doen we schrijfopdrachten. Leer ik je demo’s te maken van je eigen songs met eigen arrangementen. Geef ik zangoefeningen als je je songs zelf wilt uitvoeren. Gaan we aan de slag met muziektheorie als je de ambitie hebt om auditie te doen bij een conservatorium.

Mijn ervaring

Ik heb veel ervaring met het schrijven van muziek. Op het conservatorium heb ik 3 jaar lang elke week een song geschreven. Daarnaast treed ik met mijn eigen muziek op, doe ik veel schrijfsessies en arrangeer ik mijn muziek samen met mijn band. Tijdens mijn studie heb ik een minor Filmmuziek en Muzieknotatie in Sibelius gevolgd. Daar heb ik van alles geleerd over arrangeren en nu arrangeer en produceer ik mijn eigen muziek samen met mijn band.

Wat is handig om mee te nemen naar de les?

  • Een notitieboekje of laptop. Schrijf je je liedjes met een gitaar? Dan is het fijn om die mee te nemen. Ik heb een Nord Stage 2 (piano) in de studio voor de leerlingen die zichzelf willen begeleiden op piano.
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Zangles

In de zanglessen help ik je om je stem op de juiste manier te gebruiken. We gaan aan de slag met ademsteun, zangoefeningen en vooral: jouw favoriete repertoire. Je mag zelf uitkiezen welke nummers je graag wilt leren zingen. Daarnaast zijn de lessen bedoeld om te werken aan je houding, performance en overtuiging. Weet je bijvoorbeeld wat de tekst betekent? Hoe zorg je ervoor dat de boodschap van het nummer overkomt op het publiek? En hoe ga je om met podiumangst? Dit zijn allemaal dingen waarmee ik je help in de zanglessen.

In de zanglessen…

  • Werken we aan de juiste houding. Geef ik oefeningen om je stem goed te gebruiken. Werken we aan een repertoire met jouw favoriete nummers. Werken we aan je performance. Maken we eventueel een demo van jouw favoriete song.

Mijn ervaring

Ik zing al mijn hele leven en heb door de jaren heen heel veel zanglessen gevolgd. Daarnaast heb ik 1 jaar hoofdvak zang gestudeerd aan het conservatorium van Haarlem en krijg ik in mijn studie op het conservatorium van Rotterdam ook nog steeds zangles. Ik heb veel ervaring met optreden: samen met mijn band heb ik gespeeld op Bevrijdingspop, deelgenomen aan de Rob Acda Award en in Frankrijk gespeeld op het festival Enter The Wave. Dit jaar zijn we Froukjes voorprogramma tijdens haar tour. Ik vind het belangrijk dat een artiest weet waarover hij/zij zingt en de boodschap van het nummer weet over te dragen. Dat is dan ook het belangrijkste doel van mijn lessen.

Wat is handig om mee te nemen naar de les?

  • Een lijstje met jouw favoriete nummers of artiesten.
e6fbe127-6991-42bb-a2d5-581ddaf5b08f 3

Stuur een bericht

+ Pianoles

Mijn pianolessen zijn voor songwriters en zangers/zangeressen die zichzelf willen begeleiden. Je kunt deze les kiezen in combinatie met songwriting- en/of zangles. 

Wil jij jezelf leren begeleiden op de piano? Dan kun je er ook voor kiezen om pianoles bij mij te volgen. In deze les leer ik je hoe je akkoorden kunt spelen en eventueel noten kunt lezen. Ik heb een aantal jaar pianolessen gevolgd en begeleid mezelf altijd tijdens mijn optredens.

Wat is handig om mee te nemen naar de les?

  • Je hoeft geen piano mee te nemen. In mijn studio staat een Nord Stage 2 (piano) om op te spelen.
IMG_2191