Liesbeth Gieben

Pianoles, Zangles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (12)

Vriendelijk Deskundig

Machteld Na 1 week les

Communicatief Deskundig Inspirerend

Fleur Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Ervaren Geduldig Gezellig

Farina Na 1 week les

Vriendelijk Inspirerend Coachend

charmaine Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Didactisch
Tijdens de proefles werd er niet alleen gefocust op de techniek bij het pianospelen, maar werd ook interactief het luisteren naar en herkennen van de juiste tonen er bij betrokken.

Justin Na 1 week les

Vriendelijk Goed met kinderen Enthousiast Geduldig

Ema

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Enthousiast

Xilan Na 1 week les

Goed met kinderen
Het was Julia s eerste kennismaking met zangles en kwam enthousiast naar buiten. Liesbeth heeft het top gedaan.

Nathalie Na 1 week les

Communicatief Goed met kinderen Enthousiast Doelgericht
De lessen van Liesbeth zijn heel goed afgestemd op individuele wensen, waardoor Olivia met grote stappen vooruit is gegaan in haar zang. Tijdens de voorbereiding van een auditie voor The Voice Kids werd heel flexibel omgegaan met het inplannen van extra lessen en er werd heel professioneel gewerkt aan het beste uit Olivia te krijgen. Daarnaast vindt Olivia de lessen heel leuk.

Barbara

Didactisch Doelgericht Geduldig
Wat ik fijn vind aan de lessen met Liesbeth is dat zij heel goed weet wat ik nodig heb om beter te worden. Naast dat ze heel muzikaal is, is het ook fijn dat ze heel geduldig is. We herhalen vaak theorie in de les waardoor het beter blijft hangen. Er is ruimte voor eigen inbreng, maar Liesbeth denkt ook goed mee. Er is ruimte voor verschillende punten: van zangles tot muziektheorie, tot pianoles en gehoortraining. Het complete pakket dus!

Isabel

Vriendelijk Deskundig Geduldig
Het is erg fijn om zangles van Liesbeth te krijgen. Ze legt goed uit en zingt het ook voor zodat je ook qua toonhoogte goed zit of weet welke kant je op moet. Ook geeft Liesbeth verschillende huiswerk opdrachten mee, zodat je bijvoorbeeld de emoties in het lied beter begrijpt en je je beter in het lied kunt inleven en het dan ook op je eigen manier kan gaan zingen. Wat ook fijn is, is dat je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken. Je bent er namelijk om te leren en beter te worden en dat laat zij dan ook blijken.

Yvette

Communicatief Didactisch Inspirerend Coachend
Liesbeth is een bijzonder zangdocent omdat zij niet alleen een geboren lerares is, maar mij als leerling goed aanvoelt en mijn doel nooit uit het oog verliest. Hier past ze haar les op aan. Ik ben ruim 2 jaar geleden op aanraden van een coach gaan zingen om beter te leren presenteren. Ik zing vals dus ik had nooit gedacht op zangles te gaan. Ik heb nog steeds geen ambitie om op te treden maar ik wil meer ontspannen en met beter stemgeluid, meer ademsteun en expressie kunnen presenteren. Dit is gelukt mede dankzij zangles van Liesbeth. Zingen bij haar is veel meer dan een liedje opvoeren. Ik verheug me elke keer op de les, en heb even veel lol in de opwarming als in het zingen zelf. Ik had nooit gedacht na 2 jaar nog zangles te volgen maar ik heb er plezier in en ik leer nog veel.

Merlijn

Terug naar het overzicht
Liesbeth Gieben LG
Liesbeth
(12)
Vriendelijk Communicatief Deskundig

Welkom!

Mijn naam is Liesbeth Gieben en ik ben een conservatorium geschoold zangeres/zangcoach.

Mijn vader en oom zijn professionele musici en via hen ben ik ook de muziek ingerold. Momenteel ben ik artistiek maker, arrangeur en de mezzo-zangeres van jazzproject The Royal Sisters. Dit is een band met drie zangeressen als voorvrouwen, die ik het beste kan omschrijven als een band waarin jazz, theater, close harmony, retro en een vleugje feminisme samenkomen. Met dit project treed ik vaak op tijdens privé-evenementen, festivals en in jazzbars. Ook zijn we meerdere keren gevraagd voor tv-programma’s als: ‘We Want More’ en ‘All Together Now’. Samenzang vind ik een van de mooiste en leukste dingen die er zijn. Met de stem heb je zóveel mogelijkheden en altijd weer de uitdaging om met meerdere zangers een eenheid te bereiken. Je kunt mijn project volgen op Instagram (theroyalsisters.official), Facebook (theroyalsisterskc) of de officiële website.

In 2016 heb ik mijn master Jazz-zang afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2015 is lesgeven een vast onderdeel geworden van mijn muzikale activiteiten. Ik heb sindsdien lesgegeven aan verscheidene zangscholen, koren gedirigeerd en workshops gegeven. Een van de meest inspirerende aspecten aan lesgeven, is iemand helpen bij het verwezenlijken van zijn/haar persoonlijke doelstellingen. In de jaren waarin ik lesgeef, heb ik leerlingen gehad van jong tot oud en van absolute beginners tot gevorderden. Allen met zeer uiteenlopende wensen:

  • Zangles ter ontspanning bij een burn-out
  • Stemtraining voor spreken in het openbaar
  • Het aangaan van podiumangst
  • Ter voorbereiding op een auditie (Conservatoria, The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen)
  • Studiebegeleiding bij de studie Muziekwetenschappen
  • Of gewoon puur als hobby

 

Ik geef les in alle stijlen, behalve Klassiek en Musical. Een van mijn specialiteiten is het behandelen van onnodige fysieke spanning tijdens het zingen. Hiervoor heb ik tevens een kleine zelfstudie naar de combinatie van yoga en zang gedaan. Daarnaast weet ik erg veel over ademhaling en word ik daarom regelmatig gevraagd voor ademhalingslessen voor sprekers en ademworkshops voor orkesten. Ademhaling en fysieke ontspanning zijn twee belangrijke punten in de basis voor goed leren zingen.Een andere specialiteit, waar ik ook mijn masterresearch over heb geschreven, is onze klankvoorstelling en de ontwikkeling en training van het gehoor. Als zanger(es) ben je volledig afhankelijk van je gehoor. Wij hebben geen toetsen of snaren waarvan we weten welke tonen die zullen produceren. Daarom besteed ik graag aandacht aan de werking en ontwikkeling van ons gehoor in mijn lessen. Ik werk graag met:

  • De Kodaly Methode
  • Lax Vox

 

Ik werk graag met gemotiveerde leerlingen (VAN ELK NIVEAU) die een beetje zelfstudie of lesvoorbereiding niet schuwen.

Als je interesse is gewekt, wil ik je van harte uitnodigen om een proefles te komen volgen voor een van mijn cursussen! Momenteel geef ik geen les aan huis.

811_3827

CURSUS 1: Privé of Duo zangles voor jong tot oud

Voor deze cursus hoeft de cursist alleen de tekst (liefst uitgeprint) van een liedje mee te nemen dat hij/haar graag zingt. Tijdens deze lessen staan houding, ademhaling, zangtechniek, intonatie, ritme, articulatie en expressie centraal. De verhoudingen en het tempo hangt af van het niveau en de wensen van de cursist. We werken het liefst met repertoire dat de cursist uitkiest. Ik geef in principe in alle stijlen les, behalve in Klassiek en Musical.De proefles duurt standaard 30 minuten. De lessen erna duren 30, 45 of 60 minuten. De cursist bepaald zelf de lesfrequentie, dit is doorgaans wekelijks of tweewekelijks. Het uurtarief van de duoles is 54 euro, excl. BTW. Wil je graag een duoproefles inplannen, selecteer dan ”les aan huis” bij het boeken.

 

DSC_3172

CURSUS 2: Pianoles voor beginners

In deze cursus staat het instrument piano, theorie en de ontwikkeling van het muzikale gehoor centraal. Door middel van oefeningen uit een lesboek of oefeningen die ik meegeef, zal de cursist kennis maken met de piano, vingertechniek, pedaalgebruik en het lezen van noten. Ook vraag ik geregeld om oefeningen op het gehoor na te spelen, zodat de cursist niet alleen visueel maar ook auditief gestimuleerd wordt. Deze lessen zijn ook voor zangers die zichzelf willen leren begeleiden. In dat geval wordt er direct aandacht besteedt aan harmonieleer, het leren lezen van akkoordsymbolen en het combineren van zingen en pianospel.De proefles duurt standaard 30 minuten (behalve voor zang en piano combilessen). De lessen erna duren 30, 45 of 60 minuten. De cursist bepaald zelf de lesfrequentie, dit is doorgaans wekelijks of tweewekelijks. De cursist zal worden gevraagd een pianoboek aan te schaffen en het uitgereikte materiaal steeds weer mee te nemen naar de les.

83154423_3280804638613129_6184776197847646208_n

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

CURSUS 3: Muziektheorie, gehoortraining en solfège op maat

Nadat een student Muziekwetenschappen zich bij mij meldde voor gehoortraining en solfègelessen, heb ik besloten deze lessen als apart onderdeel aan te bieden. Deze cursus is bedoeld voor auditanten voor muziekopleidingen, studenten Muziekwetenschappen, cursisten die naast het bespelen van een instrument graag meer willen weten over muziek in het algemeen of cursisten die graag hun gehoor willen trainen.  De lessen zullen onder andere bestaan uit:

  • het leren lezen van noten en akkoordsymbolen het onderscheiden en zingen van verschillende ladders het onderscheiden en zingen van drie- en vierklanken het noteren van melodieën, ritmes en akkoordprogressies het maken van analyses van muziekstukken, melodie en harmonie oefeningen aan de piano

De proefles duurt standaard 30 minuten. De lessen erna duren 30, 45 of 60 minuten. De cursist bepaald zelf de lesfrequentie, dit is doorgaans wekelijks of tweewekelijks. Afhankelijk van het niveau en de leeftijd van de cursist, zal wellicht gevraagd worden een theorieboek/solfègeboek/pianoboek aan te schaffen en het uitgereikte materiaal sowieso steeds weer mee te nemen naar de les.

DSC_2440

Pianoles

In deze cursus staat het instrument piano, muziektheorie en gehoortraining centraal. In de lessen werk ik met een pianoboek, losse speeloefeningen en eventuele aanvullende materie.

Zangles

Tijdens deze lessen staan houding, ademhaling, techniek, articulatie, intonatie en expressie centraal. De cursist bepaalt zelf het repertoire en kan hierbij input van mij krijgen.