Geef muziekles cadeau 🎁🎄😃

Leonardo Palacios Pintos

Gitaarles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,50

Locaties

Locatie Wijkcentrum Charlois (School of Music), Rotterdam
Thuisstudio Kraaienest, Hellevoetsluis

Reviews (1)

Vriendelijk Deskundig Ervaren
Een aantal jaar geleden ben ik begonnen om gitaarlessen te volgen bij Leonardo Palacios Pintos en nog steeds ga ik er elke keer met plezier heen en met een voldaan gevoel weer weg. Leonardo is net zo goed in de theoretische kant als in het uitdrukken van gevoel in de muziek. Hij kent de achtergrond van de muziek en weet de technieken voor het gitaarspelen goed uit te leggen. Hij legt duidelijk uit wat het gebruik van deze technieken voor invloed heeft op de klankkleur van de muziek. Dit werkt erg motiverend om de technieken ook daadwerkelijk te oefenen en toe te passen. Ook is er altijd ruimte voor gesprek over verschillende interpretaties van een muziekstuk. Ik ben ontzettend tevreden met Leonardo als gitaardocent en ben nog lang niet uitgeleerd.

Joana

Leonardo Palacios Pintos LP
Leonardo
(1)
Vriendelijk Deskundig Ervaren
Rotterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Ik ben Leonardo Palacios, ik ben geboren in Montevideo (Uruguay). Mijn eerste kennismaking met muziek was de piano. Toen ik voor het eerst de gitaarmuziek van Andres Segovia (Spaanse klassiek gitarist) hoorde op de radio, was ik onmiddellijk geraakt. Ik ben gitaar gaan studeren en later ook compositie. Wat ik in mijn lessen wil overbrengen is de liefde voor het instrument en de muziek. Ik houd van een prettige sfeer in de les, waarin de leerlingen zich op hun gemak voelen en zich kunnen concentreren op wat ze doen.

PHOTO-2023-10-23-15-33-53.jpg

De gitaar, een muzikale wereld om te ontdekken

In mijn lessen, maak je of u kennis met de noodzakelijke technische vaardigheden om de gitaar te bespelen, zoals een juiste ergonomische houding, je of u leert werken met de beide handen, en vooral ook leer je muzikaal en creatief te zijn, door je eigen gevoeligheid in de muziek te ontwikkelen.

In de les heerst een ontspannen en prettige sfeer tussen leraar en leerling. Samen gaan we het gevarieerde repertoire van de gitaar ontdekken vanaf de oudheid tot heden, haar componisten, haar geschiedenis, kortom een muzikale reis waarbij je de muziek leert kennen in al haar facetten. Leren musiceren, de gitaar laten zingen, maar ook praktische zaken als muzieknotatie, ontwikkeling van het gehoor en gevoel voor klank.

Leonardo Palacios ( Uruguay-1958): klassieke gitarist, componist, arrangeur en docent, gediplomeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als uitvoerend musicus in 1987.

Als uitvoerend musicus heb ik solo en in kamermuziek ensembles opgetreden in Nederland, Spanje, België, Frankrijk, Italië, en in Zuid-Amerika.

Als docent gaf ik Master-Classes in verschillende landen in Europa en Zuid-Amerika, op uitnodiging van prestigieuze muziekscholen.

Van mij zijn cd’s verschenen onder andere met  muziek van Agustin Barrios en Fernando Sor welke met veel enthousiasme door publiek en pers werden ontvangen.

Gitaardocent Leonardo.jpeg
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Gitaarles

Ik geef inmiddels 30 jaar gitaarles. In mijn lessen probeer ik onder andere aandacht te geven aan een:

  • goede ontspannen houding
  • technische ontwikkeling van de 2 handen
  • ontwikkeling van het muzikale gehoor

Dit alles via oefening en etudes en muziekstukjes.

De lessen zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?