Lauriane Ghils

Cajonles en latin percussieles in Rotterdam Rotterdam Noord en via videoles

Percussie en componeren

Lauriane Ghils is een percussionist en componist. Ze groeide op in een muzikaal gezin in België waar haar moeder djembé speelde en zong en zijn vader indiaanse sitar speelde. Op haar zesde begon Lauriane met piano, en op haar 15e startte ze met percussieles bij de bekende docent Osvaldo Hernandez, hier leerde ze Latijns Amerikaanse (oa. conga’s en bongo) en West Afrikaanse percussie (djembé en dunun) met meerdere docenten te bespelen. Op haar 17e was ze 9 maanden in Brazilië waar ze onder andere een musicalproject organiseerde voor kinderen met leerproblemen.

Lauriane heeft 2 jaar gestudeerd aan de Jazz Studio Antwerpen en heeft een master in Latin Percussie bij Codarts Rotterdam afgerond. Lauriane heeft lessen gevolgd bij onder andere Zoumana Dembele, Babara Bangoura, Gerardo Rosales, Nils Fischer, Lucas van Meerwijk en Martin Verdonk. Ook speelde ze oa met Shirma Rouse en Kim Hoorweg op North Sea Jazz Festival.

Cajónles

De cajón is een fantastisch instrument en tegelijk een heel praktische vorm van percussie: je kan zo’n beetje ieder ritme hierop spelen en het is gemakkelijk overal heen mee te nemen. De cajón kent inmiddels vele toepassingen in zowel popmuziek als folk. Als je van drummen en percussie houdt maar een drumstel is iets teveel van het goede dan is de cajón een perfecte keuze voor je!

Latin Percussieles

Wil je graag Latijns Amerikaanse ritmes leren spelen? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Lauriane: “Ik geef les in Braziliaanse, Cubaanse, Peruaanse en Venezuelaanse percussie. De stijlen variëren van Salsa tot Samba en minder bekende stijlen zoals Festejo en Joropo. Mijn lessen zijn gericht op wat jij als student nodig hebt en wilt leren. Of je nu een beginner bent of je techniek wilt verbeteren of je repertoire aan ritmes wilt uitbreiden, het is allemaal mogelijk. En goed om te weten, ik heb een hoop ervaring in lesgeven en geniet erg van het delen van mijn kennis. Ik zou zeggen kom langs en kijk eens of het bevalt!”

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Lauriane

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.