Geef muziekles cadeau 🎁🎄😃

Lauren Chiu

Auditietraining, Muziektheorie, Songwriting, Zangles

Lesprijs

voor cursisten
€ 30,00

Locaties

Locatie de Mozaïek (School of Music), Rotterdam
Locatie De Lugt (School of Music), Rotterdam
Les aan huis bij cursist (3012, 3014, 3021, 3032, 3033...)
Lauren  Chiu LC
Lauren
Rotterdam
en 2 andere locaties
vanaf
€ 27,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Ik ben Lauren Chiu, een 24-jarige singer-songwriter. Momenteel ben ik aan het afstuderen aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Mijn main subject op Codarts is Pop Vocals. Daarnaast heb ik ook een minor songwriting gevolgd, sinds ik komend jaar mijn debuut EP ga uitbrengen. Iets meer dan tien jaar geleden ben ik begonnen met zingen. Daarna heb ik piano leren spelen, en niet kort daarop begon ik met schrijven. Mijn grote zang en songwriting inspiraties zijn artiesten als; John Mayer, Beyonce, Kacey Musgraves, SZA, Remi Wolf, Fleetwood Mac en Lizzy Mcalpine, en ga zo maar verder. Ik hoop leerlingen mee te geven dat je zo ontzettend veel plezier kunt vinden in muziek, hopelijk even veel als dat het mij brengt! 

Muziektheorie

De afgelopen vier jaar op het conservatorium heb ik jaarlijks verschillende muziektheorie lessen gehad en voldoende behaald. Denk aan: Algemene muziektheorie, ritme, solfège en van blad zingen/lezen. Aan de hand van de wensen van de leerling zouden we middels een toegankelijk lesplan stapsgewijs de moeilijkheden kunnen tackelen!

-Mee te nemen naar de les: Potlood/gum en muziekpapier en/of laptop. 

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Songwriting

Acht jaar geleden ben ik begonnen met schrijven. Nu ik studeer heb ik vier jaar lang Songwriting les gehad van hele fijne docenten die heel actief zijn in hun vakgebied. Hierin heb ik me kunnen ontwikkelen o.a. op gebied van schrijfstijl, melodieën en arrangeren. 

Of je Engels of Nederlandstalig schrijft maakt niet uit.

Allereerst is het fijn om samen in de les een doel te stellen: wat wil je met jouw muziek? Daarna kunnen we er wat dieper in duiken; Wie inspireert jou? Hoe wil je dat jouw muziek klinkt? Aan de hand van deze vragen kunnen we aan de slag met jouw songs, maar ook met jou als artiest! 

We kunnen werken aan rijm, storytelling, harmonie, melodie, vrij schrijven en zo nog veel meer! Wat fijn is voor deze les, is als je zelfgeschreven materiaal hebt waar we in de les aan kunnen werken. Ook is enige kennis van een instrument als piano of gitaar erg goed.  

-Mee te nemen naar de les: notitieboekje/pen/laptop, en als dat nodig is een instrument. 

2R4A4976.jpeg

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Zangles

Op Codarts heb ik les gehad vanuit CVT (Complete Vocal Technique). Deze methode maakt het zo, dat de stem begrijpelijker wordt, en je zo je techniek makkelijker toe kunt passen op het daadwerkelijke zingen. Gezond zingen is een must in mijn les, evenals zingen met plezier! We beginnen natuurlijk bij de basis. Waar komt de kracht om te zingen vandaan? Hoe zit je stem in elkaar? Daarna kunnen we wat dieper de lesstof in duiken. Denk aan tekstoverdracht, uitspraak, dynamiek, spanningsboog, ademsteun, verschillende manieren van stemtechniek en emotie. In de les werk ik graag aan songs die door jou zijn meegenomen en waar jij graag hulp bij zou willen. Zo kun je aan de hand van muziek die je leuk vindt jouw vocale capaciteit uitbreiden! 

-Mee te nemen naar de les: Playlist van songs/artiesten waarmee we aan de slag kunnen in de les. 

Auditietraining

Als conservatoriumstudent heb ik zelf een aantal audities gedaan die bepaalden of ik wel of niet mocht studeren! Spannend dus! Als auditiecoach kan ik je als muzikant (zang/songwriting), aan de hand van de criteria van jouw auditie klaarstomen voor wat er komen gaat. Denk aan: motivatiegesprek, het praktische onderdeel (songs voorzingen/spelen) en muziektheorie. Mocht je al een auditie in zicht hebben, bereid je dan voor de les zo goed als kan voor, net zoals je bij de echte auditie zou doen!

-Mee te nemen naar de les: Lijstje met auditiecriteria, notitieboekje/pen, instrument (als dat nodig is).