Laura Drion

Muziektheorie, Zangles, Auditietraining

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 26,00

Locaties

Thuisstudio Zwaanshals, Rotterdam
IMG-6648.jpg IMG-6648.jpg
IMG-6634-1.jpg IMG-6634-1.jpg
Videoles

Reviews (7)

Geduldig Coachend Enthousiast Deskundig Vriendelijk Communicatief
Net m'n allereerste les ever gehad. Totaal buiten m'n comfortzone. Laura is geduldig, stelt gerust en is vrolijk waardoor ik me meer durfde te geven dan ik van te voren had verwacht. Voor herhaling vatbaar!

Judritza Na 1 week les

Deskundig Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Coachend Didactisch Eigentijds Communicatief
Hele leuke kennismaking en eerste les.

Wouter Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Inspirerend Ervaren Doelgericht Klassieke lesmethode
Laura is briljant. Ik ben erg tevreden

Hasna Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Stipt
Ik heb een proefles gehad en deze was goed bevallen. Toch heb ik besloten niet door te gaan met de lessen. Laura is zeker de reden niet. Ik beveel haar aan iedereen aan die wil leren zingen. Het stoppen met de lessen is om redenen in de prive sfeer. Dus wil je zingen leren..ask Laura.

Bertil Na 1 week les

Vriendelijk Didactisch Goed met kinderen Enthousiast Coachend
Super les gehad!

Anoniem

Vriendelijk Enthousiast Inspirerend
Laura is een rustige maar enthousiaste docent bij wie je je zeker snel op je gemak zal voelen. Haar passie voor oa de Jazz is zeer aanstekelijk. Daarnaast is de lesomgeving an sich ook prachtig en inspirerend. Ik zou het zeker aanraden om les bij haar te nemen!

Meike

Communicatief Deskundig Doelgericht
Laura geeft met heel veel aandacht en plezier les. Ze luistert goed naar je, en geeft je het vertrouwen dat nodig is om te kunnen ontwikkelen. Ik zou Laura absoluut aanbevelen!

Froukje

Laura Drion LD
Laura
(7)
Vriendelijk Enthousiast Deskundig
Rotterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Hi! Mijn naam is Laura. Ik ben afgestudeerd zangeres van het conservatorium in Rotterdam, en ik word er ontzettend blij van om anderen te leren over zang en muziek! In mijn lessen focus ik op het creëren van openheid en nieuwsgierigheid naar de ontwikkeling van jezelf als zanger, in een veilige leeromgeving. Ik kijk ernaar uit om jou meer over zang te leren!

FullSizeRender 2 FullSizeRender 2

Wat kan ik jou leren?

 • Zangtechniek: beginner tot gevorderd
 • Tekstinterpretatie en frasering
 • Overdracht/podium presentatie
 • Omgaan met podiumangst
 • Timing (bijvoorbeeld swing)
 • Improvisatie
 • Voorbereiding op audities
 • Artistieke ontwikkeling
 • Bewustzijn van het lichaam en de ruimte
 • Muziektheorie
 • Akkoordenleer voor piano

* I’d love to teach you in English too! Please be welcome as an international student.

*Bovenstaande foto is een foto van een lesruimte zoals ik die gebruik in Groningen. Zie onderstaande foto voor een beeld van mijn ruimte in Rotterdam. 

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Over mij

Ik kom uit een muzikaal gezin en ik zing al zo lang als ik het mij kan herinneren. Als kind zong ik veel pop/soul/R&B en heb ik regelmatig opgetreden voor publiek. Ik begon met zanglessen op mijn veertiende en op mijn zestiende ben ik naar de Jong Talentklas Jazz gegaan op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met jazz, en was gelijk ‘hooked’. Na de middelbare school heb ik de vooropleiding jazzzang gevolgd, waarna ik naar Codarts Rotterdam ben gegaan om mijn studie voort te zetten. Op het conservatorium ben ik in aanraking gekomen met allerlei obstakels (zoals podiumangst) die ik heb weten te overwinnen. De dingen die ik heb geleerd geef ik graag aan jou door. Daarbij zal ik altijd in ontwikkeling blijven, en leer ik graag nieuwe dingen over zang door les te geven.

Op dit moment ben ik naast het lesgeven met mijn eigen jazz band en duo- evenals R&B/Pop projecten bezig, waarmee ik regelmatig optreed. Ik vind het gaaf om met verschillende genres te werken omdat ze mij op zangtechnisch en muzikaal gebied allemaal weer andere dingen brengen en leren.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Wat kan ik jou leren? (toegelicht)

Ik vind de stem als instrument erg interessant en vind het dan ook gaaf om jou te leren hoe je kunt zingen met een goede zangtechnische basis. Ik heb veel ervaring met methodes als CVT en EVT, en kan jou, ook als je al op gevorderd niveau bent, meer over deze technieken leren, zodat je in allerlei genres goed uit de voeten kan. Je kunt hierbij denken aan technieken als belting en curbing.

Voor mij ligt de essentie van zingen voor anderen in het overbrengen van een verhaal. Ik ga daarom graag met je aan de slag met hoe je de tekst van een nummer jezelf eigen kunt maken (interpretatie), en hoe je deze overtuigend over kunt brengen (frasering). Als je graag zou willen optreden, of dit al doet, kan ik je ook helpen met hoe je je verhaal met je lichaam effectief over kunt brengen terwijl je zingt (podium presentatie) en wat eventuele tools zijn als je last hebt van podiumangst.

In mijn jazzstudie heb ik veel over improvisatie en swing timing geleerd, dit zijn dan ook tools die ik jou kan aanreiken.

Tot slot heb ik mijn afstudeer scriptie over Alexander Techniek geschreven: een fantastische techniek die helpt bij het bewust worden van hoe je jezelf ‘gebruikt’ tijdens het zingen, en hoe je (weer) probleemloos kunt leren zingen. De technieken die ik hierdoor heb geleerd zal ik indirect, of direct, mocht daar interesse in zijn, toepassen tijdens de les. Ik kan je dan tools aanreiken voor groter bewustzijn van je lichaam en hoe je je verhoudt tot de ruimte tijdens het zingen.

IMG-6634 IMG-6634
10696FFE-BB83-4BC2-87BE-C17556EAD2AB_1_201_a 10696FFE-BB83-4BC2-87BE-C17556EAD2AB_1_201_a

Een proefles

Tijdens proefles zullen we kennis maken met elkaar en het hebben over wat jij graag zou willen leren. Om me goed voor te bereiden op de les vind ik het altijd fijn om van te voren al het een en ander te weten. Als je mij bijvoorbeeld alvast kan vertellen waar je interesses liggen binnen zang, of mijn een opname/memo van je telefoon kunt sturen van dat je zingt, dan kan heb ik al een goed idee van waar we ons in de proefles op kunnen focussen.

In de les zullen we samen opwarmen door zangoefeningen te doen, en een stuk zingen/doornemen als je je daar comfortabel bij voelt. Op basis daarvan kunnen we besluiten waar we mee aan de slag willen gaan.

Mijn visie als docent

Mijn motivatie voor het lesgeven ligt het in het delen van mijn passie voor zang alsook in het zien dat leerlingen plezier hebben in het leren. Ik vind het prachtig om te merken hoe leerlingen met een zangtechnisch trucje of een kleine mentale zet al iets kunnen leren waarvan ze voorheen misschien dachten dat ze het niet konden; hoe er dan een glinstering in de ogen en een lach op het gezicht kan ontstaan vind ik fantastisch. Mijn doel is dan ook om een positieve leeromgeving te creëren waarin jij je kan ontwikkelen.

Muziektheorie

Op het conservatorium heb ik veel over muziektheorie en gehoortraining geleerd. Ik kan jou met deze kennis voorbereiden op een auditie voor het conservatorium, zowel voor theorie als gehoor/solfège. Dit zal ik doen door je te theorie uit te leggen als ook de juiste tools aan te rijken om er mee te oefenen. Daarnaast kan ik je de basis van akkoordenleer op de piano aanleren.

Zangles

In een zangles zullen we focussen op wat jij graag wil leren in de stijl die waar jij in geïnteresseerd bent: of dit pop, soul, musical, jazz of rock, alles is welkom. Afhangend van je niveau zullen we de bovenstaande zang-gerelateerde onderwerpen behandelen.

Over het algemeen zal een les bestaan uit het samen opwarmen van de stem, en over een huiswerk opdracht heengaan; wat meestal het voorbereiden van een nummer is. Tijdens het opwarmen en zingen van een stuk kan ik jou op de piano begeleiden als je dit fijn vindt. Gebaseerd op deze les kijken we dan meteen wat we in de volgende les kunnen behandelen.  Ik houd notities bij tijdens/na de les die ik naar jou doorstuur. Als je het prettig vindt kunnen we met korte en lange termijn doelen werken. Ook kan ik, als je geen piano of ander instrument tot je beschikking hebt thuis, de oefeningen voor je opnemen en naar je doorsturen zodat je ze thuis kunt oefenen.