Kenneth Eusebio Mills

Raples, Songwriting, Zangles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Terug naar het overzicht
Kenneth Eusebio Mills KM
Kenneth

Introductie

Kenneth Eusebio Mills, beter bekend als Eusebio, is een artiest uit de wijk Charlois in Rotterdam-Zuid. Het begon voor Eusebio in april 2020 toen hij voor het eerst van zich liet horen op Spotify. Een jaar later had hij zijn eigen coronasessie bij, Nederlands grootste hiphop-platform, 101Barz. De Rotterdammer wordt bestempeld als een storyteller/woordkunstenaar. In zijn nummers gaat het voornamelijk over de belevenissen en gedachtegangen van de rapper, waar levenslessen en drijfveren uit voortvloeien.

Eusebio is naast het rappen ook muziekdocent. Je maakt kennis met de kracht van taal en hoe je die kan inzetten. Het gaat hierbij om het uitlichten van specifieke onderwerpen of emoties middels rap, zang, spoken word, poëzie, etc. Door hierop in te spelen leren de leerlingen dat muziek meer is dan alleen het roepen van woorden. Daarnaast is er ook aandacht voor presentatie- en podiumtechniek. Je leert jouw eigen tekst op een ritmische manier op de beat voordragen voor het publiek. Hierdoor toon je lef en durf je te staan voor wie je bent. Anderzijds moet je ook tegen kritiek kunnen door middel van elkaar complimenteren en feedback geven. Dit gaat middels een rollenspel.

Doel/ontwikkelingen

Talent heeft aanmoediging, ondersteuning en ruimte nodig. Het ontwikkelen van een bepaald talent is een uitstekend middel om ook andere vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn een aantal factoren waar jij middels de workshops in ontwikkelt, waaronder ritme, uitbreiding van woordenschat, besluitvaardig zijn (in het kiezen van een onderwerp/beat), omgaan met conflicthanteringen/knelpunten en creativiteit/gedachtegangen kwijt kunnen. Maar ook onder andere het vergroten van je doorzettingsvermogen, leren werken met deadlines en je daarop concentreren, beheersing van stemgebruik/-volume, leiderschap door middel van het publiek naar je toe te trekken en jezelf beter leren kennen door middel van zelfreflectie is daar onderdeel van.

Rap & Songwriting & Zang

Eusebio is al 10+ jaar bezig met het maken van muziek. Sinds januari 2020 geeft hij workshops als het gaat om songwriting, rap en zang. Wat kan je onder andere verwachten? Een korte introductie over waar rap vandaan komt en onder andere het onderdeel Ritme (op 4 maten rappen/zingen), Rijmen (verschillende rijmschema’s hanteren), Woordweb (woorden over een specifiek onderwerp), Schrijven (een specifiek onderwerp uitlichten) en Presentatie (de rap/zang voordragen) worden uitgeoefend.

Muziekworkshops

Eusebio geeft sinds april 2022 muzieklessen op het primair onderwijs. Wat kan je onder andere verwachten? Je leert actief luisteren naar korte stukken muziek uit een breed repertoire, aansluitend bij zijn belevingswereld, je leert muziek uit verschillende stijlen herkennen en benoemen en je leert betekenissen en klanktegenstellingen in muziek van een breed repertoire onderscheiden (snel/langzaam, hoog/laag, hard/zacht, kort/lang). Maar ook onder andere ritme aanhouden door middel van de boomwhacker (en er is tegelijk aandacht voor het herkennen van kleuren), je leert ritme klappen op de maat van lettergrepen van bijv. fruit en je leert emoties herkennen.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?